У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Інше - СТАТУТ
8



ПОГОДЖЕНО СТАТУТ ЗАРЕЄСТРОВАНО ___________________ реєстраційний №___________ ___________________ Ухвалено на загальних зборах ___________________ трудового колективу, ''__'' _________19__ р. протокол №___ від __________

СТАТУТ КОЛЕКТИВНОГО ПІДПРИЄМСТВА

1. Загальні положення

1.1. Колективне підприємство (далі Підприємство) діє у відповідності до закону України "Про підприємства" і цього Статуту.

1.2. Підприємство є юридичною особою, має незалежний баланс, круглу печатку і штамп, рахунки у банках.

2. Мета і завдання підприємства

2.1. Мета Підприємства полягає у____________________________________________________

2.2. Основні завдання Підприємства:

організація зовнішньоекономічної діяльності; організація інформаційно-комерційної діяльності; підвищення ефективності діяльності і прибутку.

3. Виробничо-господарська діяльність.

3.1. Підприємство діє на основі цього Статуту згідно з дого-вором, укладеним з господарськими партнерами.

3.2. Підприємство самостійно розробляє і затверджує план виробничо-господарської діяльності у відповідності до зобов'я-зань, що ним взяті за договорами, і скеровує його у встановлені терміни до відповідних організацій і планових органів.

3.3. Для виконання своїх статутних завдань Підприємство: —

створює госпрозрахункові і негоспрозрахункові під-приємства, дільниці, служби зберігання і продажу про-дукції, інші виробничі, торговельні, заготівельні, транспортні, інформаційні підрозділи і пункти обслуго-вування, а також філії;—

використовує у своїй діяльності транспорт, приміщен-ня, устаткування, інструменти членів Підприємства з відповідним відрахуванням власникам видатків на їх використання;—

незалежно розпоряджається власним майном і кошта-ми, користуючись ними відповідно до Статутних за-вдань; — входить на суворо добровільних засадах до асоціацій і

об'єднань;—

виконує іншу господарську діяльність, користуючись усіма правами, що надані законом юридичним особам.

3.4. Робота на Підприємстві виконується працею його чле-нів і працівників, найманих за трудовими договорами. На осіб, що не є членами Підприємства і які працюють за трудовими договорами, повністю поширюється дія трудового законодавства. Трудові стосунки членів Підприємства регу-люються цим Статутом і законодавством України. На кожного члена Підприємства ведеться трудова книжка у встановлено-му порядку за винятком, коли місцем основної роботи члена Підприємства є інше підприємство (організація).

3.5. Підприємство веде бухгалтерський і статистичний облік у порядку, встановленому для кооперативів.

3.6. Ціни на продукцію, вироблену Підприємством, і на його послуги встановлюються Підприємством самостійно.

3.7. Підприємство несе відповідальність за своїми зобов'я-заннями у межах власних коштів. 4. Утворення і використання коштів

4.1. Підприємство за рахунок прибутків від господарської діяльності, а також за рахунок кредитів і позик, коштів, що надійшли від продажу цінних паперів, безоплатних надход-жень формує і розвиває власну матеріально технічну базу.

Власністю Підприємства є майно і фінансові ресурси, ство-рені, придбані або ті, що перейшли у власність Підприємства у зв'язку з настанням умов, передбачених законодавством.

Кошти Підприємства можуть також формуватися за раху-нок пайових (фінансових і матеріальних) внесків членів Під-приємства. Спосіб залучення пайових внесків для формуван-ня коштів Підприємства, порядок їх внесення і використання, нарахування дивідендів визначається ухвалами загальних зборів членів Підприємства. Ухвали з цих питань вважаються прийнятими, якщо за них проголосувало більше 75 відсотків членів Підприємства.

4.2. З виторгу, отриманого Підприємством від реалізації послуг і продукції, повертаються матеріальні і прирівняні до них витрати. З виторгу, що лишився, сплачуються податки і інші платежі до бюджету, а також сплачуються проценти за кредит.

Прибуток, що лишився у розпорядженні Підприємства, ви-користовується у його власних інтересах незалежно.

4.3. Відшкодування Підприємством збитків, заподіяних ін-шим підприємствам, державі, сплата штрафів, неустойок і інших санкцій, установлених законодавством, здійснюється власним коштом.

4.4. Підприємство самостійно визначає форми і системи оплати праці, тривалість і розпорядок робочого дня.

При цьому оплачувані відпустки щорічно надаються чле-нам організації тривалістю не менше за встановлену для відпо-відних категорій робітників і службовців державних органі-зацій.

4.5. Члени Підприємства і особи, що не є його членами і працюють за трудовими договорами, підлягають державному соціальному страхуванню у порядку, що його установлено законом.

5. Утворення і використання пайового фонду

5.1. Пайовий фонд створюється для підвищення зацікавле-ності членів підприємства у формуванні і розвитку власних виробничих фондів.

До пайового фонду підприємства щорічно зараховується ______відсотків заново створюваної власним коштом щорічної вартості приросту основних виробничих фондів. Кошти цього фонду розподіляються поміж членів Підприємства і зарахо-вуються до їх особистих рахунків у відповідності до їх трудо-вого внеску, що визначається як пай окремих членів Під-приємства у фонді оплати праці членів Підприємства, випла-ченого їм торік.

5.2. Щорічно на особисті рахунки членів Підприємства як "комерційний процент" розподіляється __________ відсотків річного фонду оплати праці працівників Підприємства. Цей розподіл виконується пропорційно до розмірів коштів членів Підприємства у пайовому фонді. "Комерційні проценти" ви-користовуються членами Підприємства на власний розсуд.

5.3. При виході працівника з членів Підприємства (якщо це не пов'язане з ліквідацією Підприємства) йому протягом трьох місяців після виходу з Підприємства за порушення Ста-туту ці кошти не виплачуються.

6. Членство у підприємстві

6.1. Членами Підприємства можуть бути громадяни, які досягли 16-річного віку, виявили бажання і підтвердили здат-ність брати участь у його діяльності, пропрацювавши на Під-приємстві не менше двох місяців.

6.2. Питання про прийняття до членів Підприємства розв'я-зується Правлінням Підприємства протягом місяця після над-ходження письмової заяви про вступ до Підприємства.

Вступники до Підприємства мають право бути присутніми на засіданні Правління при розгляді питання про прийняття їх до членів Підприємства.

6.3. Відмова у прийнятті до членів Підприємства має бути мотивована і може бути дана лише при відсутності вакантних робочих місць, відсутності у вступника потрібної кваліфікації, відсутності письмової згоди вступника із положенням цього Статуту, наявності законної заборони на займання вступни-ком посади, на яку він претендує. Підставою відмови може бути також негативна характеристика вступника до Підпри-ємства бригадою (підрозділом), де він працює.

6.4. Суперечки з питань прийняття до членів Підприємства розв'язуються загальними зборами.

6.5. У випадках, коли на Підприємстві діє положення про внесення


Сторінки: 1 2 3