У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Переказ скорочено - Трест, який луснув (О. Генрі)
2
Короткий переказ Трест, який луснув (О

Короткий переказ твору Трест, який луснув (О. Генрі)

Як-то раз герої циклу «Шляхетний шахрай» Джефф Пітерс і Енді Такер, який, за словами Пітерса, «кожен долар у руці в іншого ... сприймав як особисту образу, якщо не міг сприйняти його як здобич», поверталися з Мексики після чергової вдалої афери і зупинилися в техаському населеному пункті під назвою Пташиний Місто, що розкинулося на березі Ріо-Гранде.

Починаються дощі, і все чоловіче населення містечка приймається курсувати по трикутнику між трьома місцевими салуна. Під час невеликого просвіту друзі відправляються на прогулянку і помічають, що стара дамба ось-осьобрушиться під напором води і містечко перетвориться на острів. У Енді Такера виникає блискуча ідея. Не втрачаючи часу дарма, вони набувають всі три салуна. Дощі починаються знову, дамбу прориває, і містечко на якийсьчас виявляється відрізаним від зовнішнього світу. Жителі містечка знову починають тягнутися до салуна, але їх очікує сюрприз. Два з них закриті, і працює лише «Блакитна змія». Але ціни в цьому барі-монополістові нечувані, а за порядком стежать полісмени, підкуплені обіцянкою безкоштовної випивки. Робити нема чого, і місцевим любителям спиртного доводиться розщедрюватися. За підрахунками друзів-аферистів, вода спаде не раніше чем.через пару тижнів, і за цей час вони відмінно запрацюють.

Все йде як по маслу, але Енді Такер не в змозі відмовити собі в задоволенні пригоститися спиртним. Він попереджає Джеффа Пітерса, що в нетверезому стані робиться надзвичайно красномовним і намагається показати це на практиці. Але Пітерса це не до душі, і він просить друга піти і пошукати собі слухачів в іншому місці.

Енді йде і починає ораторствувати на найближчому перехресті. Збирається натовп, яка кудись йде за оратором. Йде час, але в барі ніхто не з'являється.Під вечір двоє мексиканців доставляють в «Блакитну змію» вдрібадан п'яного Такера, який не в змозі пояснити, що сталося. Відправивши одного спати і закривши касу, Пітерс вирушає з'ясовувати, чому місцеве населення втратило інтерес до спиртного. Виявляється, його друг Такер в припадку п'яного красномовства вимовив двогодинну промову, великолепнее якої жителі Пташиного Міста в житті не чули. Він говорив про шкоду пияцтва настільки переконливо, що врешті-решт його слухачі підписали папір, де урочисто обіцяли протягом року не брати в рот ні краплі спиртного.