У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Короткий переказ Хроніки механічного птаха (Харукі Муракамі)

Короткий переказ твору Хроніки механічного птаха (Харукі Муракамі)

Це твір не має спільних персонажів з попередніми книгами Муракамі, маючи, однак подібні образи і сюжети. На початку «Хронік» головний герой йде з юридичної фірми, де він був «хлопчиком на побігеньках». Він живе на якісьзаощадження, гроші, залишені батьками і те, що заробляє дружина Куміко (вона працює в журналі «про здорове харчування»).

З героєм починають відбуватися дивні події. У відсутність працюючої дружини дзвонить якась жінка, що намагається зайнятися з героєм телефонним сексом. Пропадає улюблений кіт. Знайомиться з шістнадцятирічної сусідської дочкою, яка має екстрасенсорними здібностями (бачимо, цей тип доріг старіючому письменникові). З'являються ще дві екстрасенші - Мальта Кано і її сестра Криту Кано (колишня повія). Вони, на прохання дружини героя, беруть участь у розшуку кота.

Раптово зникає сама Куміко. Вона залишає герою послання, в якому повідомляє, що вже три місяці зустрічалася з коханцем, оскільки не отримувала задоволення від чоловіка (не дивлячись на всю любов до нього).Така ось трагедія.

З'являється брат Куміко - знаменитий телевізійний аналітик і висхідна зірка консерваторів. У «Хроніках» він несе надзвичайно важливе смислове навантаження, показуючи втілене Зло. У «Денс, денс, денс» злом був сам «розвинений капіталізм» (позначилася колишня приналежність Харукі до світу хіпі ). Тепер Зло - якісь реакційні сили, що виношують плани захоплення влади. У цьому сенсі Ватая є аналог Вівці.

Нобуру Ватая вимагає дати Куміко розлучення. Але герой відчуває, що та потрапила в чорні мережі брата-збоченця, і прагне її повернути.

Попутно в тексті присутні значні вставки. Присвячені японської окупації Китаю та війни з СРСР на Халхін Голі і в 1945 (без цієї претензії на поліфонічність цілком можна було обійтися).

Далі знайомиться з ще однією жінкою (і теж екстрасеншей), яка залучає його до екстрасенсорне промислу (екстрасенсорні здібності прорізалися у героя під час сидіння в пересохлому колодязі - мабуть, символі лона великої матері). Загалом, дух героя стикається з духом Нобуру Ватая і бейсбольною битою калічить його. Відповідно, і сам реальний лиходій опиняється в лікарні.Там його і кінчає Куміко, караючи за свою зруйновану життя і любов. Їй світить мінімальний термін. Герой збирається її чекати. Тобто, зробивши «титанічне зусилля», повертається у звичний стан.