У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Короткий переказ Чарівні картинки (Сімона де Бовуар)

Короткий переказ твору Чарівні картинки (Сімона де Бовуар)

У Лоранс, красивої молодої жінки, на перший погляд є все, що потрібно для щастя: люблячий чоловік, дві доньки, цікава робота, достаток, батьки, друзі. Але Лорану, відчужено дивлячись на все це благополуччя, не відчуває себе щасливою. Вона зауважує порожнечу, нікчемність світських бесід про все і ні про що, бачить всю фальш оточуючих її людей. На вечірці у матері та її коханця їй здається, ніби вона все це вже бачила і чула. Домініка, її мати, має славу зразком хорошого тону, вона залишила батька, так і не зумів (вірніше, не побажав) зробити кар'єру, заради багатого і щасливого Жильбера Дюфрена, і всі захоплюються, яка вони дружна і красива пара - чарівна картинка. Домініка та Лорану виховувала як «чарівну картинку»: бездоганна дівчинка, ідеальний підліток, досконала молода дівчина. Лорану завчено посміхається, прекрасно тримається на людях. П'ять років тому в неї вже була депресія, і їй пояснили, що багато молодих жінок проходять через це. Зараз її знову охоплює безпричинна туга. Старша дочка Лоранс десятирічна Катрін плаче вечорами, її хвилюють «недитячі» питання: чому не всі люди щасливі, що зробити, щоб допомогти голодним дітям. Лорану турбується за дочку: як відповісти на турбують її питання, не поранивши душу вразливої дівчинки? І звідки у дитини такі проблеми? Лорану теж замислювалася про серйозні речі, коли була дитиною, але тоді був інший час: коли їй було стільки років, скільки Катрін, йшов 1945 рік. Лорану працює в рекламному агентстві, реклама - ті ж чарівні картинки, вона успішно винаходить приманки для довірливих людей. Її коханець Люсьєн влаштовує їй сцени ревнощів, але зв'язок з ним вже обтяжує Лорану: від колишніх поривів пристрасті не залишилося і сліду, по суті, він нічим не краще її чоловіка Жан-Шарля, але з Жан-Шарлем її пов'язує будинок, діти .. . Вона ще час від часу зустрічається з Люсьєном, але, оскільки великого бажання бачитися з ним у неї немає, їй стає все важче знаходити час для побачень. Їй набагато приємніше спілкуватися з батьком: він уміє кохати по-справжньому, цінувати по-справжньому, він не здатний на компроміси, байдужий до грошей. Вона радиться з ним щодо Катрін. Батько радить їй познайомитися з новою подружкою Катрін, придивитися до неї. Жан-Шарль намагається заколисати дочка солодкими казками про майбутнє щастя всіх людей на планеті, всіляко захистити її від дійсності. Лорану ніяк не може вирішити, як примирити Катрін з дійсністю, і смутно відчуває, що брехня - не найкращий засіб для цього.

Коханець матері Жільбер несподівано просить Лорану про зустріч. Вона стурбована, припускаючи, що це неспроста. І дійсно, Жільбер прямо заявляє їй, що закоханий у молоду дівчину і має намір розлучитися з Домінікою. Дружина погодилася нарешті дати йому розлучення, і він хоче одружитися зі своєю коханою. Жільбер просить Лоранс не залишати матір: завтра він скаже їй про розрив, потрібно, щоб хто-небудь з близьких був з нею поруч у важку хвилину. Жільбер не відчуває ніякої провини перед жінкою, з якою прожив сім років. Він вважає, що жінка, якій п'ятдесят один рік, старша за чоловіка, якому п'ятдесят шість, і впевнений, що дев'ятнадцятирічна Патриція щиро любить його. Лорану сподівається, що Домініку виручить гордість. Їй належить зіграти важку, але гарну роль жінки, яка сприймає розрив з елегантністю. Коли наступного дня Лоранс приходить до матері, вона робить вигляд, ніби нічого не знає. Доміника не може змиритися з розривом, вона будь-що-будь хоче повернути Жильбера. Він не сказав їй, хто його кохана, і Домініка губиться в здогадах. Лоранс не видає Жильбера, щоб не засмучувати мати ще більше. Коли вона повертається додому, Катрін подає їй свою нову подружку. Бріжітт трохи старше Катрін, її мати померла, вигляд у дівчинки досить занедбаний, поділ спідниці підколоти шпилькою. Бріжітт здається набагато дорослішими інфантильною Катрін. Лоранс згадує, як колись Домінік, оберігаючи її від небажаних контактів, не давала їй ні з ким потоваришувати, і вона так і залишилася без подруг. Бріжітг - славна дівчинка, але чи добре вона впливає на Катрін, запитує себе Лоранс. Лоранс просить дівчинку поменше розмовляти з Катрін про сумні речі.

Лоранс з Жан-Шарлем їдуть на вихідний в сільський будинок Домінік. Серед гостей Жільбер. Домінік каже всім, що вони з Жільбер збираються на Різдво до Лівану. Він давно обіцяв їй цю поїздку, і вона сподівається, що, якщо вона всім про це розповість, він посоромиться відмовитися від неї. Жільбер мовчить. Лоранс радить йому відмовитися від поїздки, нічого не кажучи про Патриції - Домінік образиться і порве з ним сама. Коли Лоранс і Жан-Шарль повертаються до Парижа, на дорогу несподівано виїжджає велосипедист. Лоранс, яка веде машину, різко згортає, і машина перекидається в кювет. Ні Лоранс, ні Жан-Шарль не постраждали, але машина розбита вщент. Лоранс рада, що не розчавила велосипедиста. Жан-Шарль засмучується: машина дорога, а страховка не передбачає відшкодування збитку в подібних випадках.

Домініка дізнається, що Жільбер збирається одружуватися на Патриції, дочки своєї колишньої коханки. Жільбер дуже багатий, і розрив з ним означає для Домініки і відмова від розкоші. Вона не в силах це пережити і, як не намагається Лоранс відрадити її, пише Патриції лист, де розповідає їй


Сторінки: 1 2