У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Короткий переказ твору Кішка під дощем (Ернест Хемінгуей)

Короткий переказ твору Кішка під дощем (Ернест Хемінгуей)

Дія відбувається в Італії, в приморському готелі.

Головні герої - американці, сімейна пара. Чоловіка звуть Джордж, ім'я його дружини автор не згадує. Чоловік лежить на ліжку в номері готелю і читає книгу. Американка стоїть біля вікна й дивиться в сад. Йде дощ. На вулиці, під самими вікнами їх кімнати, під зеленим столом, з якого капає вода, сховалася кішка. Вона намагається стиснутися в грудочку, щоб на неї не потрапляли краплі дощу.

Американці шкода кішку і вона хоче принести її в номер. Спустившись сходами, вона зауважує господаря готелю, який шанобливо кланяється.Господар готелю подобається американці. У його присутності вона відчуває себе "дуже значною».

Американка разом зі служницею виходять на вулицю, під дощ, але кішки вже немає. Американка повертається в номер. Джордж, на секунду відриваючись від книги, запитує, куди ж поділася кішка.

«Мені так хотілося її, - відповідає американка - Не знаю чому, але мені так хотілося цю бідну кицьку. Погано такій бідній киска під дощем ». Але чоловік не слухає, він знову заглибився у читання.

Дружина сідає перед дзеркалом і говорить, що хоче змінити зачіску, хоче їсти за своїм столом, хочеться мати свої ножі і виделки, хоче свою кішку, яка б сиділа на колінах і муркотала, коли її гладять.

Чоловік байдужий. «Замовкни. Візьми почитай книжку! »- Ось його відповідь на прохання дружини.

Стукають у двері. На порозі служниця міцно притискає до себе велику плямисту кішку, яка важко звішується у неї на руках. «Даруйте, - говорить вона - Господар готелю надсилає це сеньйорі».