У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ДИПЛОМНА РОБОТА

 

Тема: Особливості інформаційного ринку Прикарпаття (на прикладі ТРК „3-Студія”)

ЗМІСТ

Вступ………………………………………………………………………………8

Розділ 1. Загальна характеристика інформаційного ринку

1.1 Поняття та структура інформаційного ринку……………………….14

1.2 Історія становлення інформаційного ринку………………………...21

1.3 Правове середовище інформаційної діяльності…………………….26

1.4 Особливості інформаційного ринку Прикарпаття………………….30

Розділ 2. ТзОВ ТРК ”3-Студія” як суб’єкт інформаційного ринку Прикарпаття

2.1 Організаційно-виробнича структура ТзОВ ТРК ”3-Студія”……….41

2.2 Аналіз сучасних інформаційних технологій, які використовуються в діяльності ТзОВ ТРК „3-Студія”………………………………………………49

2.3 Особливості створеня web-сайту як засобу покращення діяльності ТзОВ ТРК „3-Студія”……………………………………………………………53

2.4 Шляхи покращення функціонування web-сайту……………………58

Висновки…………………………………………………………………..……..63

Список використаних джерел…………………………………………..............67

Додатки…………………………………………………………………………..72

ВСТУП

Інтенсивна інформатизація більшості сфер людського життя та діяльності є нині одним з визначальних глобальних чинників для подальшого соціально-економічного та інтелектуально-духовного розвитку людства. Цей процес характеризується наступними рисами:

обмін інформацією набуває глобального характеру, державні кордони та відстані вже не є суттєвою перешкодою для руху інформаційних потоків;

значно зросли можливості збору, обробки, зберігання, передачі інформації, доступу до неї;

суттєво зросло і продовжує зростати значення доступу до інформації для розвитку різних сфер людської діяльності;

відбувається перехід до нових форм зайнятості населення, зокрема, формування нових трудових ресурсів за рахунок збільшення кількості зайнятих в інформаційно/інтелектуально орієнованих видах робіт;

безпрецедентно зросла кількість персональних та корпоративних контактів на глобальному рівні, розгортаються процеси формування трансдержавних і транснаціональних спільнот;

спроби урядів обмежити вільне поширення інформації всередині їхніх країн об’єктивно призводять до гальмування розвитку таких країн.

Цій фазі розвитку відповідає новий ринок – ринок інформаційних продуктів і послуг.

Сьогодні однією з основних причин посилення конкуренції у міжнародному масштабі є широке розповсюдження деяких видів інформаційних технологій. В промислово розвинутих країнах саме інформаційні технології стали якісно новим видом зброї, яка і без того загострює конкуренту боротьбу між різними організаціями. Можна стверджувати, що тенденції впровадження інформаційних технологій в різноманітних організаціях в усіх регіонах світу є достатньо подібними, як в Америці, так і в Україні. Цьому сприяють міжнародні процеси стандартизації та глобалізації інформаційних технологій, інтеграція країн до світового ринку. Разом з тим, існують фактори, які обумовлюють деякі особливості у практичному впровадженні інформаційних технологій у різних країнах. Адже зрозуміло, що застосування інформаційних технологій повинно бути економічно вигідним. А це у великій мірі обумовлюється економічним становищем країни та державною політикою в галузі інформатизації.

Насамперед потрібно відзначити різний рівень знань населення в галузі освоєння інформаційних технологій, який визначає темпи та масштаби їх розповсюдження. Показники цих темпів можуть змінюватися в широких межах в залежності від сфери застосування і від особливостей країни. Так, наприклад, японці мають схильність до використання сучасних інформаційних технологій і характеризуються найвищим показником освітнього рівня в царині використання інформаційних технологій. І хоча вважається, що в Україні освітній рівень достатньо високий, наша країна значно відстає від провідних промислово розвинутих країн в сфері використання інформаційних технологій.

