У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Курсова робота

Зовнішня економічна діяльність ВАТ “Ласощі”

 

ЗАВДАННЯна курсову роботу з дисципліни

1. Виконати курсову роботу на тему ________Зовнішньо-економічна___________діяльність ВАТ “Ласощі”____________________________________

2. Основні вихідні дані:

2.1. Варіант _________________Прямий експорт________________2.2. Об’єкт угоди __________Кондитерські вироби_______________2.3. Базисна умова поставки (згідно Incoterms 2000) _____FOB____2.4. Валюта ціни _____Євро_____2.5. Валюта платежу __Євро_____2.6. Умови платежу 2.6.1. Вид ___________Готівка________

2.6.2. Форма ________Акредитив_________

2.7. Спосіб встановлення контакту з іноземним контрагентом

______________________Тверда оферта_______________________

2.8. Конкурентні матеріали ________________ЗТК_______________

3. Додаткові вихідні дані

3.1. Стиль проведення переговорів – в залежності від ділової культури країни контрагента.

3.2. Форма проведення переговорів – особиста зустріч.

Зміст

Вступ. .......................................................................................................

Розділ 1. Суть та послідовність здійснення зовнішньо-економічної діяльності .........................................................................................................

Розділ 2. Характеристика ВАТ “Ласощі”..............................................

Розділ 3. Оцінка ефективності ЗЕД ВАТ “Ласощі”..............................

Розділ 4. Підготовка і укладання ЗЕ контракту....................................

4.1. Встановлення контактів з іноземним партнером.....................

4.2. Пророка базисних та валютно-фінансових умов контракту...

4.3. Підготовка контракту..................................................................

4.4. Проведення переговорів та укладання контракту....................

Висновок...................................................................................................

Список літератури....................................................................................

Додатки..................................................................................................... |

3 ст.

8 ст.

14 ст.

19 ст.

25 ст.

25 ст.

27 ст.

28 ст.

35 ст.

36 ст.

37 ст.

38 ст.

Вступ

Зовнішньоекономічна діяльність (ЗЕД) – діяльність суб’єкта господарської діяльності України й іноземного суб’єкта господарської діяльності, побудова на взаєминах між ними, що має місце як на території України та і за її межами. ЗЕД являє собою сукупність міжнародних комерційних операцій, які спрямовані на організацію проведення і регулювання процесу обміну товарами, результатами творчої діяльності.

Міжнародний обмін товарами економічно доцільний для країн, якщо на виробництво експортних товарів країна витрачає менше суспільної праці, ніж повинна була б витратити на виробництво товарів замість імпортованих на сум, яка виручена від експорта.

Експорт – продаж товарів іноземним суб’єктам господарської діяльності і вивіз товарів через митний кордон України, крім тих випадків, коли суб’єкт ЗЕД передає майно господарської діяльності іноземному суб’єкту як натуральну частку участі у формуванні статутного капіталу при спільній господарській діяльності.

Реекспорт – продаж іноземним суб’єктам ЗЕД і вивіз за межі України товарів, які були раніше імпортовані на територію України і не піддавалися переробці.

Імпорт – закупівля в іноземних суб’єктів ЗЕД товарів; їхній увіз на територію України, включаючи закупівлю товарів, призначених для власного споживання установами й організаціями України, розташованими за її межами.

Реімпорт – увіз через границю раніше вивезеної за межі митної території продукції, яка не піддавалася там переробці.

Транзит – переміщення товарів, вироблених за межами України, через територію України будь-якого використання цих товарів на зазначеній території.

Управління зовнішньоекономічною діяльністю країни і регулювання зовнішньої торгівлі та фінансових потоків на міжнародному рівні набувають все більшого значення в процесі інтернаціоналізації господарського життя і зростання економічної взаємозалежності країн.

Від виникнення перших систематизованих поглядів Адама Сміта і Давида Рікардо на зовнішню торгівлю до появи системи державного управління зовнішньоекономічною сферою минуло близько двохсот років. Класичний напрямок економічної теорії і сьогодні становить методологічну основу для розроблення міжнародних і національних стратегій, політик і механізмів, хоча, звичайно, ним не обмежується. Система інституцій, органів і механізмів регулювання зовнішньоекономічної діяльності як на національному, так і на міжнародних рівнях відображає також досягнення і проблеми кейнсіанства, інших сучасних шкіл і напрямків економічної науки.

Підкреслимо і те, що управління зовнішньоекономічною діяльністю, як наукова дисципліна, ґрунтується на макроекономічних теоріях і пов’язаних з ними загальноекономічних концепціях розвитку світового господарства. Управління не може існувати у відриві від них. Більше того, можна сказати, що загальна теорія управління, як складова методології управління зовнішньоекономічною діяльністю, відіграє у ньому другорядну роль порівняно з макроекономікою і теорією світового господарства.

Сучасна система управління ЗЕД охоплює широке коло об’єктів і може бути загалом охарактеризована і розбита на розділи (сегменти) з використанням ряду критеріїв і аналітичних ознак.

Найважливішими аналітичними ознаками є екзогенність та екзогенність складових. За цією ознакою уся система поділяється на національне управління та багатостороннє регулювання зовнішньоекономічної діяльності. Відповідно до цього управління ЗЕД можна подати у вигляді макроекономічної та світогосподарської її частини.

Обидві ці частини створюють середовище, в якому самостійним розділом є управління зовнішньоекономічною діяльністю підприємств. Зростання в останні роки значущості міжнародної інвестиційної діяльності обумовлює необхідність розгляду як окремого розділу і менеджменту міжнародних підприємницьких проектів.

Багатосегментність управління зовнішньоекономічною діяльністю не включає, однак, наявності критерію, що визначає підсумкову її ефективність. Таким є стан макроекономіки і, зокрема, зовнішньоекономічної сфери, як складової сукупного попиту.

На практиці оцінка ефективності зовнішньоекономічної політики і регулювання ґрунтується на внеску цієї сфери у зростання сукупного попиту й кількісно виражається абсолютними річними значеннями чистого експорту (сальдо платіжного балансу) і показниками його ваги у валовому національному продукті.

Зовнішньоекономічна діяльність в Україні здійснюється на підставі Закону “Про зовнішньоекономічну діяльність” № від 16.04.91р.

Суб’єктами ЗЕД є суб’єкти господарської діяльності, що відносяться до усіх форм власності, самостійно здійснюючи зовнішньоекономічні операції з закордонними партнерами.

Об’єктами регулювання і управління є процеси обміну товарами, послугами, результатами творчої діяльності й інші види ЗЕД відповідно до чинного законодавства.

Відповідно до Закону “Про зовнішньоекономічну діяльність” вищим органам регулювання ЗЕД є Верховна Рада України, до компетенції якої відносяться: прийняття, зміна і скасування законів, що стосуються ЗЕД; затвердження головних напрямків зовнішньоекономічної політики, нормативів обов’язкового розподілу валютної виручки, ставок і умов оподаткування, митного тарифу; затвердження міжнародних договорів та інші питання загальної компетенції.

Кабінет Міністрів України: координує роботу міністерств; укладає міжурядові договори; розробляє і вносить на розгляд ВР структуру міністерств, комітетів, відомств і т.д.

Верховна Рада, Кабінет Міністрів і Президент України здійснюють регулювання ЗЕД на загальнодержавному рівні.

Регулювання і управління ЗЕД на функціональному рівні здійснюють: Державна митна служба, Національний банк України, Міністерство економіки України, Міністерство закордонних справ.

Функції регулювання і контролю за


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10