У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Р Е Ф Е Р А Т

на тему:

“Модальні дієслова”

1. Модальні допоміжні дієслова.

Модальні дієслова -це клас допоміжних дієслів, що об'єднуються з формою основи дієслова, щоб створювати фрази дієслова із широкою розмаїтістю значень. Модальні допоміжні дієслова, такі як can, could, will, would, may, might, shall, should, і must, також, як деякі інші вирази такі як, ought to had better, would (чи had) rather, що також наділені модальністю і мають визначені значення.

Модальні дієслова мають тільки одну форму. Жодне із них не має s-форму або форму - ing , і, хоча could, would, might, і should є формами минулого часу модальних дієслів can, will, may, і shall, потрібно зауважити, що найбільш зручний варіант - розглядати кожне модальне дієслово, як окремий розділ. Крім того ці слова можуть мати значення, котрі не віддзеркалюють минулий час будь-якого з дієслів. Модальні дієслова в стверджувальній формі як правило вимовляються зі слабким наголосом. Вони виражають думки, судження, можливості, наміри, ймовірність, не маючи нічого загального з об'єктивними подіями. Значення модальності можуть передавати і деякі дієслова, що вживаються з часткою to (have to , be going to , be supposed to і ін.)

А зараз ми розглянемо всі основні модальні дієслова, як засоби вираження модальності в сучасній англійській мові, що ми регулярно використовуємо в нашій промові. Наприклад: Модальне дієслово Can вживається: для вираження фізичної й інтелектуальної спроможності або майбутнього часу. He can swim very fast . Can you tell me the answer to this question? I can give it to you tomorrow .

Також дане дієслово може вживатись для вираження дозволу, як у нижченаведеному прикладі. I 'm sorry , sir ( a policeman speaking ) , you can’t park there .You can go to the movies this afternoon if you want to .

Крім того воно ще й може виражати можливість або ймовірність.

We don't recommend planting this tree close to your house , because this species can reach height of 100 feet.

Що стосується модального дієслова Could, то потрібно помітити, що його значення дуже подібні до значень дієслова can, але все ж є невеликі відмінності. Модальне дієслово Could виражає: фізичну або інтелектуальну спроможність у минулому. When I was young , I couldn’t understand why people liked string quarters .

Крім того також виражає спроможність в умовному , або нереальному, сенсі.

You could play the piano very well if you would practice.

В окремих моментах дане дієслово виражає чемне прохання.

Could you tell me the time, please ?

"We could hear someone coming upstairs. "Дійсно, контекст даної пропозиції відноситься практично до кожного, хто підіймався по сходам і кого ми могли чути, а отже і є еквівалентом - "We heard someone coming upstairs." У даному випадку модальне дієслово could у контексті пропозиції має значення - можливості людського слуху сприймати звуки.

Що до модального дієслова Will, то як правило воно виражає впевнене чекання дії в майбутньому часі. The train will arrive in New York at 7:25.

Також дане дієслово виражає волевиявлення в теперішньому чи в майбутньому часі ( питальна пропозиція з Will у цьому значенні часто використовується для вираження прохання; а в запереченні виражає відмову ) My son will meet you and drive you to your hotel .Will you please sign these papers ?

І в добавок до вищесказаного дієслово Will виражає формальні команди. Employees will report for work at 9 A. M.

Модальне дієслово Would є одним з найпоширеніших дієслів щодо його вживання і виражає майбутнє у відношенні дієслова вжитого в минулому .He said that he would arrive the next day .Часто дане дієслово може вживатись для вираження волевиявлення в минулому, а також для вираження чемних прохань.

My son said, he would meet me at the airport .The postman wouldn't give me your registered letter ; he said it had to be delivered to your personally .Would you please sign these papers .

В окремих випадках виражає нереальні дії в теперішньому часі .I would come to see you if I had time .

А також звичайні дії в минулому. When John was a student , he and his friend would often sit up all night discussing philosophy and politics. Що на рахунок модального дієслова May ,то воно як правило виражає дозвіл(формальний стиль) May I see the Director in his office now? Також може ще виражати можливість, ймовірність, в теперішньому або майбутньому часі .

I may see Mr. Parker this afternoon .

Модальне дієслово Might, щодо своїх значень, являється дещо спорідненим із дієсловом May і виражає як і дієслово May дозвіл або можливість у минулому. He said I might borrow his book. We canceled our plans to go out, because it looked as though it might snow. Крім того виражає можливість в теперішньому або майбутньому часі. ( Це дієслово має одне зі значень дієслова May, і справді, багато англійців використовують їх , як взаємозамінні. Коли використовується Might, можливість часто має більш віддалені значення, але це не є обов'язковим ).I don't allow my child to go downtown on the bus alone, because she might get lost. Модальне дієслово Shall вживається для


Сторінки: 1 2 3 4 5 6