У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Трастові компанії (довірчі товариства) і трастові послуги

Траст - один з найбільш тонких та універсальних організаційно-юридичних інструментів управління. На трасті засновані деякі важливі інструменти корпоративного планування і багато видів фінансових послуг. Трастова компанія може виступати акціонером в холдингових структурах.

Згідно з угодою про створення траста, одна особа - або засновник траста (settlor) - передає іншій – довіреній особі -керівнику (trustee) – будь-яке майно або право, і покладає на нього обов'язки по управлінню даною власністю від свого імені, як незалежного власника, для отримання вигоди на користь третіх осіб - або бенефіціарів (beneficiaries). Трастовим керівником (trustee) виступає приватна трастова компанія, спеціально створена для управління цим трастом в країні створення траста, або професійна трастова компанія, якій довіряє клієнт. При цьому можуть бути поставлені додаткові умови по формах і методах контролю над діяльністю довірчого керівника, формах отримуваної винагороди, термінам існування траста і так далі.Основні переваги траста:

При коректному плануванні траст здатний захистити передане в нього майно від звернення цивільно-правового або кримінально-старанного стягнення

Траст дозволяє вирішити задачу створення легальної схеми контролю над активами при збереженні конфіденційності

Активи траста в багатьох юрисдикціях звільнені від сплати місцевих податків

Активи передаються під професійне управління, що може підвищити ефективність їх використання

Траст є більш гнучким і конфіденційним, аніж заповіт; дозволяє зберегти контроль над активами, а також упевненість в спадкоємстві їх вказаними особами у разі смерті або недієздатності.

Залежно від зафіксованих в декларації умов передачі активів в траст, повноважень керівника і резидентності засновників, трасти діляться на дискреційні і фіксовані, відзивні та безвідзивні, міжнародні і національні. Найбільш популярний дискреційний траст, який за визначенням, припускає, що керівникові траста надано право на свій розсуд розпоряджатися активами траста і самостійно ухвалювати рішення коли і кому з бенефіціарів, і в якій пропорції виплачувати або не виплачувати засобу з трастового фонду. Широта такого розсуду обмежується за допомогою Letter of wishes, яке засновник траста надає керівникові при створенні траста, в якому він висловлює свої побажання відносно порядку використання майна траста і вказує бенефіціарів.

Основні чинники вибору юрисдикції для створення траста:

Наявність розробленої правової бази для функціонування траста

Вимоги до реєстрації траста

Вартість реєстрації і підтримки траста

Наявність надійного і кваліфікованого керівника

Географічна/транспортна/візова доступність

Ризик визнання іноземних судових рішень і ступінь співпраці з регулюючими органами іноземних держав

Податкові переваги.

Найбільш популярні юрисдикції для заснування траста: Кіпр, Великобританія, Британські Віргінські острови, Нова Зеландія.