У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ЛІЗИНГОВА УГОДА

м. Київ "__' _______ 19__ р.

Ця угода укладена між _______________________________________________________ названим у подальшому Орендодавець, і______________________________________________

названим у подальшому Орендар, про наведене нижче.

І. Умови лізингу

1.1. Орендодавець згоден надати Орендареві в оренду_________________________________

назване у подальшому Устаткування, що відповідає викладе-ним нижче вимогам (Додаток № 1 "Заявка на устаткування"), за обумовлену нижче орендну плату і на _______ років.

Постачальником Устаткування є _________________________________________ , названий у подальшому Постачальник. Термін постачання __________________________________. Місце постачання _________________________________.

1.2. Орендар одержує право використовувати устаткування протягом усього терміну оренди, однак не має права пересту-пати свої права, обов'язки за цією угодою або будь-які інте-реси, що випливають з нього для третьої особи, без письмової згоди Орендодавця. У цьому випадку Орендар зобов'язаний надати Орендодавцеві дані про цю особу за формою і в термін, установлені Орендодавцем.

1.3. Орендодавець має право поступитися своїми правами за цією угодою або будь-якими інтересами, що випливають з неї, повністю або частково третій особі без згоди Орендаря, але з повідомленням його про це.

1.4. Ця угода складена у двох примірниках, що мають однакову силу, і є обов'язковою для виконання сторонами, так само як їх законними представниками.

2. Сума орендної плати

2.1. Орендар зобов'язаний сплачувати щомісячно Орендо-давцеві:

1) орендну плату розміром: ___________________________________________________

2) комісійну винагороду за ризик випадкової загибелі устат-кування, його ушкодження або втрату розміром ________% річних від загальної суми орендної плати.

2.2. Орендна плата розміром ___________ виплачується авансом до настання періоду, за який виконується плата. У випадку затримання платежів Орендар виплачує пені з про-строченої суми розміром _________________ за кожен день прострочення.

2.3. Комісійна винагорода нараховується з моменту підпи-сання цієї угоди до моменту виплати усієї суми, передбаченої цією угодою, Орендодавцеві. Комісійна винагорода виплачу-ється навіть у тому випадку, коли дія цієї угоди з будь-яких причин переривається, незалежно від цих причин.

Комісійна винагорода нараховується лише на несплачену частину вартості оренди.

3. Постачання устаткування

3.1. Усі видатки відносно транспортування устаткування до місця постачання, монтажу і пуску в експлуатацію, відно-сяться на рахунок Орендаря. Орендар зобов'язаний відшко-дувати Орендодавцеві усі видатки з претензій, зобов'язань тощо, які виникають при достачанні устаткування, його ви-користанні або поверненні, якщо вони мали місце.

3.2. Орендар по прибутті устаткування на місце постачання зобов'язаний провести його огляд у термін постачання, вста-новлений цією угодою, і надати Орендодавцеві акт про прий-няття.

Якщо Орендар відмовляється приймати устаткування через наявність неусувних дефектів, що виключають нормальну ек-сплуатацію устаткування, він зобов'язаний письмово довести це до відома Орендодавця і зазначити при цьому виявлені недоліки. Ця рекламація Орендаря дає право Орендодавцеві заявити Постачальникові про розірвання договору про купівлю устаткування.

Вимоги Постачальника про відшкодування збитків у зв'яз-ку з невиправданим розірванням договору про купівлю устат-кування ставляться Орендареві.

3.3. Якщо Орендар незалежно від причини не надав Орендо-давцеві у двотижневий термін з дня прибуття устаткування на місце постачання Акт про приймання і не заявив про наявність недоліків устаткування, усунення яких неможливе, прий-мання устаткування вважається таким, що відбулося.

3.4. Орендар користується гарантією, на устаткування, ви-даною Постачальником. Орендодавець передає Орендареві свої права на пред'явлення Постачальникові претензій від-носно дефектів устаткування, своєчасності і комплектності постачання, невиконання обов'язків при його встановленні.

4. Права і обов'язки Орендодавця і Орендаря

4.1. Орендар зобов'язаний:

1) надати Орендодавцеві юридичне посвідчену копію свого Статуту (Положення);

2) надавати Орендодавцеві іншу інформацію про свій еко-номічний стан за формою і в термін, установлені Орендодав-цем. При необхідності Орендодавець може вимагати цю ін-формацію вдруге.

У випадку будь-яких змін свого юридичного і фінансового стану Орендар зобов'язаний повідомити про це Орендодавця.

4.2. Орендар бере на себе весь ризик, пов'язаний з руйну-ванням або втратою, крадіжкою, передчасним спрацюванням, псуванням й ушкодженням устаткування, незалежно від того, шкода поправна або непоправна, чи ця шкода заподіяна у ході постачання або після нього.

У випадку виникнення будь-якого ризику Орендар своїм коштом і на свій розсуд повінен вжити таких заходів:

а) відремонтувати устаткування або замінити його на будь-яке аналогічне устаткування, прийнятне для Орендодавця (устаткування, постачене для заміни дефектного, повинно розглядатися як правомірна заміна устаткування, передбаче-ного з початку, а право власності на нього має бути передане Орендодавцеві). За Орендарем зберігається обов'язок сплати-ти усі суми орендної платні і провести інші платежі, передба-чені цією угодою, або

б) повернути усю заборгованість Орендодавцеві по виплаті орендної плати і виплатити йому неустойку розміром ________________________________________________________________

(сума закриття угоди).

Сума закриття угоди має бути виплачена протягом одного тижня після пред'явлення Орендодавцем вимоги про оплату. Зобов'язання Орендаря внести суму орендної плати вважа-ється виконаним після одержання Орендодавцем суми за-криття угоди.

4.3. Після закінчення терміну дії цієї угоди Орендар має право:

повернути устаткування Орендодавцеві; відновити лізинговий договір; придбати орендоване устаткування у власність. Про свій вибір Орендар зобов'язаний повідомити Орендо-давця за півроку до закінчення терміну дії цієї угоди.

4.4. Орендар зобов'язаний утримувати устаткування від-повідно до рекомендацій його Постачальника (виробника), підтримувати у робочому стані, виконувати необхідний ре-монт і своєчасне профілактичне обслуговування своїм кош-том.

4.5. Орендар несе відповідальність за всі ушкодження, за-подіяні як людям, так і майну внаслідок використання, збері-гання, володіння або експлуатації устаткування.

4.6. Орендар не має права без письмового на те дозволу Орендодавця ознайомлювати третіх осіб з конструкцією ус-таткування, його технологічними характеристиками тощо.

4.7. Орендодавець і його посередники мають повноваження перевіряти стан устаткування у робочий час, а також інспек-тувати умови його експлуатації.

5. Припинення дії угоди

5.1. Дія цієї угоди припиняється після закінчення терміну її дії. Виключена можливість припинення дії цієї угоди у випад-ку, коли устаткування не відповідає уяві про нього, що


Сторінки: 1 2