У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Тимчасовий порядок затверджено постановою КМУ від 23.01. №113 визначає механізм розрахунків перерахування в 2003 році щодо субвенції на проведення видатків з надання пільг ветеранам війни і праці, ветеранам військової служби, ветеранам органів внутрішніх справ та субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепловодопостачання в водовідведення, квартирної плати, вивезення побутового сміття тат різних нечистот за рахунок надходження до загального фонду державного бюджету рент. Плати за транзитне транспортування прожданого газу і за природний газ, що видобувається в Україні.

Державне казначейство перераховує суми субвенції на рахунки бюджету АРК. Обласних, міських (м.м. Києва і Севастополя) бюджетів, відкриті в органах Державного казначейства, згідно з розписом державного бюджету та в межах зобов’язань місцевих бюджетів із видатків, які підтверджуються засновниками Ради міністрів АРК., обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій. Форма та порядок подання заявки встановлюється Державний казначейством.

Рада міністрів АРК., обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації розподіляють перераховану субвенцію між бюджетами районів і міст обласного значення згідно із загальними плановими обсягами субвенцій, визначених бюджетами районів і міст обласного значення як рішеннях про затвердження бюджету АРК та обласних бюджетів.

Рада міністрів АРК, обласні, Київська та Севастопольська міська держадміністрації можуть приймати рішення про централізоване перерахування субвенції, отриманої згідно з Тимчасовим порядком, без розподілу її між бюджетами районів і міст обласного значення пропорційно за видами послуг, за згодою відповідних міських органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Управління Державного казначейства в АРК., областях, м. Києва і Севастополя на підставі платіжних доручень Ради міністрів АРК., обласних, Київська та Севастопольська, міських держадміністрацій перераховують зазначені кошти на рахунок районних бюджетів і бюджетів міста обласного (республіканського значення, відкриті в органах державного казначейства).

Райдержадміністрації та виконавчі органи міських рад (міст обласного та республіканського значення) розподіляють отримані субвенції між головними розпорядниками коштів місцевих бюджетів відповідно до бюджетні класифікації видатків та в межах їх фактичної заборгованості перед постачальниками ресурсів (товарів, послуг) пропорційно за видання послуг.

Органи ДК на підставі платіжних доручень головних розпорядників коштів місцевих бюджетів перераховують кошти на рахунки постачальників ресурсів.

Розрахункове обслуговування цих рахунків здійснюється на умовах, визначених договором, що укладається між органами ДК та суб’єктами підприємницької діяльності.

Порядок відкриття рахунків в органах ДК учасниками рахунків, які проводиться згідно з Тимчасовим порядком, а також та фінансова звітності про виконання державних та місцевих бюджетів установлюється ДК.

Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги – автоматизований банк даних, створений для забезпечення єдиного державного обліку фізичних осіб, які мають право на пільгу згідно із законами України.

Реєстр складається з базових даних Мінпраці, міністерства праці та соціального захисту АРК, головне управління праці та соціального захисту населення обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій, управлінь праці та соціального захисту населення районних, районних у міста Києві та Севастополі держадміністрацій, структурних підрозділах з питань праці та соціального захисту населення, виконавчих органів міських рад.

Уповноважені органи:

організовують збирання, систематизацію і зберігання інформацій та забезпечують її автоматизоване використання для контролю за відомостями, які подаються підприємствами та організаціями, що надають послуги, для розрахунків за надані пільговикам послуги;

ведуть облік пільговиків шляхом формування на кожного пільговика персональної облікової картки згідно з формою “1-пільга”, в якій використовується індивідуальний ідентифікаційний номер пільговика у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та інших обов’язкових платежів;

вносяться до Реєстру відповідні уточнення у році визначення такими, що втратили чинність, чи зупинення дії законодавчих актів, на підставі яких пільговики отримують пільги;

надають консультації пільговиками, підприємствам та організаціям, що надають послуги.

Уповноваженні органи з дотриманнями вимог ст. 23 “Про інформацію мають прав:

отримувати від пільговиків документи, що підтверджують їх право на пільги;

проводити перевірку достовірності поданих документів;

отримувати відомості від пільговиків, органів виконавчої влади, де перебувають на обліку пільговики, підприємств та організацій, що надають послуги, а також від державних органів реєстрації акти цивільного стану на житло-експлуатаційних організацій з питань, пов’язаних з формуванням Реєстру;

використовувати під час формування Реєстру інші бази даних щодо персоніфікованого обліку осіб, які мають право на пільги.

Пільговик, який має право на конкретну пільгу згідно з кількома законами України, включаються до Реєстру як пільговик, що користується цією пільгою згідно з одним ЗУ за його вибором.

У разі коли одна фізична особа, яка має і використовує право на пільги на підставі одного із законів України, використовує також своє право на інші пільги як член сім’ї пільговика, який маж право на пільги згідно з іншими законами, ця фізична особа виключається до Реєстру також як член сім’ї пільговика.

Уповноважений орган щомісяця:

звіряє інформацію, що міститься в Реєстрі, з інформацією, яка надходить від підприємств та організацій, що надають послуги, і у разі виявлення розбіжностей щодо загальної кількості пільговиків або розміру пільг, що надаються конкретному пільговику, не провадить розрахунків, що стосуються виявлених розбіжностей до уточнення цієї інформації після проведення розрахунків з підприємствами ат організаціями, що надають послуги, складає:

реєстр погашення заборгованості перед підприємствами та організаціями що надають послуги, згідно з формою “5-пільга” та реєстр “розрахунків згідно з формою “7-пільга”.

акти звірення розрахунків надані пільговиками згідно з формою “3-пільга”.

до 15 числа подає:

фінансовим органам районних, районних у міста Києва та Севастополя держадміністрації, виконавчих органів міських рад актами виконавчих органів міських рад акти звірення розрахунки згідно з формою “3-пільга”.

Міністерству праці та соціального захисту АРК., головним управлінням праці та соціального захисту населення обласних Київської


Сторінки: 1 2 3 4