У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Інше - СТАТУТ
9



СТАТУТ

Спільного підприємства,

створюваного на території України

1. Назва, місцезнаходження, предмет діяльності

1.1. Фірмова назва Спільного підприємства

українською мовою: ______________________________________________________

англійською мовою: ______________________________________________________

1.2. Місцезнаходження Спільного підприємства: Україна, м. Київ.

1.3. Предметом діяльності Спільного підприємства є: _________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________\

2. Юридичний статус

2.1. Спільне підприємство є юридичною особою України і здійснює свою діяльність згідно з законодавством України.

2.2. Спільне підприємство набуває прав юридичної особи з моменту його реєстрації у Міністерстві фінансів України.

2.3. Підприємство має право від свого імені володіти, корис-туватися і розпоряджатися своїм майном у відповідності до його призначення і предмету діяльності, а також укладати договори, орендувати і відсуджувати майно, позивати і від-повідати у судах, арбітражах і третейському суді.

2.4. Учасники Спільного підприємства не користуються будь-якими відокремленими правами на об'єкти, що вхо-дять до складу майна підприємства, у тому числі і на об'єкти, які передані ними як пайовий внесок.

2.5. Майно Спільного підприємства враховується на його балансі за світовими цінами.

2.6. Спільне підприємство має право самостійно здійсню-вати експортні і імпортні операції, необхідні для його госпо-дарської діяльності.

2.7. Спільне підприємство несе відповідальність за своїми зобов'язаннями в межах належного йому майна, на яке згідно з законодавством України може бути звернено стягнення.

2.8. Спільне підприємство не відповідає за зобов'язаннями країн-учасниць і учасників підприємства, як і країни-учас-ниці й учасники підприємства не відповідають за зобов'язан-нями підприємства.

2.9. Діяльність Спільного підприємства визначається зако-нодавством України, положеннями договору про створення і діяльність Спільного підприємства і цього статуту.

2.10. Спільне підприємство має печатку, зразок якої має бути одностайно затверджено правлінням спільного підпри-ємства.

3. Статутний фонд

3.1. Для створення Спільного підприємства і забезпечення його діяльності створюється статутний фонд. Розмір статутно-го фонду складає _________________________________________________________________ карбованців,

(літерами)

у тому числі ______________________________ валютою.

3.2. Вклади учасників до статутного фонду Спільного пі-дприємства складають: ______________________________________________________- пай учасника України,

__________________________________________________________________учасника.

3.3. Вклади вносяться грошовою формою. Вклад учасника України вноситься у карбованцях, а вклад іноземного ком-паньйона - валютою за офіційним валютним курсом Націо-нального банку України на день платежу.

3.4. При взаємній згоді учасників у рахунок їхніх вкладів до статутного фонду Спільного підприємства можуть бути вне-сені товарно-матеріальні цінності: будівлі, споруди, устатку-вання тощо, а також інші майнові права (у тому числі на використання винаходів "ноу-хау").

Для оцінки товарно-матеріальних цінностей, що вносяться у рахунок вкладу до статутного фонду Спільного підприєм-ства, створюється комісія з учасників підприємства.

3.5. За ухвалою Ради засновників вклади учасників мають надаватися у фонді часткових або одноразових внесків.

3.6. Рада засновників може спеціальною постановою прий-няти ухвалу про збільшення або зменшення статутного фонду. Збільшення розміру статутного фонду виконується пропор-ційно до паїв учасників у статутному фонді за рахунок додат-кових вкладів або за рахунок резервного фонду.

3.7. Кожен учасник Спільного підприємства має право на повне або часткове передання свого паю третій особі. Для цього потрібна письмова згода іншого (их) учасника (ів). У кожному окремому випадку для згаданого передання потрібен дозвіл Державної зовнішньоекономічної комісії Кабінету мі-ністрів України. Учасникові від України надається переважне право для придбання паю фірми, з якого він має скористатися протягом восьми тижнів після отримання письмової пропо-зиції.

4. Інші фонди

4.1. Спільне підприємство створює такі фонди:

резервний фонд у розмірі до 25 відсотків від статутного фонду;

фонд науково-технічного і соціального розвитку; фонд матеріального заохочення.

4.2. Ухвалою Ради засновників установлюється розмір пе-рерахованих до фондів сум і порядок їх перерахування, а та-кож затверджуються вказівки щодо їхнього використання.

4.3. Фонди знаходяться у повному розпорядженні Спільного підприємства.

4.4. Прибуток, що лишився після перерахування до резерв-ного фонду і інших фондів (розвитку виробництва, науки і техніки, матеріального заохочення), після закінчення тер-міну звільнення від сплати податків підлягає оподаткуванню за законодавством України з відповідним відрахуванням сум податків до державного бюджету України.

5. Кредитування

5.1.Спільне підприємство має право брати кредити на фі-нансування капітальних вкладень і оборотних коштів у Національному банку України і Зовнішекономбанку або зі згоди Зовнішекономбанку у іноземних банках і у фірм з дотриман-ням порядку, установленого для таких кредитів.

6. Розрахунки з учасниками

6.1 Усі види виплат учасників (дивіденди, відсотки, повер-нення капіталу, поточні розрахунки по роботі підприємства перераховуються на такі банківські рахунки: учасник України - рахунок № _________банк __________ іноземний учасник - рахунок

№ _______банк ___________________________

7. Органи управління

7.1 Органами управління Спільного підприємства є:

Рада засновників (Правління);

дирекція;

ревізійна комісія.

8. Рада засновників (Правління)

8.1. Вищим органом Спільного підприємства є Рада заснов-ників (Правління). Вона складається з шести осіб, кожна з яких компетентна в галузі діяльності Спільного підприємства. Три члени правління призначаються учасником України, три - ________________________________________сторони.

8.2. Члени Ради засновників (Правління) займають свої пости протягом чотирьох років, якщо вони раніше не будуть відкликані відповідними учасниками Спільного підприємства. Дозволяється повторне призначення. Кожен з учасників може призначити одного або декількох запасних членів Ради за-сновників (Правління) і має право у будь-який час відкликати призначених ним членів і призначити нових.

8.3. Про призначення і відкликання членів Ради заснов-ників (Правління) слід негайно поінформувати учасників у письмовій формі, телексом, факсом або телеграмою.

8.4. Рада засновників (Правління) сама визначає свою структуру і порядок роботи. Вона вибирає з числа своїх членів голову і заступника голови. Голова і заступник голови Ради засновників (Правління) мають бути представниками різних учасників. Представником Ради засновників є громадянин _________

8.5. Член Ради засновників (Правління) може у будь-який час відмовитися від подальшої участі у Раді засновників (Правлінні) без зазначення причин. У цьому випадку його заступає запасний член Ради засновників (Правління), при-значений відповідним учасником.

8.6. Запасні члени Ради засновників (Правління) можуть брати участь у засіданнях Правління без права голосу.

8.7. Рада засновників (Правління)


Сторінки: 1 2 3 4