У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Бакалаврська робота

на тему:

Проблеми реалізації зовнішньоекономічних контрактів ПП „Малярчук”

ЗАВДАННЯ

на бакалаврську роботу

1. Тема роботи „Проблеми реалізації зовнішньоекономічних контрактів ПП „Малярчук”

затверджена наказом університету від "___" __________ р. № _________

2. Термін здачі студентом завершеної роботи _______________________

3. Вихідні дані до роботи: Наукова та навчально-методична література, законодавчі акти України, міжнародні правові акти, звітність ПП „Малярчук”, статистичні дані.

4. Зміст пояснювальної записки (перелік питань, які належить розробити: Вступ. Розділ 1.Теоретична частина. 1.1.Контракт як підстава для здійснення зовнішньоекономічних операцій. 1.2.Проблеми, які виникають у процесі реалізації зовнішньоекономічних контрактів ПП „Малярчук”. Огляд літературних джерел за проблемою реалізації зовнішньоекономічних контрактів ПП „Малярчук”. 1.3.Оцінка впливу законодавчої бази на процес реалізації зовнішньоекономічних контрактів ПП „Малярчук”. Розділ 2.Аналітико-рекомендаційна частина. 2.1.Загальна характеристика ПП „Малярчук”. 2.2.Оцінка фінансового стану ПП „Малярчук” у період 2004-2005 років. 2.3.Аналіз проблем реалізації зовнішньоекономічних контрактів ПП „Малярчук”. Висновки і пропозиції. Список використаних джерел . Додатки.

5. Перелік графічного матеріалу: 1.Характеристика наукової та навчально-методичної літератури за проблемами реалізації зовнішньоекономічних контрактів ПП „Малярчук”. 2.Оцінка законодавчої та нормативно-довідкової бази за проблемами реалізації зовнішньоекономічних контрактів ПП „Малярчук”. 3.Загальні дані ПП „Малярчук”, які безпосередньо впливають на реалізацію зовнішньоекономічних контрактів. 4.Проблеми реалізації зовнішньоекономічних контрактів ПП „Малярчук” та шляхи їх вирішення.

Консультант роботи _________________________________________

Дата видачі завдання "___" _____________ р.

Керівник роботи ______________________

(підпис)

Завдання прийняв до виконання _______________

(підпис студента)

Календарний план

№ з/п | Назви етапів виконання роботи | Термін виконання | Примітка

1. | Збір та обробка теоретичного матеріалу за проблемою реалізації зовнішньоекономічних контрактів. | Виконано

2. | Дослідження наявної законодавчої бази за цією ж проблемою. | Виконано

3. | Аналіз інформації про ПП „Малярчук”. | Виконано

4. | Оформлення пояснювальної записки та графічної частини. | Виконано

Студент ______________________

(підпис)

Керівник роботи ______________________

(підпис)

АНОТАЦІЯ

Дана бакалаврська робота висвітлює суть реалізації зовнішньоекономічних контрактів з погляду різних авторів та проблеми, які виникають при цьому на ПП „Малярчук”, а також шляхи їх вирішення.

В бакалаврській роботі комплексно, на основі відповідної наукової, навчально-методичної літератури та законодавчої бази, розкрито основні причини неповноцінного функціонування підприємства на зовнішньому ринку, пов’язані саме із неправильною реалізацією зовнішньоекономічних контрактів підприємством.

На прикладі ПП „Малярчук” запропоновано шляхи вирішення проблем реалізації зовнішньоекономічних контрактів з метою виживання і збереження позицій на споживчих ринках іноземних країн, розширення експортних можливостей; наведено пропозиції щодо ефективного і своєчасного отримання необхідної інформації.

ANNOTATION

This bachelor work lights essence of realization of external economic contracts from point of different authors and problem, which arise up on PP here „Маlyarchuk”, and also ways of their decision.

In bachelor work complex, on the basis of the proper scientific, scientific-methodical literature and legislative base, the principal reasons of the inferior functioning of enterprise at the oversea market, related exactly to wrong realization of external economic contracts by an enterprise, are exposed.

On the PP example „Маlyarchuk” is offered ways of decision of problems of realization of external economic contracts with a purpose survivals and saving of positions at the user markets of foreign countries, expansion of export possibilities; suggestions are resulted in relation to the effective and timely receipt of necessary information.

ЗМІСТ

ВСТУП | 5

Розділ 1. ТЕОРЕТИЧНА ЧАСТИНА | 7

1.1. Контракт як підстава для здійснення зовнішньоекономічних операцій | 7

1.2. Проблеми, які виникають у процесі реалізації зовнішньоекономічних контрактів ПП „Малярчук”. Огляд літературних джерел за проблемою реалізації зовнішньоекономічних контрактів ПП „Малярчук” | 10

1.3. Оцінка впливу законодавчої бази на процес реалізації зовнішньоекономічних контрактів ПП „Малярчук” | 24

Розділ 2. АНАЛІТИКО-РЕКОМЕНДАЦІЙНА ЧАСТИНА | 29

2.1. Загальна характеристика ПП „Малярчук” | 29

2.2. Оцінка фінансового стану ПП „Малярчук” у період 2004-2005 років | 38

2.3. Аналіз проблем реалізації зовнішньоекономічних контрактів ПП „Малярчук” | 41

ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ | 45

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ | 47

ДОДАТКИ | 50

ВСТУП

Найважливіша проблема будь-якого українського підприємства, що працює на світовому ринку, – це проблема його виживання і забезпечення безупинного, успішного розвитку на ньому. Ефективне вирішення цієї проблеми полягає у створенні та реалізації конкурентних переваг, що значною мірою можуть бути досягнуті на основі грамотно розроблених і ефективно втілених зовнішньоторговельних контрактів. Стратегія зовнішньоекономічної діяльності є об’єктивною засадою для формулювання відповідей на такі важливі для підприємства питання: на яких ринках краще функціонувати; як розподілити найчастіше обмежені ресурси; як вести конкурентну боротьбу.

Міжнародний ринок характеризується високим рівнем складності, рухливості та невизначеності (нові інформаційні технології, індивідуалізація та динамізм поведінки споживачів, посилення та гострота конкуренції, високі вимоги до якості товарів та обслуговування, торгівельні та культурні бар’єри тощо), що підтверджує актуальність і необхідність просування в практику українських підприємств ідей і технологій міжнародного стратегічного менеджменту.

Ось чому в сучасних умовах жорсткої конкурентної боротьби на світовому ринку потреба у реалізації зовнішньоторговельних контрактів значно зростає, а постійний аналіз та усунення проблем, що виникають при цьому, стає невід’ємною частиною управлінської роботи на кожному задіяному до зовнішньої торгівлі підприємстві.

Метою даної роботи є утвердження необхідності процесу реалізації зовнішньоторговельних контрактів, висвітлення можливих проблем, які виникають при цьому, пошук і обґрунтування шляхів їх ліквідації.

Складовими теоретичної частини роботи є огляд наукової та навчально-методичної літератури за проблемою, оцінка законодавчої та нормативно-довідкової бази, обґрунтування власних поглядів на дану проблему.

Аналітико-рекомендаційна частина містить загальну технічну, організаційну, економічну, фінансову, маркетингову і виробничу характеристики об’єкта дослідження – ПП „Малярчук” та аналіз проблем реалізації зовнішньоторговельних контрактів цього підприємства.

 

Розділ 1. Теоретична частина

1.1. Контракт як підстава для здійснення зовнішньоекономічних операцій

Укладення і виконання контракту з іноземним


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14