У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Переказ скорочено - Подорож на Захід (У Чен'ень)
10



Короткий переказ твору Подорож на Захід (У Чен'ень)

Короткий переказ твору Подорож на Захід (У Чен'ень)

Сюаньцзан змалку був присвячений в ченці, і володіло їм єдине бажання: осягнути велике вчення Будди. Всемилостивий богиня Гуаньінь давно по велінню Будди шукала людину, яка могла б з'їздити за священними книгами і привезти їх в Китай. Такою людиною і виявився доброчесний Танський чернець Сюаньцзан, що відправився з волі богині і з дозволу імператора на Захід, в далеку Індію.

По дорозі зустрів чернець мавпу Сунь Укун. П'ятсот років тому той учинив дебош у Небесному палаці, і єдиним способом позбутися від покарання було для нього паломництво за священними книгами і допомогу Сюаньцзану на його важкому шляху.

Багато перешкод зустрічалося подорожнім. Одного разу зіткнулися вони з жахливим перевертнем, суцільно вкритим чорною щетиною, зі свинячим рилом і величезними вухами. Між Сунь Укун і перевертнем назрівала бійка, але, дізнавшись про мету паломництва, той присмирнів і викликався супроводжувати мандрівників. Сюаньцзан дав йому ім'я Чжу Бацзи.

Танський чернець і його учні, долаючи підступи злих сил, рухалися на Захід, поки шлях їм не перегородила річка текучих пісків. Ледве паломники наблизилися, як річка завирувало і з води вискочило чудовисько, потворне і люте на вигляд. Мавпа та борів вступили з ним у битву, але ніяк не могли здолати. Довелося просити допомоги у самої богині Гуаньінь. Коли подорожні за намовою богині назвали перевертня його чернечим ім'ям, він негайно присмирнів і викликався супроводжувати їх до Індії. Нарекли його Шасеном.

Дні і ночі йшли прочани майже без перепочинку. Багато страшних бісівських підступів доводилося їм уникати. Одного разу шлях їм перегородила височенна гора, житло лютих чудовиськ, які пожирали подорожніх. Сунь Укун відправився на розвідку і дізнався: у Лотосової печері живуть два повелителя демонів, виловлюють за допомогою таємних знаків мандрівних ченців.

Тим часом і демони-перевертні не дрімали. Вони дізналися про наших подорожніх і навіть запаслися їх зображеннями, щоб випадком не з'їсти кого іншого. Першим наткнулися вони на Чжу Бацзи. Зав'язався жорстокий бій.Разів двадцять схоплювалися супротивники, але жоден не здолав. Чжу бився не на життя, а на смерть. Перевертень клікнув підмогу. Демони навалилися всім скопом і відтягли кабана в печеру.

Але демонів більше цікавив Танський чернець. Рушили вони на пошуки та зіткнулися з Сунь Укун. Той виглядав настільки грізно, що демони перелякалися і вирішили діяти хитрістю. Один з них обернувся мандрівним даоським ченцем і став кликати на допомогу. Сюаньцзан попався на вудку.Дізнавшись, що даос пошкодив ногу, він наказав Сунь Укун посадити його на плечі і доставити в монастир.

Мавпа розгадала демонські хитрість, але перевертень миттю вимовив заклинання, і три важезні гори придавили Суня до землі, Демон тим часом вхопив ченця. Шасен кинувся на виручку. Закипіла битва. Тут і Шасен попався в лапи перевертня, який отволоки свою здобич у печеру.Залишалося зловити мавпу.

Але Сунь Укун зумів тим часом звільнитися від придавив його гір і прийняв вигляд безсмертного даоса. Розшукували його демонам він сказав, що сам розшукує злісну мавпу. Він так заморочив їм голови своїми трюками, що вони добровільно віддали йому чарівну гарбуз, з чиєю допомогою його ж і збиралися зловити. Боячись покарання, демони повернулися до печери, а Сунь, перетворившись на муху, пішов за ними і вивідав усе їхні секрети.

Виявилося, що головний талісман - золотий шнур - зберігається у старої чаклунки, матері одного з демонів. За ним негайно спорядили гінців. Тільки Сунь Укун всіх перехитрив: гінців прикінчив, розправився з чаклункою, а потім, прийнявши її вигляд, проник у печеру до демонів.

Доки уявна чаклунка розмовляла з господарями печери, перевертні пронюхали про обман. Демон на ім'я Серебрянорогій убрався в зброю і вступив з Сунь Укун в бій. У мавпи був золотий шнур, викрадений у чаклунки, але вона не знала таємного закляття, веденого демону. Ось той і зумів скрутити Царя мавп і прив'язати його до сволока. Тільки Сунь, висмикнувши у себе шерстинку, дмухнув на неї, вона і перетворилася на напилок, яким він свої кайдани перепиляв. А потім і Танського ченця з супутниками звільнив.

Але на цьому не закінчилися випробування, що випали на долю паломників.Злі сили ополчилися на прихильників істинного вчення, щоб перешкодити їм отримати священні книги.

Одного разу подорожні побачили величезну гору. Здавалося, вона затьмарила сонце й упирається в небесний звід. Раптово з ущелини вирвалося червоне хмара, злетіло вгору, і в небі запалав вогонь. Цар мавп зрозумів, що їх підкараулив злий дух. І справді, тутешній перевертень давно чекав Танського ченця, збираючись його зжерти, і щоб стати безсмертним. Але він зрозумів, що вчителі оберігають хоробрі учні та без хитрості йому не обійтися. Він прикинувся кинутим дитиною і почав волати про допомогу.Однак Сунь Укун вмів розпізнавати нечисту силу і попередив Сюаньцзана.Тоді перевертень підняв шалений ураган. Танський чернець не всидів верхи, звалився з коня і негайно потрапив до лап лиходія, який миттю помчав з дорогоцінною здобиччю. Сунь Укун, хоча і розпізнав підступи нечистої сили, нічого не встиг зробити.

Довелося почати пошуки. Цар мавп дізнався, що перевертня звуть Червоний Немовля і мешкає він у печері Вогненних хмар. Вирушили вони туди разом з Шасеном і викликали викрадача на бій. Двадцять разів сходилися суперники, билися на землі, злітали в піднебесся. Нарешті перевертень пустився навтьоки, але, опинившись у своїй печері, вимовив заклинання, і негайно все навколо запалало страшним полум'ям.

Довелося Сунь Укун, осідлавши хмара, мчати до східного моря за допомогою.Тамтешні брати-дракони викликали злива, але вогонь-то був не простий, а священний, і від води розгорявся все дужче. Перевертень дихнув на Сунь Укун димом, і тому


Сторінки: 1 2 3 4