У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





1

Дипломна робота

Проектування готелю на 150-200 посадочних місць

Зміст

Вступ

 

1. Архітектурно-планувальна частина …………………………………………….1

1.1 Загальні положення……………………………………………… ……………..2

1.2 Генеральний план ……………………………………………………………….3

1.3 Об'ємно-планувальне рішення …………………………………………………5

1.3.1 Готель …………………………………………………………………………..5

1.3.2 Класифікація готелів…………………………………………………………..7

1.3.3 Основні принципи, що беруться до уваги при спорудженні будівель готелів………………………………………………………………………………...9

1.3.4 Розташування готелю в планувальній структурі міста…….. ……………10

1.3.5Основні блоки приміщень готелів…………………………………………..13
1.4 Конструктивне рішення ………………………………………………………18

1.5 Технологія процесів …………………………………………………………...21

1.5.1 Готель …………………………………………………………………………21

2. Санітарно-технічні системи…………………………………………………….23

2.1 Інженерне обладнання готелі …………………………………………………23

2.1.1 Водо-і теплопостачання ……………………………………………………..23

2.1.2 Каналізація …………………………………………………………………..24

2.1.3 Вентиляція та кондиціювання ………………………………….…………..24

2.1.4 Електропостачання та електрообладнання ……………………..................25

2.1.5 Слабкострумові і електронні системи та пристрої ……………… ……….26

3. Будівельні конструкції …………………………………………………………28

3.1 Конструктивна система каркаса ………………………………………………28

4. БЖД ……………………………………………………………………………..29

4.1 Протипожежні вимоги…………………………………………………… …...29

4.2 Організація безпечного проведення робіт при монтажі проф-настилу ……31

Висновок

Список літератури

Вступ

Нині, за визначенням Всесвітньої туристичної організації (ВТО), готелями називають колективні засоби розміщення, що складаються з певної кількості номерів, які мають єдине керівництво і надають певні послуги. Вони згруповані в класи та категорії у відповідності з видами послуг, що надаються, з устаткуванням, що є в них.

Також готелем називають житловий майновий комплекс (будівля, частина будівлі, устаткування та інше майно), призначений для надання послуг.

Послуги готелю зв'язані з забезпеченням "гостинності" клієнтам, що проводять тривалий час під її дахом. І якість персональної взаємодії співробітників готелю з клієнтом-єдиний інструмент створення в клієнта відчуття гостинності й уваги в обраному їм готелі.

Сьогодні готельне господарство стає все більш прибутковою справою, і будівництво готелів здійснюється переважно з урахуванням комерційних цілей. Такому рішенню сприяв розвиток туризму. Готельний бізнес і туристський бізнес нерозривно зв’язані поняття. Розвиток туристської індустрії викликав небачений зріст готельного господарства. У зв’язку з цим багато країн почали вкладати великі кошти у розвиток цієї галузі економіки. Отже з точки зору бізнесу готель є комерційним виробництвом, яке пропонує на ринку свій товарний продукт у вигляді послуги (комплексу послуг). Армію туристів обслуговують сотні тисяч готельних робітників. У багатьох країнах готельне господарство стає однією з найважливіших сфер заняття населення.

Актуальність цієї роботи полягає в тому, що Україна, володіючи численними історичними та культурними цінностями, унікальними рекреаційними ресурсами, зможе досягти значного економічного ефекту в туристичному бізнесі. Якщо в розвинених країнах ця галузь діяльності перетворилась на індустрію туризму, то Україна робить лише перші кроки в цьому напрямі. У світовій практиці поняття «індустрія туризму» включає в себе підприємства інфраструктури, що зайняті задоволенням потреб туристів, у тому числі служби побуту, підприємства місцевої промисловості, що виробляють товари та сувенірну продукцію для туристів, товари та устаткування для готелів, ресторанів, кафе, а також напівфабрикати продуктів харчування тощо. Особливе місце в інфраструктурі займають підприємства готельного та ресторанного господарства тому, що сприяють задоволенню таких важливих потреб туристів як проживання та харчування.

Готельне господарство є однією зі складових туристської індустрії. Матеріальна база, що призначена для розміщення туристів, посідає одне із перших місць при формуванні туристичної інфраструктури, оскільки якість проживання та відповідне обслуговування помітно впливають на рівень туристичного сервісу. Одже, готельна індустрія стає швидко зростаючим бізнесом, що приносить значні грошові надходження, в тому числі валютні.

Готельний бізнес як індустрія складається з готелів та організацій, яківипускають товари і надають послуги, тісно пов’язані з готельним бізнесом. Готельний бізнес як індустрія також надає послуги, які мають попит у туристів.

Дана тема є актуальною бо готельна база є основою індустрії туризму.

1. Архітектурно-планувальна частина

1.1 Загальні положення

Проектований об'єкт – готель на 150-200 чоловік. Висота ком-плексу - 8 поверхів. Місце будівництва - м. Івано-Франківськ. Майданчик будівництва розташований в районі Пасічна м.Івано-Франківськ.

Клімат району помірно-континентальний, але досить мінливий, оскільки великий вплив на нього мають географічна широта, близькість гір і сусідство з обширними просторами суші. Вітри з Атлантичного океану приносять тепле вологе повітря, яке дає велику кількість опадів. Середньо-річна кількість опадів становить 660 мм.

В цілому для району характерна відносно м’яка зима, тривала волога весна, нежарке літо, тепла і досить суха осінь. Засухи бувають рідко. Зима з потужними сніговими покривами ( в окремих місцях до метра ). Весна починається на території району неодночасно. Коливання буває до 30 днів. Літо вологе, зі значною кількістю хмарних днів, особливо в першій половині. Максимальні температури спостерігаються в липні (до 37°С). Часто спостерігаються літні зливи, які призводять до того, що в занижених частинах застоюється вода. З серпня починається незначне зниження температури повітря. Перша половина осені, як правило, суха, а друга – волога. Перші морози бувають в останній декаді жовтня.

Стійкість вітрів переважаючих напрямів не дуже виражена. На зміну напрямку і швидкість вітрів впливають циклони, що рухаються з Атлантичного океану. Це також викликає різкі коливання температури, що в зимку призводить до відлиги, а влітку до жаркої погоди з опадами. Середня швидкість вітру становить 2,5 – 4 м/с.

Сонячні дні розподіляються протягом року нерівномірно. В районі на рік в середньому припадає 130 – 150 хмарних днів, але найбільша їх кількість в зимовий період. Найбільше сонячних днів – у другій половині липня і в серпні.

Грунтові умови будівельного майданчика представлені такими грунтами:

- дерново-підзолисті поверхнево оглеєні;

- дернові опідзолені оглеєні;

- темно-сірі опідзолені;

- світло-сірі й сірі лісові опідзолені;

- чорноземи опідзолені і чорноземи типові малогумусні;

- лучні;

чорноземи й дернові карбонатні грунти на елювії карбонатних порід.

Рельєф будівельного майданчика досить пологий. Являє со-бій схил з перепадом висот у межах меж ділянки 3м (2%).

 

1.2 Генеральний план

Ділянка, відведена для будівництва, розташована поблизу дороги, що забезпечує хорошу транспортну


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9