У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Короткий переказ твору Шахрай Чжао і його дружки (Фен Менлун)

Короткий переказ твору Шахрай Чжао і його дружки (Фен Менлун)

Сун Четвертий влаштував великі неприємності Чжану на прізвисько Жадібна утроба

В давнину відомий був незліченним багатством якийсь Ши Чун. Дісталося воно йому з нагоди: він допоміг старому річковому драконові перемогти молодого. За це і отримав у нагороду незчисленні скарби. Тільки він даремно ними похвалявся. Позаздрив йому государева родич та ще й жінку його забажав. За наклепи заздрісника багатія обезголовили, а дружина його, щоб не дістатися лиходієві, кинулася з високої вежі.

А наша історія про інше багатшими, який намагався жити скромно, але все одно скінчив погано. Прізвище його було Чжан, але за небачену скупість прозвали його Жадібна утробі. Як-то його прикажчики подали жебракові пару мідяків. Так господар кинувся слідом і відібрав милостиню. Якийсь злодій по імені Сун Четвертий задумав покарати жаднюгу і вночі пограбував Чжана. Ні злі пси, ні стражники, ні хитрі запори і пастки - ніщо його не зупинило. Та ще й підпис свою на стіні скарбниці залишив. Кинулися сищики за ним у погоню, тільки він їх перехитрив: боляче спритно міняв він обличчя.

На заїзді зустрів він свого учня-злодія Чжао Чжена. Той збирався на промисел у столицю і на доказ майстерності ухитрився стягнути вузол з видобутком прямо з-під голови вчителя. Сун розгнівався, але пройдисвіт зумів повторити свій трюк і вдруге пограбував вчителя. Довелося Суну визнати спритність учня і навіть забезпечити його рекомендаційним листом до столичного знайомцеві. Ось тільки радив він не прихистити ученічка, а вапна його скоріше.

Хитрий Чжао Чжен прочитав крадькома лист, але не відступив. Сімейство знайомих Суна займаються торгівлею пиріжками з чолов'яга. Смертовбивство було їм не в дивину. Тільки Чжао замість себе ухитрився їх власну дитину в ліжко підкласти. Його-то тато і зарубав власноруч. Кинувся він в погоню за Чжао, і зав'язалася між ними бійка. За тим і застав їх Сун Четвертий.

Вирішили вони разом промишляти та ще залучити до справи якогось Ван Сю, прозваного хвореньким Котом. Утрьох пограбували вони будинок князя Цяня, забравши найбільшу коштовність - пояс з білого нефриту. На пошуки пропажі відрядили сищика Ма Ханя. Але зухвалий Чжао Чжен не тільки сищика обдурив, але примудрився передати папір з насмішкуватими віршами у власні руки правителя області, та ще й підвіски з його пояси зрізав.

І ще одну штуку вирішили шахраї утнути. Нефритовий пояс, вкрадений у князя, всунули нічого не підозрював Чжану - Жадібний утробі, ніби-то в заставу. Той, побачивши коштовності легко на вудку попався. А князю дали знати, де шукати пропажу. Жаднюгу схопили і жорстоко катували. Він пообіцяв за три дні вказати того, хто йому пояс приніс.

Тут злодії повідомили Чжана, що його власні цінності можна відшукати в будинках сищиків Ма і Ван Цзуня. Туди вирушили з обшуком і знайшли награбоване. Сищиків кинули до в'язниці й катували, але це ні до чого не призвело.

Оскільки пояс так і не знайшовся, розгніваний правитель наказав жадібної утробі відшкодувати князю збитки. Той не виніс жахливої витрати і повісився. Сищики скоро померли в в'язницю. А шахраям усе зійшло з рук.Правда, так тривало, поки правителем області не призначили Бао на прізвисько Драконові Друк. Але про це ми розповімо в іншому місці.