У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Вступ

Діловодство — це професійна діяльність, яка включає в себе питання документування й організації роботи з документами в про-цесі здійснення управлінських дій.

Особливості сучасного діловодства полягають, зокрема, у переведенні його на державну мову, широкому застосуванні комп'ютерних систем оброблення та друкування документів, необхідності дотримання вимог чинних державних стандартів у цій галузі, впрова-дження раціональних прийомів роботи. Метою діловодства є створення необхідних умов для швидкої й ефективної роботи підприємства, установи чи організації.

Дотримання стандартів з діловодства у практичній роботі органів управління та документування сприяє встановленню чіткого ор-ганізаційно-технічного порядку, викоріненню бюрократизму й тя-ганини. Опанування прийомів раціональної роботи з документами дає змогу скоротити час на їх складання, оброблення й пошук, організувати чіткий контроль за проходженням та виконанням до-кументів. Зрештою, правильно підготовлений і належним чином оформлений документ — це свідчення культури виконавця.

Основними елементами діловодства є письмові документи та документування, тобто створення документів.

Документ — основний вид ділової мови; засіб фіксації пев-ним чином на спеціальному матеріалі інформації про факти, події, явища об'єктивної дійсності та розумової діяльності людини.

В даній курсовій роботі увага зосереджується на такому виді документації, як особові офіційні документи, а саме особливості їх використання на підприємстві. Актуальність даного питання полягає в тому, що документи широко використовуються у нашій повсякденній діяль-ності як джерела та носії інформації, вони сприяють удосконаленню внутрішньої організації будь-якого підприємства, закладу чи установи, є підставою для прийняття рішень, узагальнень, довідково-пошукової роботи.

Документи є засобом засвідчення, доведення певних фактів і, отже, мають велике правове значення. Вони також використову-ються як джерела та носії інформації. А в управлінській діяль-ності документ виступає як предмет і як результат праці. Так, планування відбувається за допомогою різних планів; облік - у вигляді складання й оброблення статистичної бухгалтерської та оперативно-технічної документації; інструктування – шляхом видання інструкцій, методичних вказівок; контроль - збиранням відомостей (письмово) і виданням вказівок тощо. Отже, документація використовується як спосіб і засіб реалізації функцій, покладених на управлінський апарат.

Проблема створення, систематизації та уніфікації документів особового складу набула особливої актуальності в наш час у зв'язку з тим, що, по-перше, сфера ділового спілкування поповнилася багатьма новішими документами, по-друге, традиційно використовувані докумен-ти оновлюють свої характеристики (зміст, функцію, адресата тощо). Ці зміни, у свою чергу, зумовлені об'єктивними чинниками:

активністю державотворчих процесів в Україні після здо-буття нею незалежності в 1991 році; розвитком ринкових відносин в економіці; наданням українській мові статусу державної мови, необ-хідністю переходу ділового спілкування з російської мови на ук-раїнську.

Тому безліч спеціалістів з питань діловодства описують та коментують створення та організацію роботи з особовими документами. Особливу увагу на організацію цієї документаціїї звертають такі науковці як: Шевчук А.В., Діденко А.Р., Глущик С.В., Головач А.С. та багато інших.

Метою курсової роботи є розкрити особливості організації документації особового складу на конкретному підприємстві та проаналізувати ступінь відповідності оформлення з вимогами щодо документування цих паперів. Звідси, завданнями роботи є:

охарактеризувати вимоги щодо оформлення особових документів;

розкрити суть організації особової документації в ТзОВ «Альянс»;

проаналізувати ступінь відповідності вимог до документування в законодавстві і на практиці;

виокремити основні шляхи вдосконалення системи документування на підприємстві.

Об’єктом даної курсової роботи є документи особового складу, а предметом – організація та документообіг особових документів в ТзОВ «Альянс».

В процесі написання курсової роботи були використані наступні методи дослідження: метод аналізу, метод синтезу, порівняльний та прогностичний методи.

Часто буває, що робота з подібними документами усклад-нюється тільки тому, що в побудові їх немає необхідної послідовності або ж документи перевантажені несуттєвою для користування інформацією.

Питаннями складання текстових документів відають сучасні наукові дисципліни: прикладна лінгвістика і теорія стандар-тизації, інженерна психологія і психолінгвістика, теорія і прак-тика редагування та теорія управління виробництвом.

Щоб не марнувати часу в процесі складання і використан-ня документів, слід розумно поєднувати формальний підхід і творчість.

Розділ 1. Специфіка американської літератури середини – другої половини ХХ ст.

1.1. Особливості та тенденції
В 50-ті роки 20-го століття Сполучені Штати прониклись духом одноманітності. Конформізм був притаманний і молоді і старшому поколінню – всі вони дотримувались «колективних норм» і не прагнули до вираження власної індивідуальності. Хоча на виробництві жінки під час війни майже зрівнялися з чоловіками, традиційний розподіл ролей скоро відновився. Чоловік був годувальником, а жінка, навіть працююча, повинна була вважати своїм місцем дім.
Соціолог Девід Різмен, автор “гучної” книги «Самотній натовп», показав, що нове американське суспільство йде іншим шляхом – при властивих йому групових очікуваннях, воно розвивається як стабільне і, в той же час, як конформістське. Цьому сприяло телебачення, що прививало різним поколінням випробувані стереотипи соціальної поведінки.
Проте, не всі дотримувалися визначених культурних норм. Письменники-«битники» виступали проти. Займаючись духовними пошуками, вони ставили інтуїцію вище розуму, віддавали перевагу східному містицизму перед християнством. «Битники» кинули виклик респектабельності і розхитали в основі офіційну культуру.
Своє розуміння свободи вони вкладали в літературні твори. Джек Керуак, наприклад, надрукував бестселер «На дорозі» на 75-метровому рулоні паперу. Написана без пунктуації та абзаців повість оспівувала вільне, не зав’язане умовностями життя. Поет Ален Гінсберг прославився поемою «Крик». У ній було різко викрито бездушну машинну цивілізацію. Коли поліція конфіскувала поему за «непристойний зміст», автор, в знак протесту, подав до суду і виграв справу. Йому аплодувала вся країна.
Музиканти і художники також збунтувалися. Співак Елвіс Преслі зі штату Тенесі популяризував нові пісні в стилі рок-н-рол і шокував добропорядних


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12