У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Типовий договір

про повну індивідуальну матеріальну відповідальність

З метою забезпечення схоронності матеріальних цінностей, що належать

_______________________________________________________________________________

(назва підприємства, установи, організації")

керівник або заступник керівника підприємства, установи, організації _________________________________________________________________________________

що називається у подальшому "Адміністрація", виступаючи від імені підприємства, установи, організації, з однієї сторони, і працівник ____________________________________________ (цеху, відділу, дільниці, секції, складу і т. ін.)

_______________________________________________________________________________

(п, і, п б)

що називається у подальшому "Працівник", з другої сторони, уклали цей договір про подане нижче.

1. Працівник, що займає посаду ____________________________________________________

(посада)

або виконує роботу ________________________________________, безпосередньо пов'язану

(назва роботи)

_______________________________________________________________________________

(із зберіганням, обробкою, продажем, відпусканням, перевезенням або застосуванням у

_______________________________________________________________________________ процесі виробництва переданих йому цінностей) бере на себе повну відповідальність за забезпечення схорон-ності довірених йому підприємством, установою, організацією матеріальних цінностей і у зв'язку з викладеним зобов'язу-ється:

дбайливо ставитися до переданих йому для зберігання або іншої мети матеріальних цінностей підприємства, установи, організації і вживати заходів для відвернення шкоди; своєчасно повідомляти адміністрацію підприємства, уста-нови, організації про всі обставини, що загрожують забезпе-ченню схоронності довірених йому матеріальних цінностей; вести облік, складати і надавати у встановленому порядку товарно-грошові та інші звіти про рух і залишки довірених йому матеріальних цінностей; брати участь у інвентаризації довірених йому матеріальних цінностей. 2. Адміністрація зобов'язується: створювати працівникові умови, необхідні для нормальної роботи з забезпечення повної схоронності довірених йому ма-теріальних цінностей; ознайомити працівника з діючим законодавством про ма-теріальну відповідальність працівників і службовців за шкоду, заподіяну підприємству, установі, організації, а також з дію-чими інструкціями, нормативами і правилами зберігання, приймання, обробки, продажу (відпускання), перевезення або застосування у процесі виробництва переданих йому ма-теріальних цінностей; проводити в установленому порядку інвентаризацію ма-теріальних цінностей.

У випадку незабезпечення з провини працівника схорон-ності довірених йому матеріальних цінностей визначення роз-міру шкоди, заподіяної підприємству, установі, організації, її повернення виконуються згідно з діючим законодавством.

3. Працівник не несе матеріальної відповідальності, якщо шкода заподіяна не з його провини.

4. Дія цього договору поширюється на весь час роботи з довіреними працівникові матеріальними цінностями підпри-ємства та організації.

5. Цей договір складено у двох примірниках, з яких перший знаходиться у адміністрації, а другий - у працівника. Адреса сторін договору:

Адміністрації ____________________________________________________________________ Працівника _______________________________________________________________________ Дата укладання договору ___________________________________________________________

Підписи сторін договору

Адміністрації Працівника