У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Переказ скорочено - Пітер Пен (Джеймс Баррі)
4



Короткий переказ Пітер Пен (Джеймс Баррі)

Короткий переказ твору Пітер Пен (Джеймс Баррі)

У сім'ї Дарлінгом троє дітей-погодків. Старша - Венді, потім йде Джон, а потім Майкл. У них незвичайна няня - велика чорна собака-водолаз на ім'я Нена. Одного разу увечері, зайшовши в спальню до вже лежали в ліжках дітям, місіс Дарлінг бачить, як у віконце влітає хлопчик, а слідом за ним - дивне сяюче плямка. Від здивування вона скрикує, на крик вдається Нена. Хлопчику вдається випурхнути у вікно, але в зубах Нени залишається його тінь! Місіс Дарлінг згортає її і кладе в шухляду шафи.

Через кілька днів місіс і містер Дарлінг збираються в гості. У поспіху містер Дарлінг стикається з Неной, і на його брюках - от лихо! - Залишається шерсть. Містер Дарлінг виганяє Нену у двір і садить її на ланцюг. Як тільки батьки йдуть з дому, до дітей прилітає маленький вогник - це фея Дінь-Дінь, вона шукає тінь. Слідом за нею з'являється Пітер Пен. За знаком Дінь-Дінь (фея не вміє говорити, вона видає мелодійний дзвін) Пітер виявляє тінь і пробує прикріпити її назад, але нічого не виходить. Пітер починає плакати, і його ридання будять Венді. Дізнавшись, у чому справа, Венді пришиває тінь до п'ят Пітера. Це трошки боляче, але він терпить. Відчувши довіру до Венді, Пітер розповідає їй про себе: він утік з дому, вирішивши ніколи не ставати дорослим. Він живе на острові Нетінебудет разом з втраченими хлопчиськами («коли дитина вивалюється з колясочки, він відправляється в країну Нетінебудет»). Заодно з'ясовується дещо щодо фей: виявляється, феї з'являються на світ з дитячого сміху і у кожної дитини є своя фея. Але варто тільки кому-небудь подумати «дурниці, на світі немає ніяких фей» - і фея гине.

Дізнавшись, що Венді вміє розповідати казки, Пітер кличе Венді на острів («я тебе навчу літати, і ми полетимо разом»), щоб вона розповідала казки і була мамою всіх втрачених хлопчаків. Венді коливається, але все ж таки погоджується. Разом з нею летять Джон і Майкл.

Мешканці острова готуються до зустрічі з Пітером. Хлопчаки розшукують місце, де приземлиться Пітер. Пірати на чолі з капітаном Джезу Крюком розшукують хлопчаків, червоношкірі (їх вождь - Велика Маленька Пантера) розшукують піратів, а дикі звірі розшукують червоношкірих, щоб їх з'їсти.

Попереджаючи приліт Венді, з'являється фея Дінь-Дінь. Вона (з ревнощів!) Від імені Пітера наказує хлопчакам застрелити Венді з лука. У них немає підстав сумніватися, і один з них стріляє.Венді падає на землю і лежить як мертва. Але вона не померла, її врятував що висів на шиї жолудь, подарунок Пітера Пена, - у нього-то і встромилася стріла. Але Венді дуже слабка, і всі хлопці, на чолі з підлетів Пітером, будують їй будинок, зводячи його просто навколо неї.Будиночок виходить гарненька. Венді всерйоз займається своїми обов'язками: вона готує, пере, штопає і, звичайно ж, розповідає казки.

Пірати не залишають хлопчаків у спокої. Капітан Крюк - його звуть так з тих пір, як Пітер відсік йому руку, замість якої довелося приладнати залізний гак, - не може пробачити цього Пітеру, тим більше що руку проковтнув крокодил, якого вона настільки припала до смаку, що він невпинно полює на Крюка , добре ще, що його можна почути по цокання наручного годинника капітана, які не перестали ходити у крокодилячих череві. У голову капітану приходить ідея спекти на погибель хлопчакам отруєний торт, але йому не вдається нічого добитися таким чином - Венді не дозволяє їм їсти солодке, і торт благополучно черствіє на галявині, поки сам капітан не спотикається об нього в темряві і не падає додолу. Одного разу пірати хочуть прив'язати до скелі в лагуні індіанську принцесу Барсову Лілію, щоб її затопило припливом. Пітеру Пену вдається обдурити піратів, наказавши їм (голосом капітана Гака) відпустити її. Потім Пітеру доводиться битися з Крюком, і той ранить його. Пітера рятує птах Ні.

Якось увечері Венді розповідає хлопчакам їх улюблену казку - про те, як жили-були на світі один джентльмен і одна леді, у яких колись діти відлетіли на острів Нетінебудет. І як вони завжди тримали вікно відкритим, щоб діти могли прилетіти додому.

Пітер заперечує Венді: він теж так раніше думав про матерів і тому не поспішав повертатися. А коли прилетів, вікно було закрито, а в його ліжку спав інший хлопчик.

Тут Джон і Майкл, брати Венді, розуміють, що треба поквапитися додому. Венді кличе з собою й решту хлопчаків, впевнена, що її батьки неодмінно усиновлять і їх. Погоджуються всі, крім Пітера Пена, який не хоче ставати великим. Пітер просить індіанців проводити Венді і хлопчиків, але тут знову втручаються пірати. Їм вдається нечесними шляхами розбити індіанців і взяти в полон Венді і хлопчиків. Пітер дізнається про це від Дінь-Дінь і поспішає на допомогу. Відбувається вирішальний бій між Пітером Пеном і капітаном Крюком. Пірати переможені. Хлопчики та Венді летять додому.

А в цей час у Лондоні місіс і містер Дарлінг продовжують чекати дітей і ніколи не закривають вікна дитячої. А містер Дарлінг ніяк не може собі пробачити, що вигнав у той страшний вечір Нену з дому і посадив її на ланцюг. Тому він присягнувся до повернення дітей жити в собачій будці, його в ній відвозять на роботу і привозять з роботи. Місіс Дарлінг сідає за піаніно і починає грати. У цей час прилітають Пітер і Дінь-Дінь. Вони закривають вікно, щоб Венді вирішила, що мама більше не чекає її і не любить, і повернулася б з Пітером на острів. Але


Сторінки: 1 2