У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Інше - Договір
8



Договір

про створення і діяльність

Спільного підприємства

Спільне підприємство ''_______________________________________" створюється ___________________зареєстроване ____________________ у _______________________ за № _______________ ,що на-зивається далі _______________________, є юридичною осо-бою за законодавством України і ____________________, що є юридичною особою за ________________ законодавством.

Обидві сторони спільно і кожна окремо, що називаються у подальшому Учасники, домовилися про таке.

І. Предмет діяльності і мета спільного підприємства

1.1. Предметом діяльності і метою спільного підприємства є:

1.2. Продукція спільного підприємства призначається у першу чергу для задоволення потреб країн-Учасників, а також для покривання потреб підприємства у вільно конвертованій валюті.

1.3. Після реєстрації Спільного підприємства у Міністерстві фінансів України і законодавчих і фінансових органах Учас-ники докладуть усіх зусиль до того, щоб не більше ніж через ____________місяців було досягнено обсягу послуг приблизно ____________ млн.крб ._____________ у валюті.

1.4. Учасники погоджують поміж себе виробничу програму і планують подальший розвиток виробництва.

1.5. Фінансова діяльність Спільного підприємства буде здійснюватися на основі повного госпрозрахунку, самофінан-сування і самооплатності, у тому числі і у іноземній валюті, згідно з виробничими, фінансовими і іншими планами цього підприємства.

1.6. Фінансові плани підприємства складаються на кожний календарний рік. У них відображаються прибутки і видатки підприємств у карбованцях і у вільно конвертованій валюті.

2. Фірмова назва, місцезнаходження

2.1. Фірмова назва Спільного підприємства:

українською мовою ______________________________________________________

англійською мовою ______________________________________________________

2.2 Місцезнаходження Спільного підприємства -Україна, місто Київ, вулиця _____________ , будинок № __ , телефон ___________, телекс ________, телефакс ______

3. ЮРИДИЧНИЙ СТАТУС

3.1. Спільне підприємство є юридичною особою. Воно засно-вується і діє на основі законодавства України, зокрема Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність", інших нор-мативних актів України про порядок реєстрації Спільних під-приємств , створюваних на території України з участю України і іноземних організацій, фірм і органів управління, а також цього договору і Статуту. При цьому положення цього Дого-вору мають переважну силу перед положеннями Статуту.

4. СТАТУТНИЙ ФОНД

4.1. У спільному підприємстві створюється статутний фонд за рахунок вкладів Учасників.

4.2. Розмір статутного фонду складає:

карбованців ____________________________________________________________

(літерами)

у тому числі у вільно конвертованій валюті __________________________________

4.3. Вклади учасників складають:

учасника України ________________________________________________________

(назва)

__________________крб.

зарубіжного учасника ____________________________________________________

(назва)

4.4. Зміна розміру статутного фонду здійснюється з ухвали вищого органу підприємства - Ради засновників (Правління). Зазначений фонд може поновлюватися за рахунок надход-жень від власної господарської діяльності Спільного підприємства, а при потребі - за рахунок додаткових вкладів Учасників.

4.5. За згоди обох сторін Учасники можуть зробити свої ^внески до статутного фонду підприємства як майно і права, а також у формі фінансових коштів на його поточний рахунок у Зовнішекономбанку (Національному банку України). За од-ностайною ухвалою Правління вклади можуть бути зажадані у формі часткових або одноразових внесків згідно з потребою Спільного підприємства.

4.6. Оцінка матеріальних цінностей, що вносяться Учасни-ками Спільного підприємства на рахунок їх вкладів, робиться у договірних цінах з урахуванням цін світового ринку.

5. Обчислення, розподіл прибутків і збитків, утворення фондів

5.1. Прибуток, який отримало Спільне підприємство як результат його господарської діяльності, після вирахування амортизаційних відрахувань, використовується для створен-ня фонду Спільного підприємства і для розрахунку з держав-ним бюджетом України.

5.2. Частина прибутку, що залишилась, поділяється між Учасників пропорційно до їх паїв у статутному фонді.

5.3. Спільне підприємство має право перерахувати належ-ний на пай іноземного Учасника прибуток, переведений у _____________________________ через чотири тижні

(назва валюти)

після затвердження Правлінням відповідного балансу, при наявності валютних коштів на його рахунку.

5.4. Можливі збитки Спільного підприємства покриваються з його резервного фонду. При нестачі коштів резервного фонду для покриття збитків ухвалу про джерела їх фінансування аж до зменшення статутного фонду приймає Правління Спіль-ного підприємства.

6. Органи управління Спільного підприємства

6.1. Органи управління Спільного підприємства:

Рада засновників (Правління);

дирекція;

ревізійна комісія.

6.2. Вищим органом Спільного підприємства є Рада заснов-ників (Правління). Вона складається з шести членів, кожен з яких є компетентним у галузі діяльності Спільного підприєм-ства. Голова Правління має ухвальний голос.

Дирекція складається з громадян України і іноземних гро-мадян. Генеральним директором є громадянин _______________________________________________________

6.3 Керівництво поточною діяльністю Спільного підпри-ємства і виконання ухвал, що приймаються Радою заснов-ників (Правлінням), здійснюється дирекцією на чолі з ге-неральним директором.

Генеральний директор призначається ухвалою Ради за-сновників (Правління) на підставі пропозиції іноземного Учасника. Генеральний директор здійснює керівництво по-точною діяльністю підприємства на основі єдиноначальності в межах компетенції і прав, визначених Статутом і ухвалами Правління.

6.4. Контроль за фінансовою і господарською діяльністю Спільного підприємства здійснює ревізійна комісія, призна-чена Радою засновників (Правлінням).

6.5. Функції і завдання Спільного підприємства визнача-ються Статутом підприємства.

7. Обов'язки учасників стосовно Спільного підприємства

Для створення, здійснення і розвитку діяльності Спільного підприємства Учасники беруть на себе такі додаткові зобов'я-зання:

7.1. Український Учасник сприяє Спільному підприємству, надаючи за певну оренду додаткові виробничі, складські і інші допоміжні площі;

виділяючи у користування земельні ділянки для будівни-цтва нових приміщень;

залучаючи потрібний персонал для виробництва, включно інженерів і інших технічних фахівців;

забезпечуючи за договірними цінами інфраструктурними послугами, у тому числі газом, водою, транспортними засоба-ми;

обладнуючи Спільне підприємство достатньою кількістю підключень для телефонів, телексів, що дозволяють здійсню-вати прямий (у тому числі міжнародний) діловий зв'язок;

забезпечуючи безперебійне здійснення митних процедур, пов’язаних з діяльністю Спільного підприємства;

здійснюючи потрібні процедури, пов'язані з одержанням іноземними членами Правління і співробітниками віз, дозволів на роботу, права на поїздку в межах України і з наданням їм житлових приміщень, що відповідають міжнародним ана-логам.

7.2. Іноземний Учасник сприятиме Спільному підприєм-ству:

у створенні і розробці технологічного проекту; у реалізації продукції Спільного підприємства на зовнішніх ринках в обсягах, необхідних для покриття його валютних видатків;

у постійному удосконаленні технологій і оновленні про-дукції Спільного підприємства згідно з перспективними пла-нами


Сторінки: 1 2 3