У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





КУРСОВА РОБОТА

по дисципліні “Планування в будівництві”

на тему

“Бізнес – план Могильовського заводу КПД по проектуванню і освоєнню будівництва житлових будинків за вдосконаленою технологією “Новий Будинок””

ЗМІСТ

1. Резюме

2. Опис Підприємства

2.1. Загальні відомості

2.2. Організаційна структура

3.3. Поточне виробничо-фінансове полягання Підприємства

3. Опис проекту підприємницьких намірів (бізнесу)

3.1. Преамбула (передумови, умови, чинники)

3.2. Конструктивна ідея

3.3. Комерційна ідея

3.4. Виробнича ідея

4. Оцінка ринків збуту, конкурентоспроможності Підприємства

5. Стратегія маркетингу

6. Програма інвестицій

7. Юридичний план

8. Фінансова стратегія

1. РЕЗЮМЕ

Розробка бізнес-плану переслідувала мету обгрунтувати необхідність модернізації підприємства з тим, щоб забезпечити випуск продукції нової якості з максимальним зниженням витрат її вартості.

Досягнення цієї мети базується на оптимальному поєднанні трьох прогресивних ідей: конструктивної, виробничої і комерційної. Як конструктивна ідея прийняте "ноу-хау" - "Новий Будинок", конструктивна схема якого дозволяє створювати гнучкі планувальні рішення, понизити звукопровідність і тепловтрати до перспективних показників, зменшувати витрату матеріальних і енергетичних ресурсів на кінцевого вимірника.

Виробнича ідея полягає в максимальному використовуванні існуючих потужностей при мінімальній модернізації окремих елементів устаткування, і зміні системи теплообеспечения.

Комерційна ідея полягає в освоєнні повного циклу "виробництво конструкцій - будівельна продукція" з одночасним упровадженням "малих технологій", що дозволяють випускати продукцію підвищеного попиту для продажу населенню і іншим юридичним особам, а також будівництво житлових будинків на продаж.

Триєдність головної мети відповідає потребам не тільки самого Підприємства, але і місту, оскільки сприяє рішенню соціальних проблем забезпечення городян житлом і зайнятості населення р. Могильова.

Реалізація поставленої мети вимагає капітальних вкладень у розмірі 4,5-5,5 млрд. крб. в поточних цінах з розрахунку на 1997 рік. Підприємство таких ресурсів не має свій в розпорядженні і звідси витікає друга (внутрішня) мета бізнес-плану: привернути зацікавлених інвесторів для фінансування представленого проекту. Найперспективнішими інвесторами можуть бути Могильовський міськвиконком із засобами його місцевого бюджету, населення з середнім рівнем достатку, рентабельні суб'єкти господарювання. Могильовський завод першим виходить з подібним Проектом в будівельному комплексі республіки і тим самим даний Проект можна назвати "Пілотним".

Що вимагаються для упровадження "Пілотного" проекту засобу витрачатимуться на:

науково-дослідні і проектні роботи із створення нової конструктивної системи "Новий Будинок";

технічне переозброєння і модернізацію устаткування (бортоснастки) під конструктивну систему "Новий Будинок";

придбання, монтаж і освоєння нового джерела теплоносіїв (локальної котельної, що працює на природному газі);

перепрофілювання невживаних виробничих потужностей під "малі технології" по випуску невластивих для заводу виробів -

для впорядкування територій, малі форми і т. д..

рекламну і маркетингову діяльність.

Втілення в життя ідей, висловлених в бізнес-плані дозволить:

З виробничо-фінансової точки зору:

- забезпечити більш високий рівень використовування виробничих потужностей (з 6% в 1996 р. до 17% в 1998 р.);

- частково відновити основні фундації за рахунок придбання і введення нової локальної котельної і модернізації бортоснастки, а також списання і зниження ціни зношеного і морально застарілого устаткування, що не знаходить вживання при новій технології (з 54 до 46 %);

- понизити енергоємність планованої до випуску продукції і відповідно її вартість;

- створити умови для зупинки склалася на Підприємстві тенденції, що веде до його розпаду.

З соціальної точки зору;

- ініціювати попит населення на квартири підвищеної комфортності при їх вартості на рівні, що практично склався, для великопанельного житлового будівництва;

- зберегти робочі місця і забезпечити їх приріст за рахунок вживання в подальшому "малих технологій" і створення нових служб, відповідних ринковим вимогам;

- створити сприятливий морально-психологічний клімат в колективі, більш оптимістичні відносини до економічної політики, що проводиться в республіці.

Відповідно до економічних розрахунків, проведених в рамках даного бізнес-плану, вартість одного квадратного метра житла в "Новому Будинку" з об'єктивних причин зростає на 21, 2%. Враховуючи підприємницькі наміри, висловлені в подальших розділах, цей приріст вартості буде понижений за песимістичним прогнозом до 9, 3 %, по оптимістичному - до 5 %. Це не в якому мірі не знижує значущості заводом зусиль, що робиться, оскільки на ринок буде запропонована конкурентоздатна продукція з високим ступенем комфортності. Навіть при зростанні вартості житла у вказаних розмірах, цей параметр на Могильовському КПД буде на 10-12 % нижче, ніж в інших регіонах держави.

2. ОПИС ПІДПРИЄМСТВА

2. 1. Загальні відомості

Могильовський завод великопанельного житлового будівництва був створений в 1957 р. Протягом 1988-1989 рр. функціонував у складі Могильовського ДСЬК. В середині 1994 року в умовах загального паління об'ємів житлового будівництва виявилася недостатня ефективність такої структури, як ДСЬК. Дирекцією заводу при підтримці колективу було ухвалено рішення про вихід з складу ДСЬК і перехід на оренду (договір оренди № 853 від 15 серпня 1994 р.). Як орендодавець виступає Міністерство архітектури і будівництва Республіки Білорусь. З цього періоду здійснюється постійний пошук і опрацьовуються варіанти подальшого розвитку.

Юридична адреса заводу:

212015, р. Могильов, вул. Заслонова, 22-а.

Контактний телефон 25-35-49, факс. 25-37-21.

Банківські реквізити:

р/с № 3012001170039 в Жовтневому відділенні АКБ "Промбудбанк", р. Могильов, МФО 328.

Завод займає площу 16, 325 га згідно Державному акту на право постійного володіння (користування) землею № 003657, зареєстрований в Могильовському міськвиконкомі 17. 09. 92г. (протокол № 9).

Проектна виробнича потужність заводу складає 1200000 куб. м збірного залізобетону в рік. Підприємство проводить будівельні конструкції для великопанельного житлового будівництва: зовнішні стінні панелі цоколя, зовнішні стінні панелі горища, що зовнішні захищають стінні панелі, внутрішні стінні панелі, плити перекриттів, плити - покриттів, плити лоджій, сантехкабины, шахти ліфтів, бетонні блоки стін.

У 1996 році керівництвом заводу ухвалено рішення про освоєння повного циклу по створенню готової будівельної продукції. Для реалізації даного


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8