У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Переказ скорочено - Зазі в метро (Раймон Кено)
5



Короткий переказ Зазі в метро (Раймон Кено)

Короткий переказ твору Зазі в метро (Раймон Кено)

Втіливши, зник.

Аристотель

На вокзалі Габріель зустрічає свою племінницю Зазі, за якою він погодився доглянути на вихідних. У метро, куди так хотіла потрапити дівчинка, - страйк, і їм доводиться їхати додому на таксі. Везе їх знайомий Габріеля - Шарль. Перед тим як зайти додому, вони вечеряють у кафе «Пивниця» у Турандот і Мадо Ніжки-Крихти, розташованому в тому ж будинку. Після вечері Габрієль і його дружина Марселіна укладають Зазі спати, а Габріель йде, ледве не забувши свою губну помаду.

З ранку, скориставшись тим, що наївні господарі залишили ключ у замковій щілині, Зазі відразу ж тікає на вулицю. Її зауважує Турандот, що виходить з дверей льоху, і женеться за нею. Як тільки він наздоганяє дівчинку, та влаштовує істерику, переконує зібралася на її крики натовп, що Турандот - педофіл, і потихеньку вислизає. Залишившись один, Зазі знову намагається потрапити в метро, але страйк триває, і вхід на найближчу станцію все так само закритий. Вона самовіддано плаче, сидячи на лавці. У цей час з'являється Хмирь і пропонує їй випити по пляшці кока-коли при світлі дня і великому скупченні народу, одним словом без всяких мерзенних намірів. Вони сидять в кафе, після чого йдуть на барахолку, де Хмирь купує Зазі блуджинзи, про які вона давно мріяла. За обідом дівчинка розповідає Хмиря про те, як п'яний батько почав її цілувати і непристойно лапати, а в цей час з'явилася її мати і розтрощила батькові череп сокирою.

Після обіду в кафе Зазі пробує втекти з блуджінзамі, але після пробіжки виявляє Хмиря, який, як ні в чому не бувало, йде поруч. Хмирь тут же звинувачує дівчинку в крадіжці перед натовпом роззяв, і відводить її додому.

Будинки Зазі радісно каже Габріелю, що це переодягнений поліцейський, і він хоче з ним поговорити. Хмирь заперечує свою приналежність до правоохоронців і розповідає дядечка, що він торговець з барахолки і що Зазі вкрала в нього блюджинзи. Після цього Хмирь звинувачує Габріеля в організації занять дитячою проституцією. Габріель визнається, що працює танцівницею в нічному барі для гомосексуалістів. Коли Хмирь починає приставати до Марселіно, Габрієль не витримує, бере Хмиря за комір і спускає зі сходів.

Габріель спускається в «Пивниця» за Шарлем, який повинен відвезти Зазі на Ейфелеву вежу, а там вже сидить Хмирь. У засмучена Габріель і Шарль йдуть.

Мадо несе обід через дорогу шевця Подшаффе. Скаржиться йому на те, що Шарль постійно копається в шлюбних оголошеннях і ніяк не хоче помітити її почуттів до нього. «Перепіхнемся по-швидкому, прямо там," на сходинках замку, на сходинках замку ", знаєте, як у пісні співається?» - говорить вона, і додає: «Треба б мені запросити його як-небудь на вечерю. Як ви думаєте, він піде? », Після чого повертається назад в Пивниця. Хмирь виходить від Турандот, намагається завести розмову з Подшаффе, вони сваряться.

Шарль везе Габріеля і Зазі до Ейфелевої вежі. По дорозі Зазі намагається з'ясувати що таке «гомосессуалізм» (вона чула, як Хмирь називав дядечка «гомосессуалістом»).

Габріель, Шарль і Зазі милуються панорамою Парижа з Ейфелевої вежі. Габріель заявляє, що у нього від висоти паморочиться голова і тікає чекати друзів внизу. Через кілька хвилин спускається Шарль (у них з Зазі стався неприємний розмова з приводу пригніченою «сессуальності» і привабливості Шарля), тікає у своє таксі і їде. Габріель занурюється у роздуми і вголос вимовляє монолог про тлінність сущого. Під час монологу навколо нього збираються туристи, які взяли його за другого екскурсовода їх групи. Тут з'являється Федір Балановіч (знайомий Габріеля) і починає збирати свою групу туристів в автобус для поїздки в Сент-Шапель (перлину готичного мистецтва). Туристи відмовляються їхати без свого нового кумира, і Габрієль з Зазі приєднуються до екскурсії. Дівчинка проти подорожі з «цими матрацами» і після того, як автобус потрапив в пробку, герої тікають.

Зазі продовжує катування, щипали і навіть б'є Габріеля по щиколотці, намагаючись з'ясувати, що означає «гомосессуаліст». За Габріеля заступається випадкова глядачка відбувається - вдова А'вотя. Раптово з'являється таксі, набите туристами, які дивом наздогнали Габріеля. Дядечка запихають у таксі, Зазі залишається з вдовою на лавці. На крики вдови підходить поліцейський Хватьзазад. Вони вирішують їхати до Сент-Шарпель, виручати «вкраденого» дядечка. Після кількох безуспішних спроб зупинити проїжджаючі машини Хватьзазаду щастить, і вони втрьох сідають у машину, яка їде до Сент-Шарпель. По дорозі вони врізаються в автобус Федора Балановіча.

На терасі кафе «Двох палаців» вони знаходять Габріеля, який продовжує читати проповіді туристам і на завершення своєї промови запрошує їх у свій бар для гомосексуалістів - дивитися його номер. Хватьзазад і А'вотя зникають за відсутністю складу злочину. Вони домовляються зустрінеться пізніше в пивній «сфероїд», після того, як Хватьзазад переодягнеться у цивільне.А'вотя вже в нього закохана.

Балановіч і Габрієль вирішують провернути авантюру - замість запланованого туристичною фірмою шикарного ресторану вести туристів вечеряти в пивнушку на бульварі Тюрбіго, а решту грошей поділити. Під час вечері в пивній до них приєднуються вдова з поліцейським - за збігом Хватьзазад призначив побачення вдові саме в тому ресторанчику, куди прийшли туристи, Габріель, Зазі і Балановіч.

Габріель телефонує Мадо ніжці-Крихітці і просить попередити Марселіно, щоб вона прийшла на виставу. Мадо з Шарлем за кілька хвилин до цього вирішують одружитися. «За ваш відтепер законний трах», проголошує тост Турандот. Габріель запрошує всіх у свій бар «Старий ломбард».

Подшаффе, Мадлен, Турандот, Шарль і папуга Зеленунда вантажаться у машину і їдуть у «Старий ломбард». На вході їх зустрічає швейцар,


Сторінки: 1 2