У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Зміст

Зміст

Вступ………………………………………………………..…………………...…3

Розділ І. Теоретичні засади організації митної діяльності в управлінні ЗЕД підприємства

1.Роль і значення організації митної діяльності в управлінні ЗЕД підприємства……………………………………………………………………….5

2.Документальне оформлення вантажів у ЗЕД……………………………...8

3.Митний тариф та митне оформлення товарів у експортно-імпортних операціях………………………………………………………………………….14

4.Митний контроль перевезення експортно-імпортних вантажів………...20

Розділ ІІ. Аналіз фінансової діяльності підприємства

5.Характеристика і аналіз фінансового стану підприємства “Демидівський консервний завод”………………………………………………………………..25

6.Аналіз зовнішньоекономічної діяльності підприємства “Демидівський консервний завод”………………………………………………………….

Розділ ІІІ. Шляхи вдосконалення чи покращення ЗЕД Демидівський консервний завод

7.Рекомендації і пропозиції щодо вдосконалення ЗЕД ВАТ “Демидівський консервний завод……………………………………………………………….

Висновок………………………………………………...............

Список використаних джерел…………………………………

Додатки

Курсова робота

на тему:

Організація митної діяльності ЗЕД підприємства

Вступ

Еволюція розвитку міжнародних економічних відносин збігається з еволюцією розвитку та вдосконаленням системи регулювання даного виду взаємовідносин. Оскільки в сукупності міжнародних економічних відносин задіяні і взаємопов’язані інтереси не тільки різних соціальних груп та верств населення, а й різних країн, держава неминуче стає одним з основних суб’єктів регулювання даного виду взаємовідносин, а отже здійснюється зовнішньоекономічна діяльність, важливою частиною якої виступає митна діяльність, її організація.

Митна діяльність у ЗЕД на сучасному етапі є важливою ланкою в міжнародному співробітництві на національному та регіональному рівнях, зростає її роль у внутрішньоекономічних процесах однак спростерігається певна відсутність чіткого підходу до економічних відносин, повязаних з митною системою, її правильною організацією,що є важдивим і для підприємства, яке займається ЗЕД.

Саме тому у даній курсовій роботі розглядатимуться основні теоретичні положення щодо організації митної діяльності у ЗЕД; як здійснюється митне оформлення, проводиться митний контроль за перевезенням вантажів; які фактори можуть впливати на митну організацію на підприємстві та інші.

Метою даної курсової роботи є ознайомлення з теоретичними положеннями щодо здійснення митної організації на підприємстві, факторами впливу на її здійснення, шляхами вдосконалення митного процесу.

Для досягнення поставленої мети, необхідно вирішити наступні завдання:

- розкрити сутність та значення зовнішньоекономічної і само собою митної діяльності, її об’єкти та суб’єкти;

- дати характеристику структурі та процесу планування стратегії фірми на зовнішньому ринку;

- зробити оцінку і аналіз ЗЕД ВАТ “Демидівський консервний завод”;

- визначити шляхи підвищення ефективності зовнішньоекономічної діяльності даного підприємства.

Об’єктом аналізу зовнішньоекономічної (а саме митної) діяльності являється ВАТ “Демидівський консервний завод”, яке безпосередньо займається зовнішньоекономічною діяльністю, і питання організації митної діяльності є достатньо актуальним.

Дана курсова виконуватиметься з використанням статистичного методу, графічного і табличного методу, методу абстрагування, порівняння і деталізації, системного підходу та методу математичного аналізу.

Актуальність даної теми полягає в тому, що зовнішньоекономічна діяльність завжди була і залишається важливою складовою суспільного розвитку України, незважаючи на зміни в політичній ситуації, економічній кон'юнктурі та правовому середовищі країни, а зовнішшньоекономічна діяльність підприємства залишається недостатньо висвітленою в літературі.

Роль її посилюється, з часу набуття незалежності українською державою, яка намагається зайняти гідне місце в міжнародних економічних інтеграційних процесах. За таких умов, входження кожної країни у наступне тисячоліття вимагає проведення відповідних політичних, економічних та соціальних реформ, які стануть у майбутньому запорукою плідного співробітництва у міжнародному масштабі.

Новий етап входження у світове господарство вимагає істотних зусиль як від окремих підприємств, так і від держави в цілому, від чого, зрештою, буде залежати не тільки динаміка зовнішньої торгівлі, а насамперед, можливість подальшого економічного та соціального розвитку держави як органічної підсистеми світової економіки.

Розділ І. Теоретичні засади організації митної діяльності в управлінні ЗЕД підприємства

1.Роль і значення організації митної діяльності в управлінні ЗЕД підприємства.

На сучасному етапі розвитку багатополярного світу жодна країна не здатна розвиватися ізольовано. Посилення інтеграційних процесів на макро- та мікрорівні пояснюється зростаючою взаємозалежністю економік окремих країн і має прояв в укладанні двох- та багатосторонніх угод щодо регулювання зовнішньоекономічної діяльності. Однак пріоритетним принципом формування та розвитку зовнішньої політики України є суверенітет та дотримання національних інтересів.

Митна діяльність – це діяльність, що складається в системі зовнішньоекономічних відносин, важлива ланка в міжнародному співробітництві на регіональному та національному рівнях. Вона складається з митної політики, міжнародних правил, зовнішньоторговельних угод, порядку та умов переміщення через митні кордони товарних, транспортних, фінансових та інформаційних потоків, а також із загальноприйнятих заходів тарифного та нетарифного регулювання, експортного контролю[2, с.241].

Становлення митної системи як одного з чинників розвитку держави залежить від взаємодії як об’єктивних, так і суб’єктивних факторів. Оскільки організація митної діяльності – це складова політики держави і частина економічної системи, то здійснення митної діяльності є основою для підприємства, яке займається ЗЕД і прагне виходити на зовнішні ринки.

Обов’язковою умовою здійснення активної зовнішньоекономічної політики Україною є наявність та ефективне функціонування механізму митно-тарифного регулювання. Це дозволяє також митним органам успішно реалізовувати завдання забезпечення економічної безпеки та захисту економічних інтересів держави. Актуальні завдання митно-тарифного регулювання випливають із загальноекономічної ситуації, внутрішніх і зовнішніх умов її розвитку.

Дозволяючи захистити національного виробника і виконати ряд міжнародних зобов’язань засоби державного регулювання зовнішньоекономічної діяльності вимагають певних обмежень у діяльності підприємств-суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності при здійсненні ними експортно-імпортних операцій.

Митна діяльність як важливий державний інструмент зовнішньої економіки визначається завданнями та цілями економічної стратегії держави, в тому числі і підприємства, що займається ЗЕД по відношенню до кожної окремої країни чи групи держав. Мито, у свою чергу, виступає основним елементом захисту національного ринку та способом збільшення бюджетних надходжень. Воно виконує економічну, політичну, регулятивну та захисну функції. Через такий вид непрямого податку підприємства зовнішньоекономічної діяльності успішно вирішують різноманітні завдання регулювання ЗЕД.

Вивчення митної діяльності набуває особливої актуальності в


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14