У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Короткий переказ Квартеронка, або Пригоди на Далекому Заході (Майн Рід)

Короткий переказ твору Квартеронка, або Пригоди на Далекому Заході (Майн Рід)

Дія відбувається в 1850-х рр.. в Сполучених Штатах Америки, коли на Півдні країни панувало рабовласництво. Оповідання ведеться від першої особи.

Герой - молодий багатий англієць під назвою Едвард в пошуках романтики приїжджає в США і зупиняється в Новому Орлеані, де протягом півроку веде безтурботне, розгульне життя, промативая велику суму грошей. До літа він виявляє, що у нього залишилося всього 25 доларів. Щоб врятуватися від епідемії жовтої лихоманки, він на частину цих грошей купує квиток на пароплав до Сент-Луїса, хоча і не дуже уявляє собі, на які кошти буде там жити.

Чекаючи відплиття пароплава, герой бачить приготування до перегонів, які часто в цілях реклами влаштовують «першокласні» річкові пароплави.Пасажири вже тримають парі, чи вдасться їх пароплаву обігнати суперника, як раптом на пристані з'являється жінка - красива і багата креолка, яка висловлює бажання плисти на човні, але з тією умовою, що він не стане брати участь у перегонах. Капітан дає свою згоду. На речах дівчини, які вантажать на пароплав, героєві вдається прочитати її ім'я: Ежені Везансон.

Раптово «Красуню Заходу», на якому пливе герой, доганяє пароплав-суперник, і азартна креолка погоджується на гонки. У результаті вибухає паровий котел, і «Красуня Заходу» починає швидко йти на дно. Запасливий герой виявляється щасливим володарем рятувального пояса, але, бачачи тяжке становище креолки, віддає пояс їй. Якийсь негідник, бажаючи заволодіти поясом, ранить героя в руку, але тому все ж таки вдається доплисти до берега, де він втрачає свідомість. Приходить в себе герой в маєтку креолки, і в його затьмаренням свідомості спливає образ прекрасної жінки, але це не Ежені .

За героєм доглядає негр на ім'я Сципіон, або Зіп. Від нього герой дізнається, що в результаті аварії потонув Антуан, керуючий маєтком і опікун мадемуазель Безансон. Другим опікуном дівчини є хитрий і підступний адвокат Домінік Гайар. Сципіон вважає, що адвокат обманював покійного батька Ежені, поступово руйнуючи його, а тепер розоряє дочка, дозволяючи їй дуже багато витрачати. Герой дізнається також, що Гайар живе в маєтку неподалік, часто буває у Ежені і веде себе так, наче він тут господар.З'ясовується, що всі ці відомості Зіп отримав від квартеронкі Аврори, рабині і одночасно повірниці Ежені Безансон.

Незабаром героя відвідує доктор Едвард Рейгарт у супроводі Гайар. Останній наполягає, щоб героя відправили в готель, бо його присутність на плантації може дати грунт пліткам, однак доктор забороняє переїзд.

Через деякий час герой знайомиться з Авророю, в якій дізнається своє прекрасне бачення. У серці його спалахує любов, але він усвідомлює, що на шляху цієї любові зустрінеться маса труднощів, пов'язаних з положенням його коханої. Прикутий до ліжка, герой багато читає, спілкується з Зіпом, веде щоденник. Від негра він дізнається, що на плантацію прибув новий наглядач Ларкін на прізвисько Білл-бандит. Він відомий своєю жорстокістю по відношенню до негрів, і йому покровительствує Гайар.

Герой тісно спілкується з лікарем, який розповідає, що Гайар має великий вплив на Ежені Безансон, а свого часу дружба адвоката з її батьком швидше нагадувала відносини кредитора і боржника.

Незабаром доктор дозволяє героєві виходити. Скориставшись цим, Гайар пропонує героєві переїхати до готелю. Ежені не утримує його, і він, позичивши грошей у доктора, переселяється в довколишній містечко Брінджерс.

Він часто навідується на плантацію і по таємних знаках, що подаються Авророю, незабаром переконується, що квартеронка теж любить його. Він напружено роздумує, як звільнити її і пов'язати з нею свою долю.

Одного разу, під'їжджаючи до будинку Ежені, він дізнається, що квартеронка одна, і сподівається побути з нею наодинці, але раптово чує з дому голосу. Це Гайар, скориставшись відсутністю господарки, таємно проник на плантацію.Він домагається любові Аврори.

Дівчина дає йому рішучу відсіч, і він вже готовий взяти її силою, але що увірвався в кімнату герой проганяє його. Він робить пропозицію Аврорі, і вони починають будувати плани її звільнення. Едвард висловлює намір викупити кохану, але та сумнівається в подібній можливості, натякаючи на те, що господиня сама в нього закохана.

Розлучившись з нареченою, герой їде через негритянський селище, де стає свідком того, як негр-бамбара Габріель катує Сципіона, Виявляється, Зіп покарають за те, що насмілився підняти руку на Ларкіна, який намагався вчинити наругу над його дочкою. Едвард проганяє Габріеля, але тут з'являється сам доглядач, в якому герой дізнається поранив його негідника.Той цілиться в героя з пістолета, але герой рятується, вдаривши його рукояткою хлиста по голові.

Повернувшись до готелю, Едвард виявляє чек на двісті фунтів і вирішує негайно владнати з Ежені питання викупу Аврори, але, дізнавшись про любов героя до невільниць, дівчина падає в непритомність, відкриваючи тим самим свої справжні почуття.

Щоб привести до ладу думки, Едвард на наступний день відправляється на полювання, де його кусає гримуча змія. Він вже готовий попрощатися з життям, як раптом зустрічає в лісі Габріеля, втекла. Негр виліковує героя і відкриває йому свій притулок, показуючи шлях до нього. Повернувшись до готелю, Едвард дізнається, що Гайар, який володів заставної на маєток Ежені, подав до стягнення і вже введений в права володіння. Таким чином, Ежені розорена і змушена відправитися в Новий Орлеан, де, за чутками, у неї живе тітка. Всі негри з плантації найближчим часом повинні бути продані з аукціону. На наступний день герой отримує лист Ежені, де та зізнається у своїй любові і повідомляє про намір піти у монастир.

Бажаючи викупити Аврору, герой вирушає


Сторінки: 1 2