У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Поняття та терміни, що стосуються уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації, роботи з документами, раціоналізації документообігу.

Уніфікація (від лат. unio facere — робити єдиним) означає приведення до одноманітності, зведення чого-небудь до єдиної форми, системи, єдиних нормативів, приведення до однаковості (подібності). Палеха Ю. І. Документаційне забезпечення управління: Підручник. – К.: МАУП, 1997. – 344 с.

Документ - это метод закрепления разными способами на специальном материале информации о фактах, действий, явлений объективной действительности и разумной деятельности человека. [16, c. 36]

Документована інформація – інформація, зафіксована на матеріальному носії та має реквізити для її ідентифікації.

Діловодство - це діяльність, яка охоплює процеси документування і організації роботи з документами в процесі виконання управлінських функцій.

Реквізит – це обов’язків елемент, властивий певному виду документа.

Документообіг – це рух в організації з моменту їх створення або одержання до завершення виконання або відправлення.

Електронний документообіг (обіг електронних документів) - сукупність процесів створення, обробки, відправлення, передачі, отримання, збеpігання, використання і знищення електронних документів, які виконуються із застосуванням перевірки цілісності і в разі потреби з підтвердженням факту отримання таких документів.( ст. 9 Закону України “Про електронний документ”:)

Машиночитаемый документ — документ, пригодный для автоматического считывания содержащейся в нём информации, записанный на магнитных, оптических и других носителях информации.

Электронный документ (ЭД) — документ, созданный с помощью средств компьютерной обработки информации, подписанный и сохранённый на машинном носителе в виде файла соответствующего формата.

Просто об электронном документообороте

Система автоматизации документооборота (Система электронного документооборота) — организационно-техническая система, обеспечивающая процесс создания, управления доступом и распространения электронных документов в компьютерных сетях, а также обеспечивающая контроль над потоками документов в организации.

Організаційно-розпорядчий документ - Вид письмового документа, у якому фіксують рішення адміністративних і організаційних питань, а також питань управління, взаємодії, забезпечення і регулювання діяльності органів влади, установ, підприємств, організацій, їх підрозділів і посадових осіб. Вікіпедія

Система документації – це сукупність взаємопов'язаних документів, що застосовуються у певній сфері діяльності.

Уніфікована система документації (УСД) – це система документації, що створена за єдиними правилами та вимогами і містить інформацію, необхідну для управління у певній сфері діяльності.

Управлінська документація – це сукупність взаємопов'язаних документів, що застосовуються для вирішення завдань управління національним господарством і мають нормативно-правову силу.

Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації – це система документації, використовувана для вирішення організаційно-розпорядчих завдань управління. (ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ ПО СТАНДАРТИЗАЦІЇ, МЕТРОЛОГІЇ ТА СЕРТИФІКАЦІЇ. – ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Держстандарту України від 31.12.98 № 1024. - ДЕРЖАВНИЙ КЛАСИФІКАТОР УКРАЇНИ. - Державний класифікатор управлінської документації. - ДК 010-98. - Чинний від 1999-06-010

Персональний комп’ютер - це обчислювальна система, усі ресурси якої повністю спрямовані на забезпечення діяльності одного робочого місця управлінського працівника. Стенюков М.В. Документы. Делопроизводство. – М.: „ПРИОР”, 1995. –144 с.

Программмное обеспемчение (произношение обеспечемние не рекомендуется) — наряду с аппаратными средствами, важнейшая составляющая , включающая и , предназначенные для решения определённого круга задач и хранящиеся на .

Розрізняють та ;

Системне програмне забезпечення призначено для обслуговування власних потреб комп'ютера — забезпечення його працездатності і виконання його внутрішніх функцій, а також для створення передумов для виконання прикладного програмного забезпечення. Типовим прикладом системного ПЗ є

, власне, призначено для розв'язання конкретних задач. Наприклад: редактори тексту, електронні таблиці, бази даних, тощо.

Операцімйна системма — комплекс , що забезпечує управління засобами ; організує роботу з і ; здійснює введення і виведення даних.

Системма керування бамзами дамних (СУБД) — Комп'ютерна чи комплекс програм, що забезпечує створення, збереження, оновлення і пошук інформації в .

База даних (БД) — впорядкований набір . Головним завданням БД є гарантоване збереження значних обсягів (т.зв. записи даних) та надання доступу до неї користувачеві або ж . Таким чином БД складається з двох частин — збереженої інформації, та системи управління нею.

К. Дж. Дейт Введение в системы баз данных = Introduction to Database Systems. — 8-е изд. — М.: , 2006. — С. 1328. —

Метадані це структуровані дані, що представляють собою характеристики описуваних сутностей для цілей їх ідентифікації, пошуку, оцінки, управління ними (Task Force on Metadata. http://www.libraries.psu.edu/tas/jca/ccda/tf-meta3.html)