У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Зміст

Вступ . . . . . . . . . .. . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Загальна характеристика району досліджень. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Географо-економічна економічна характеристика району досліджень. . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Загальна характеристика НГВУ “Надвірнанафтогаз”.. . . . . . . .

Загальні риси геологічної будови та доцільність подальшої розробки Рудавецького родовища. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Теоретичнв основи геолого-економічної оцінки ГРР на нафту і газ. . .

2.1 Основні положення гелого-економічної оцінки ГРР на нафту і газ.

2.2 Визначення капітальних вкладень і тривалості ГРР. . . .. . . . . . . . . .

2.3 Технологічні показники розробки родовища. . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2.4 Визначення експлуатаційних витрат на розробку родовища. . . . . .

2.5 Розрахунок показників економічної ефективності інвестицій. . . ..

3. 3.1 Обгрунтування ефективності подальшої розробки Рудавецького родовища. . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . ..

3.2 Аналіз економічних показників капітальних вкладень та експлуатаційних витрат на розробку Рудавецького родовища. . . . . . . . . . . . . .

Висновок. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . ..

Перелік посилань. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Вступ

Україна знаходиться на перехідному етапі до ринкової економіки. Формуються нові виробничі відносини, в основі яких лежить отримання прибутку від будь-якої діяльності. Поряд з державними підприємствами створюються акціонерні інші товариства, фірми та компанії. Формується нова законодавча база, яка регламентує процес надрокористування. Прийнятий в 1994 році Кодекс України про надра доповнюється цілим рядом нормативних актів. Серед них і нова Класифікація запасів і ресурсів корисних копалин державного фонду надр України, затверджена постановою Кабінету Міністрів України 5 травня 1997 року. „Класифікація ...” передбачає , зокрема, цілком нові для України вимоги до обґрунтування доцільності інвестицій в пошуково-розвідувальні роботи на ділянках, що перспективні на відкриття родовищ нафти і газу. В ній на базі досвіду країн з розвинутою ринковою економікою, формулюються вимоги до геолого-економічного обґрунтування постановки робіт на різних етапах вивченості надр.

Докорінні зміни в економічних і правових відносинах геологорозвідувальні галузі поставили завдання на основі зарубіжного досвіду розробити основні принципи та систему економічних критеріїв геолого-економічної оцінки (ГЕО) перспективних на нафту та на газ об”єктів, адаптовану для умов України. Проблема ГЕО має важливе значення для процесу створення надійної мінерально-сировинної бази України.

Економічним девізом ГЕО родовищ кожного надрокористувача є не тільки своєчасне визначення економічної доцільності продовження робіт, а також визначення і розробка конкретних заходів, як і за рахунок чого можна уникнути негативних результатів, покращити економічні показники навіть тоді, коли вони є додатніми.

Методика визначення показників економічної ефективності інвестицій пошуку та розвідки родовищ встановлює єдині принципи і критерії економічної оцінки на всіх стадіях. ГЕО – пов”язаний між собою комплексом досліджень, багатоваріантних розрахунків, по яких визначаються попередні кондиції, кількість видобувних балансових, умовно балансових та позабалансових запасів та очікуваний рівень технологічних і економічних показників їх видобутку, а також промислове значення об”єкта. Та об”єктами можуть бути перспективні ділянки, окреме родовище, група дрібних родовищ (покладів), а для середніх та великих родовищ – окрема ділянка, поклад і т.ін., на основі яких технічно можливе і економічно доцільне будівництво нафтогазовидобувного промислу.

Згідно з нині чинною „Класифікацією запасів і ресурсів корисних копалин державного фонду надр”, геолого-економічна оцінка об”єктів ГРР – це періодичний аналіз результатів геологічного та техніко-економічного вивчення нагромадження корисних копалин з метою оцінки їх промислового значення на основі визначення із зростаючою детальністю технологічної схеми видобутку і переробки мінеральної сировини, техніко-економічних показників виробничого процесу та фінансових результатів реалізації товарної продукції гірничого виробництва.

Завдання геолого-економічної оцінки родовища нафти і газу дуже великі і відповідальні. Вони зводяться до


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10