У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ДЕРЖАВНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ РІШЕННЯ N 221 від 30.12.98 Про затвердження Положення про порядок реєстрації випуску акцій та інформації про їх емісію під час реорганізації товариств

Зареєстровано в Міністерстві

м.Київ юстиції України

4 березня 1999 р.

vd981230 vn221 за N 137/3430

( Із змінами, внесеними згідно з Рішенням Держкомісціннихпаперів

N 154 ( z0560-99 ) від 22.07.99

Рішенням Державної комісії з цінних паперів

та фондового ринку

N 48 ( z0166-03 ) від 04.02.2003 )

З метою вдосконалення порядку реєстрації випуску акцій та інформації про їх емісію, а також впорядкування порядку ведення Загального реєстру випуску цінних паперів Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку В И Р І Ш И Л А:

1. Затвердити Положення про порядок реєстрації випуску акцій та інформації про їх емісію під час реорганізації товариств (далі - Положення) (додається).

2. Передбачити, що емітенти, які прийняли рішення про реорганізацію підприємства до набуття чинності цим Положенням, подають на реєстрацію випуску акцій та інформації про їх емісію документи відповідно до вимог цього Положення. Емітенти, які до набуття чинності цим Положенням зареєстрували в реєструвальному органі інформацію про емісію акцій, подають на реєстрацію звіту про результати обміну акцій та випуску акцій документи відповідно до вимог цього Положення. Емітенти, які до набуття чинності цим Положенням зареєстрували в реєструвальному органі інформацію про емісію акцій та звіт про наслідки підписки на акції, подають на реєстрацію випуску акцій документи відповідно до вимог цього Положення.

3. Управлінню корпоративних фінансів забезпечити реєстрацію цього рішення в Міністерстві юстиції України.

4. Доручити керівнику прес-центру Комісії Шевкіній Л.В. опублікувати це рішення в установленому порядку.

5. Рішення набуває чинності відповідно до чинного законодавства.

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на Члена Комісії Бойка О.І.

Голова Комісії О.Мозговий

Затверджено

Рішення Державної комісії з

цінних паперів та фондового

ринку 30.12.98 N 221

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

4 березня 1999 р.

за N 137/3430

Положення про порядок реєстрації випуску

акцій під час реорганізації товариств

( Назва в редакції Рішення Держкомісціннихпаперів

N 154 ( z0560-99 ) від 22.07.99 )

( В тексті Положення слова "письмові зобов'язання про

видачу відповідної кількості акцій (часток)" у всіх

відмінках замінено на слова "письмові зобов'язання про

видачу відповідної кількості акцій (сертифікатів акцій)

чи часток" у відповідних відмінках згідно з Рішенням

Держкомісціннихпаперів N 154 ( z0560-99 ) від 22.07.99 )

Це Положення розроблено у відповідності до Законів України "Про підприємства в Україні" ( 887-12 ), "Про господарські товариства" ( 1576-12 ), "Про цінні папери і фондову біржу" ( 1201-12 ), "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" ( 448/96-ВР ), "Про Національну депозитарну систему та особливості електронного обігу цінних паперів в Україні" ( 710/97-ВР ).

1. Загальні положення

1.1. Положення визначає особливості порядку реєстрації випуску акцій під час реорганізації товариств (злиття, приєднання, поділу, виділення, перетворення) відповідно до статей 34 та 36 Закону України "Про підприємства в Україні" ( 887-12 ), статті 19 Закону України "Про господарські товариства" ( 1576-12 ) та статті 25 Закону України "Про цінні папери і фондову біржу" ( 1201-12 ). ( Пункт 1.1 розділу 1 із змінами, внесеними згідно з Рішенням Держкомісціннихпаперів N 154 ( z0560-99 ) від 22.07.99, в редакції Рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку N 48 ( z0166-03 ) від 04.02.2003 )

1.2. Це Положення не застосовується при перетворенні державних та комунальних підприємств, а також підприємств зі змішаною формою власності, у відкриті акціонерні товариства (далі ВАТ) у процесі приватизації та корпоратизації.

До виконання плану приватизації (розміщення акцій) реорганізація акціонерних товариств, створених у процесі приватизації, здійснюється згідно з вимогами, встановленими чинним законодавством.

У випадках примусової реорганізації товариств це Положення застосовується в частині, яка не суперечить умовам примусової реорганізації, передбаченої чинним законодавством України.

1.3. Визначення термінів і понять

У цьому Положенні наведені нижче терміни та поняття вживаються в такому значенні:

деномінація акцій - зміна номінальної вартості всіх випущених одним емітентом акцій, що супроводжується дробленням (подрібненням) або консолідацією акцій;

емісія акцій - сукупність дій емітента з обміну акцій або часток у статутному фонді товариства, що реорганізовується, на письмові зобов'язання про видачу відповідної кількості акцій акціонерного товариства, що створюється в процесі реорганізації, а після реєстрації випуску останнього - з обміну письмових зобов'язань на акції;

скасування реєстрації випуску акцій - внесення Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку відповідного запису до Загального реєстру випусків цінних паперів.

1.4. Реєстрація випуску акцій акціонерних товариств, що створюються під час реорганізації, а також скасування реєстрації випуску акцій акціонерних товариств, що ліквідуються під час реорганізації, здійснюється Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку або її територіальними органами (далі - Комісія) згідно з повноваженнями, встановленими відповідними нормативними актами Комісії. ( Пункт 1.4 розділу 1 в редакції Рішення Держкомісціннихпаперів N 154 ( z0560-99 ) від 22.07.99 )

1.5. Відмова в реєстрації випуску акцій складається у разі:

а) невідповідності поданих документів вимогам законодавства;

б) порушення встановленого законодавством порядку проведення випуску цінних паперів;

в) виявлення на момент реєстрації порушень порядку скликання та/або проведення загальних зборів акціонерів, на яких прийнято рішення про реорганізацію та випуск акцій акціонерного товариства;

г) неподання або неопублікування у встановленому порядку регулярної інформації (звітності) емітента цінних паперів (для відкритих акціонерних товариств);

д) прийняття уповноваженою особою реєструвального органу або органами судової влади рішення про зупинення обігу (розміщення) цінних паперів, яке є чинним на момент реєстрації, у порядку, передбаченому законодавством;

а


Сторінки: 1 2 3 4 5 6