У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Міністерство освіти та науки України

Контрольна робота
з предмету: Податкове право України

ПЛАН:

1. Охарактеризувати систему оподаткування однієї зарубіжної країни. Назва країни – Швеція.

2. Примусове стягнення невнесених в строк податків, зборів (обов’язкових платежів) як вид санкцій за порушення податкового законодавства.

3. ДПА в м. Києві за рахунок майна, що перейшло в податкову заставу передала це майно в натурі як безоплатну допомогу державному підприємству. Чи включається сума ПДВ в ціну товару при оцінці майна при надходженні майна в податкову заставу? Чи є ДПА платником ПДВ? Який порядок сплати ПДВ державним підприємством?

4. При проведенні документальної перевірки АТ „Бао” за період з 01.01.2003 по 01.09.2005 було виявлено порушення податкового законодавства:–

не сплачено податок за землю, у січні, лютому, березні, квітні 2003 р. у сумі 1000 грн;–

мало місце зниження об’єкту оподаткування та несвоєчасна сплата податку на прибуток підприємств – 900 днів (заниження на 1000 грн.)

Розрахуйте штрафні санкції за зазначені правопорушення.

5. До Вашої юридичної фірми звернувся підприємець Тютюніченко, який в орендованому приміщенні надає послуги комп’ютерного клубу (ігри, Інтернет), з проханням дати пояснення:

- чи належать послуги, які надає його комп’ютерний клуб до надання послуг грального бізнесу?

- чи може підприємець бути платником єдиного податку?

6. В рахунок заробітної плати робітникам селянського (фермерського) господарства видали по 3 кг. Маку, по 2 кг. Махорки та по мішку цукру. Продукція розраховувалася за ринковими цінами:

- за 1 кг. Маку – 13 грн.

- За 1 кг. Махорки – 25 грн.

- За мішок цукру – 170 грн.

Селяни не погодилися з такими розцінками і наполягли, щоб їм перерахували вартість в рахунок заробітної плати товарів за пільговими цінами. Бухгалтерія відмовилася зробити такий перерахунок. Як вирішити спір?

1. Охарактеризувати систему оподаткування однієї зарубіжної країни. Назва країни – Швеція.

Податки є основним джерелом коштів, які мобілізує держава для виконання своїх функцій. Також державі належать власні заходи, які вона отримує від виробничої та інших форм діяльності або у вигляді надходжень платежів за ресурси , які належать держав. Основним методом формування ресурсів держави при провідній ролі приватної і колективної власності є податки, що і визначає їх місце в ринковій економіці. Проте податки – це не лише метод формування бюджету, а й інструмент регулювання соціально-економічних процесів.

Податкова система кожної країни відображає її специфічні умови формування. Створення податкової системи повинно базуватися на науковому підході, досягненні орієнтирів економічної політики та максимальному врахуванні зовнішніх чинників.

Податкова система Ї це сукупність установлених у країні податків.

Науковий підхід до створення податкової системи передбачає :

1) системність

2) встановлення визначальної бази

3) формування правової основи

4) вихідні принципи побудови податкової системи

Податкова система Швеції дворівнева, децентралізована: податки стягуються як центральною владою, так і регіональними (земельними) органами влади. Види податків визначає Рикстаг (парламент країни), а ставки встановлюють місцеві влади (лени й комуни). Оподатковування орієнтоване на споживання. Податки на особові податки громадян і внески (податки) по соціальному страхуванню перебувають на досить високому рівні, а за рахунок ПДВ і податків на споживання забезпечується до 2/3 всіх податкових доходів бюджету й ще приблизно 20 % дають прямі податки.

Важливе місце в системі податків займає податок на прибуток корпорацій. Всі компанії й інші види організаційно-правової форми, такі як товариства з обмеженою відповідальністю, повинні бути зареєстровані в Патентному й Реєстраційному відділі, для того щоб одержати статус юридичної особи. Звичайно як мінімум 50 % керуючих директорів і головний директор повинні бути резидентами країн ЄС або Європейських держав. Проте можливі виключення із правил, надавані Відділом Патентів і Реєстрацій або Урядом, відносно юридичних осіб, більша частина ради директорів яких складається з нерезидентів Швеції.

Національний податок на прибуток стягується з резидентів із усього доходу, а з нерезидентів - з доходів, отриманих зі шведських джерел. Компанія вважається податковим резидентом, якщо вона утворена (зареєстрована) у Швеції або має постійне представництво на її території.

Ставка податку на прибуток корпорацій установлена в розмірі 28 %. Не існує розходжень при оподатковуванні розподіленого й нерозподіленого прибутку компанії. Також не існує ніяких місцевих податків для корпорацій.

Прибуток визначається відповідно до загальноприйнятих принципів бухгалтерського обліку, з невеликим коректуванням з метою оподатковування. При підрахунку прибутку акції оцінюються по нижній ринковій ціні. Альтернативний метод оцінки - 97 % ціни придбання, але він повинен застосовуватися при оцінці всього акціонерного портфеля.

Оподатковувана база зменшується на суми витрат на ведення бізнесу, включаючи відсотки по кредитах на інвестування філії або придбання нового обладнання. Існує перелік витрат, які не віднімаються, такі, як перевищуючі встановлені норми витрати на розважальні заходи й витрати, пов'язані з операціями з алкогольними напоями.

Норми амортизаційних відрахувань для цілей оподатковування звичайно збігаються з нормами бухгалтерської амортизації.

Для устаткування, патентів, торговельних марок, іміджу фірми, суми амортизаційних відрахувань списуються прямолінійним методом по ставці 20 % у рік або методом зменшення балансової вартості по ставці 30 %.

Той або інший метод може використовуватися за умови, що всі активи будуть оцінені з використанням того самого методу в році. Також існує прямолінійний метод списання по залишковій вартості по ставці 25 %.

Устаткування з передбачуваним строком використання менш 3 років або вартістю менш 2000 шведських крон


Сторінки: 1 2 3 4 5 6