У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Інше - СТАТУТ
8



ПОГОДЖЕНО СТАТУТ ЗАРЕЄСТРОВАНО
_________________ реєстраційний номер _______
''__''_________19__р. Ухвалено на загальних зборах

Трудового колективу, протокол №_____ від________

СТАТУТ орендного підприємства

1. Загальні положення

1.1. Орендне підприємство (далі Підприємство) діє згідно з Законом України "Про підприємство", цим Статутом і дого-вором оренди.

1.2. Підприємство є юридичною особою, має самостійний баланс, круглу печатку і штамп, рахунки у банках.

1.3. Дирекція Підприємства знаходиться у м. ___________

2. Мета і завдання підприємства

2.1. Метою Підприємства є__________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

2.2. Основним завданням Підприємства є: _____________________________________________

_________________________________________________________________________________

організація зовнішньоекономічної діяльності;

організація інформаційно - комерційної діяльності;

підвищення ефективності діяльності і прибутку.

3. Виробничо-господарська діяльність

3.1. Підприємство діє на основі цього Статуту згідно з дого-ворами, що укладені з господарськими партнерами.

3.2. Підприємство самостійно розробляє і затверджує план виробничо-господарської діяльності згідно із зобов'язаннями, що їх воно взяло за договорами, і скеровує його у встановлені терміни до відповідних організацій і планових органів.

3.3. Для виконання своїх статутних завдань Підприємство:

створює госпрозрахункові і негоспрозрахункові під-приємства, дільниці, служби зберігання і продажу про-дукції, інші виробничі, торговельні, заготовці, транс-портні, інформаційні підрозділи і пункти обслуговуван-ня, а також філії; використовує у своїй діяльності транспорт, приміщен-ня, устаткування, інструменти членів Підприємства з відповідним поверненням власникам видатків за їх ви-користання; самостійно розпоряджається власним майном і кошта-ми, використовуючи їх відповідно до Статутних завдань; здійснює зовнішньоекономічну діяльність; здійснює іншу господарську діяльність, використову-ючи всі права, надані законом юридичним особам. 3.4. Робота на підприємстві виконується працею його членів і працівників, найманих за договорами підряду і трудовими договорами.

На осіб, що не є членами Підприємства, що працюють за трудовими договорами, повністю поширюється дія законодав-ства про працю. Трудові стосунки членів Підприємства регу-люються цим Статутом і законодавством, що регламентує орендні відносини в Україні. На кожного члена Підприємства ведеться трудова книжка в установленому порядку за винят-ком, коли місцем основної роботи члена Підприємства є інше підприємство (організація).

3.5. Підприємство веде бухгалтерський і статистичний облік у тому порядку, що його визначено для кооперативів (у системі споживчої кооперації - в порядку, що діє в системі споживчої кооперації).

3.6. Ціни на продукцію Підприємства і його послуги визна-чаються Підприємством самостійно, якщо інше не визначено в договорі оренди.

3.7. Підприємство відповідає за своїми зобов'язаннями у межах власних коштів.

4. Утворення і використання коштів

4.1. За рахунок прибутків від господарської діяльності, а також за рахунок кредитів і позик, коштів, що надійшли від продажу цінних паперів, без сплатних надходжень, підприєм-ство формує і розвиває власну матеріально-технічну базу.

Власністю Підприємства є майно і фінансові ресурси, ство-рені. придбані або ті, що перейшли у власність Підприємства у зв'язку з настанням умов, передбачених у договорах оренди, а також на інших підставах, передбачених законодавством.

Кошти Підприємства можуть також формуватися за раху-нок пайових (фінансових і матеріальних) внесків членів Під-приємства. Ухвали про залучення пайових внесків для фор-мування коштів Підприємства, про порядок їх внесення і ви-користання, нарахування дивідендів приймаються загальни-ми зборами членів Підприємства. Ухвали з цих питань вважа-ються прийнятими, якщо за них проголосувало більше, ніж 75 відсотків членів Підприємства.

4.2. З виторгу, що його отримало Підприємство від реалі-зації послуг і продукції, насамперед вноситься орендна плата, повертаються матеріальні витрати і ті, що до них прирівню-ються.

З виторгу, що лишився, сплачуються податки і вносяться інші платежі до бюджету, а також сплачуються проценти за кредит.

Госпрозрахунковий прибуток, що лишився у розпорядженні Підприємства, використовується у його власних інтересах.

4.3. За погодженням із місцевими фінансовими органами Підприємство має право змінити форму господарського роз-рахунку, наведену у п. 4.2 цього Статуту, на форму, засновану на формуванні прибутку, якщо в діючому договорі оренди не передбачено інше.

Ухвала загальних зборів про зміну форми господарського розрахунку погоджується з місцевими фінансовими органами і оформлюється як доповнення до цього Статуту.

4.4. Підприємство самостійно розподіляє госпрозрахунко-вий прибуток по фондах.

4.5. Відшкодування Підприємством збитків, заподіяних державі і іншим підприємствам, оплата штрафів, неустойок і інших санкцій, установлених законодавством, виконуються за рахунок госпрозрахункового прибутку.

4.6. Підприємство самостійно визначає форми і системи оплати праці, тривалість і розпорядок робочого дня.

При цьому щорічно оплачувані відпустки надаються чле-нам організації тривалістю не меншою ніж та, що встановлена для відповідних категорій робітників і службовців державних організацій.

4.7. Члени Підприємства і особи, що не є його членами і працюють за трудовими договорами, підлягають державному страхуванню у визначеному законом порядку.

5. Створення і використання пайового фонду

5.1. Пайовий фонд створюється для підвищення зацікавле-ності членів Підприємства у формуванні і розвитку власних виробничих фондів.

До пайового фонду членів Підприємства щорічно зарахо-вується ______відсотків знову створюваних власним коштом фондів. Кошти цього фонду розподіляються між членами Під-приємства і зараховуються на їх особистий рахунок у відповід-ності до трудового внеску, що визначається як паї окремих членів Підприємства у фонді оплати праці членів Підприєм-ства, сплаченого їм торік.

5.2. Щорічно на особисті рахунки членів Підприємства як "комерційний процент" розподіляються ______відсотків річного фонду оплати праці працівників Підприємства. Цей розподіл здійснюється пропорційно з розміром коштів, що їх внесли члени Підприємства до пайового фонду. "Комерційні проценти" ви-користовуються членами Підприємства на власний розсуд.

5.3. При виході орендаря із членів Підприємства (якщо це не пов'язане з ліквідацією Підприємства) протягом трьох мі-сяців після виходу з Підприємства йому сплачується______ відсотків його пайового фонду.

При виключенні орендаря з членів Підприємства за пору-шення Статуту виплата цих коштів не здійснюється.

6. Членство у підприємстві

6.1. Членами Підприємства (орендарями) можуть бути гро-мадяни, які досягли 16-річного віку, виявили бажання і під-твердили свою здатність брати участь у його діяльності, про-працювавши на Підприємстві не менше двох місяців.

6.2. Питання про вступ до членів Підприємства


Сторінки: 1 2 3 4