У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Державна судова адміністрація

Перспективний план роботи

Загальні положення сектора кадрової та правової роботи.

Загальна характеристика організаційного забезпечення діяльності кваліфікаційних комісій.

Основні завдання сектору кадрової та правової роботи.

Права сектору.

Структура сектору.

Державна судова адміністрація у своїй діяльності керується Конституцією і законами України, актами Президентка України та Кабінету міністрів України, рішеннями вищих органів суддівського самоврядування. У свою чергу Державна судова адміністрація узагальнює практику застосування законодавства з питань, що належать до її компетенції, розробляє пропозиції щодо вдосконалення цього законодавства та вносить їх у встановленому порядку на розгляд Президентові України і Кабінету Міністрів України.

Основними завданнями Державної судової адміністрації є:

організаційне забезпечення діяльності судів загальної юрисдикції, забезпечення діяльності Академії суддів України, роботи з’їздів суддів України, діяльності Ради суддів України, конференції суддів, рад суддів;

участь у межах своїх повноважень у формуванні судів загальної юрисдикції;

розроблення пропозицій щодо вдосконалення організаційного забезпечення діяльності судів в загальній юрисдикції;

здійснення матеріального і соціального забезпечення суддів та працівників апаратів судів.

Оскільки Державна судова адміністрація має свої завдання, які покладаються на неї, то відповідно має певні права.

Отже, Державна судова адміністрація України має право:

представляти Кабінет Міністрів України за його дорученням у міжнародних організаціях та під час укладання міжнародних договорів України;

одержувати від голів судів та інших посадових осіб необхідну інформацію з кадрових питань, а також дані про навантаження суддів у судах всіх рівнів;

скликати наради з питань, що належать до компетенції Державної судової адміністрації України;

створювати в установленому порядку підприємства, установи та організації для виконання покладених на неї завдань;

скасовувати в межах своєї компетенції рішення територіальних управлінь державної судової адміністрації України в разі їх невідповідності актам законодавства.

Не менш важливим відділом є відділ кадрів. Щодо відділу кадрів затверджено Наказ Державної судової адміністрації України від 28.10.2004р. №191/04 Методичні рекомендації “Щодо ведення обліку кадрів та кадрового діловодства в місцевих та апеляційних судах загальною юрисдикції”.

Робота з кадрами в апараті місцевих та апеляційних судів загальною юрисдикції проводиться відповідно до чинного законодавства та затвердження головного суду планів цього суду. Розділ плану роботи суду щодо роботи з кадрами обов’язково повинен містити такі заходи:

проведення засідань конкурсної комісії (періодично, в разі потреби);

організація декларування доходів державними службовцями (лютий-квітень);

щодо дотримання вимог Закону України “Про боротьбу з корупцією”;

проведення атестації державних службовців (у рік проведення атестації);

щодо роботи з кадровим резервом (постійно);

формування кадрового резерву на наступний рік (до грудня поточного року);

звітування про виконання особистих річних планів осіб, зарахованих до кадрового резерву;

складання кадрової звітності.

Кадрова документація зберігається в окремих справах відповідно до затвердження головою суду номенклатури та має статус документів для службового користування.

Номенклатура справ, наявність якої передбачена Правилами роботи архівних підрозділів органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій, затвердження наказом Державного комітету архівів України від 16.03.01 №16, та Переліком типових документів, що створюються в діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, інших установ, організацій і підприємств, із зазначенням термінів зберігання документів, затвердженим наказом Головного архівного управління при Кабінеті Міністрів України від 20.07.98 №41, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 17.09.98 за №576/3016, розробляється працівником апарату суду, на якого покладено такий обов’язок, та затверджується головою суду. За необхідності до номенклатури справ вносяться зміни та доповнення.

Формування та ведення особових справ, ведення трудових книжок, виконання іншої кадрової роботи здійснюється працівниками апарату суду, на якого наказом голови суду або посадовою інструкцією покладено обов’язок з ведення кадрового діловодства.

Ведення та облік трудових книжок суддів та працівників апарату місцевих та апеляційних судів проводиться відповідно до вимог Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої спільним наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України від 29.07.93 №58.

Ведення особових справ у місцевих та апеляційних судах загальної юрисдикції ведуться відповідно до вимоги Порядку ведення особових справ державних службовців в органах виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.05.99р. №731, а також Методичних рекомендацій щодо застосування Порядку ведення особових справ державних службовців в органах виконавчої влади та зразків оформлення документів особових справ, затверджених наказом Головного управління державної служби при Кабінеті Міністрів України від 05.07.98 №24.

До затвердження відповідного нормативно-правового документа про порядок формування та ведення особових справ суддів рекомендується користуватися Порядком ведення особових справ державних службовців за виключенням положень, які врегульовані Законом України “Про Вищу раду юстиції”, Положення про порядок розгляду питань та підготовки матеріалів щодо призначення на посаду професійного судді вперше, затвердженого Наказом Президента України від 30.06.04 №697/2004, та відповідними Методичними рекомендаціями щодо порядку призначення, обрання, переведення та звільнення суддів місцевих та апеляційних судів загальної юрисдикції.

Оформлення проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців у суді, рішення про проведення конкурсу приймається головою суду за наявності вакантної посади державного службовця апарату суду. Дані про вакансії посад державних службовців підлягають публікації та поширенню через засоби масової інформації не пізніш як за один місяць до проведення конкурсу.

На виконання наказу Головного управління державної служби України від 10 травня 2002 року №30/84 “Про затвердження Загального порядку проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад державних службовців” наказом повинен бути затверджений порядок проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад державних службовців апарату відповідного суду та перелік питань на перевірку знань законодавства з урахуванням специфіки функціональних повноважень працівників апарату суду.

Оформлення обчислення стажу державної служби: на кожного державного службовця апарату суду працівником, відповідальним за ведення кадрового діловодства, готується розрахунок


Сторінки: 1 2 3