Актуальність роботи. Закономірність сьогодення така, що інформація перетворюється на головний економічний ресурс, який стає одним з найважливіших факторів виробництва, основою ефективного використання інших видів ресурсів і передумовою ефективності всіх видів діяльності. В Україні з переходом до ринкових відносин, інформатизацією суспільства спостерігається стрімке зростання попиту на всі види інформації, а також підвищення вимог до змісту та форм її надання, що значно підвищує роль інформаційних підприємств в економіці країни. При цьому має місце недостатня зрілість ринкових структур та повільність їхнього розвитку, що зумовлює неготовність багатьох господарських об’єктів до сприйняття інформаційних систем як складової ринкового механізму, недооцінку ролі та значення інформації, відсутність культури роботи з інформацією.

Перехід до ринкових відносин по-різному відбився на інформаційних підприємствах. Для одних, наприклад, консультаційних підприємств, він спричинив виникнення й розвиток, а для таких, як установи системи науково-технічної інформації – різкий спад діяльності. Особливістю діяльності інформаційних підприємств в Україні є також те, що вони мають діяти в певному інформаційному просторі, який, на відміну від розвинутих країн, створюється не як результат визнання ринковими агентами значення інформаційного ресурсу, а як умова та результат проведення ринкових реформ.

Сукупність цих обставин визначає умови функціонування інформаційних підприємств, які повинні бути вивчені та враховуватися в їхній діяльності. Тому, з одного боку, завданням інформаційних підприємств є набуття досвіду роботи на ринку, практичного застосування маркетингу інформаційних продуктів і послуг (ІПП) в управлінні. З другого – ставиться завдання розробки обгрунтованих пропозицій щодо ефективної роботи інформаційних підприємств в умовах, що склалися, з подальшим упровадженням їх у свою діяльність.

Аналіз наукової літератури, присвяченої дослідженню питань управління інформаційними підприємствами в умовах ринку, показав, що дотепер таким питанням, як в теоретичному плані, так і в практичному аспектах, приділяється недостатньо уваги.

Розробленням теоретичних і практичних питань щодо сучасного стану та перспектив розвитку інформаційного простору України займаються багато дослідників: Ю. Арський [1], Л. Єжова [15; 16; 17], Р. Гиляревський [9] та ін.

Особливу увагу слід зосередити на працях О. Чубукової [58; 59], яка провела грунтовні дослідження з цієї теми. Зокрема, в її працях детально проаналізовано сучасні носії інформації та їхній вплив на структуру інформаційного ринку й вдосконалення її. На думку О. Чубукової, коли йдеться про перспективи наповнення системи сучасних інформаційних баз, правомірним є розгляд усіх основних інформаційних потоків на всіх носіях, що перебувають у сучасеному обігу [58, C. 89-91].

Також значний інтерес представляють дослідження Брижко В., який охарактеризував інформаційний ринок і формування цін на ньому [6, 92-94]. Малиніної М. М. дала оцінку ефективності інформаційної діяльності [39, 5-23], Товп І. в своїй роботі дослідив інформацію, як основний чинник управління світом [54]. Соснін


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18





Наступні 7 робіт по вашій темі:

Розроблення рекомендацій щодо реалізації вимог до формуляра-зразка в документах Єзупільської селищної ради для покращення стану документного та документаційного забезпечення. - Дипломна робота - 162 Стр.
Концептуальна модель системи інформаційного забезпечення у харчовій промисловості (на прикладі приватного підприємства «Дім Дистрибуції»)» - Дипломна робота - 69 Стр.
Проходження практики на ДП «3-Студія-Телевиробництво» ТзОВ ТРК «3-Студія» - Курсова робота - 41 Стр.
Створення, розвиток та перспективи Державного казначейства України (на прикладі управління Державного казначейства у Верховинському районі) - Магістерська робота - 137 Стр.
Використання облікових документів при виявенні та розслідуванні розкрадань у деяких галузях агропромислового комплексу - Контрольна робота - 22 Стр.
Системний підхід до задоволення інформаційних потреб при прийнятті корпоративних управлінських рішень (на прикладі ВАТ«Івано-Франківський Агрохімцентр»)» - Дипломна робота - 104 Стр.
Управлінські рішення - Дипломна робота - 68 Стр.