У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Переказ скорочено - Чарівне узголів'я (Шень Цзіцзі)
1



Короткий переказ твору Чарівне узголів'я (Шень Цзіцзі)

Короткий переказ твору Чарівне узголів'я (Шень Цзіцзі)

У стародавні часи якийсь даоський чернець, старець Люй, яка зрозуміла таємницю безсмертя, зустрівся на заїжджому дворі з юнаком на ім'я Лу. Вони розговорилися, і юнак почав скаржитися на свою злощасну долю: він, мовляв, навчався стільки років, а всі животіє без великого терени.Тут його став долати сон, і старець запропонував йому своє узголів'я із зеленого нефриту з отворами з боків. Не встиг юнак голову прихилити, як, осяяний світлом, отвори почали розширюватися, і, ввійшовши всередину, юнак опинився біля власного будинку.

Незабаром він одружився, став день від дня багатіти, а потім і в чиновницькій кар'єрі досяг успіху.Сам імператор його висував. Керуючи областю Шень, Лу облагодіяв місцевих хліборобів зрошувальних каналом. Пізніше він піднісся до губернатора столичного округу.

Тут в країні трапилася військова розруха. Однак і на полі брані Лу був спритним і розбив ворога.Імператор щедро нагородив його чинами і титулами. Проте заздрісники не дрімали. Государю донесли, що Лу замислив зраду, і височайшим повелінням його велено було укласти в темницю.Гірко пошкодував тоді Лу про свій юнацький прагненні на службу!

Не раз ще чатували на нього мінливості кар'єри, але щоразу він знову ставав усе більшим, поки не постарів. Зважився він вже сам просити государя про відставку, тільки той відмовив. Тут Лу і помер.

І в ту ж мить прокинувся на чарівному узголів'я юнак. Тепер він знав марноту своїх мрій, і багатства, втрат і удач. Подякував юнак старця і з поклоном вийшов.