У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Переказ скорочено - Тінь (Євген Шварц)
2



Короткий переказ твору Тінь (Євген Шварц)

Короткий переказ твору Тінь (Євген Шварц)

Дивні пригоди сталися з молодим ученим на ім'я Християн-Теодор, які приїхали в маленьку південну країну, щоб вивчити історію. Він оселився в готелі, в кімнаті, де до нього жив казкар Ханс Крістіан Андерсен.Може бути, в цьому вся справа?) Хазяйська дочка Аннунціата розповідає йому про незвичайний заповіті останнього тутешнього короля. У ньому він покарав своєї дочки Луїзі не виходити заміж за принца, а знайти собі доброго чесного чоловіка серед незнатних людей. Заповіт вважається великою таємницею, але про нього знає все місто. Принцеса ж, щоб виконати батьківську волю, зникає з палацу. Багато хто намагається виявити її притулок в надії знайти королівський трон.

Слухаючи розповідь, Християн-Теодор весь час відволікається, тому що дивиться на балкон сусіднього будинку, де раз у раз з'являється чарівна дівчина. Врешті-решт він вирішується з нею заговорити, а потім навіть зізнається в коханні і, здається, знаходить відповідь почуття.

Коли дівчина йде з балкона, Християн-Теодор здогадується, що його співбесідницею була принцеса. Йому хочеться продовжити розмову, і він напівжартома звертається до своєї лежить біля ніг тіні, пропонуючи їй піти замість нього до незнайомки і сказати про його любов, Несподівано тінь відокремлюється і пірнає в нещільно притворение двері сусіднього балкона.Вченому стає погано. Вбігає Аннунціата зауважує, що у постояльця немає більше тіні, а це поганий знак. Вона біжить по лікаря. Її батько П'єтро радить нікому не говорити про те, що сталося.

Але в місті всі вміють підслуховувати. Ось і увійшов до кімнати журналіст Цезар Борджіа виявляє повну обізнаність про розмову Християна-Теодора з дівчиною. І він, і П'єтро впевнені, що це принцеса, і не хочуть, щоб вона вийшла заміж за приїжджого На думку П'єтро, потрібно знайти втекла тінь, яка, будучи повною протилежністю своєму господареві, допоможе запобігти весілля.Аннунціата сповнена тривоги за майбутнє молодої людини, так як потай вже любить його.

У міському парку відбувається нарада двох міністрів. Вони пліткують про Принцесі і Вченій. Вирішують, що він не шантажист, не злодій і не хитрун, а простий наївна людина. Але вчинки таких людей непередбачувані, тому треба його або купити, або вбити. Поруч з ними несподівано виникає незнайомець (це - Тінь), косвен місце! »Всі бачать, що Тінь насилу встає, хитається і падає. Отямившись, перший міністр наказує лакеям забрати короля і викликає ката, щоб стратити Вченої. Християна виводять.

Аннунціата благає Юлію зробити що-небудь для його порятунку. Їй вдається пробудити в співачці добрі почуття. Юлія просить Доктора дати їй чудодійну воду, але Лікар каже, що вода під сімома замками у міністра фінансів і добути її неможливо. Ледве Тінь і Луїза повертаються в тронний зал, здалеку доноситься бій барабанів: страта відбулася. І раптом голова Тіні злітає з плечей. Перший міністр розуміє, що сталася помилка: не врахували, що, відрубавши голову Вченому, позбавлять його голови і його тінь. Щоб врятувати Тінь, доведеться воскресити Вченої.Спішно посилають за живою водою. Голова Тіні знову на місці, але тепер Тінь у всьому намагається догоджати своєму колишньому господареві, бо хоче жити. Луїза в обуренні проганяє колишнього нареченого. Тінь повільно спускається з трону і, закутавшись у мантію, притискається до стіни. Принцеса наказує начальнику варти: «Взяти його!» Варта вистачає Тінь, але у них в руках залишається порожня мантія - Тінь зникає. «Він зник, щоб ще і ще раз стати у мене на дорозі. Але я впізнаю його, я всюди впізнаю його », - говорить Християн-Теодор.Принцеса благає про прощення, але Християн більше не любить її. Він бере за руку Аннунциату, і вони покидають палац.