У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Переказ скорочено - Клякса (Микола Носов)
1



Короткий переказ Клякса (Микола Носов)

Короткий переказ твору Клякса (Микола Носов)

Хлопчик Федько Рибкін любив смішити увесь клас, це було навіть звичкою.Один раз він побився з Грицем Копєйкін через флакончика туші. І ненароком одна крапля потрапила на лоб Феде. Він спочатку розсердився, але коли побачив, що всі хлопці сміються вирішив, що ця пляма на чолі навіть на краще.

Почався урок, а Федя спеціально ще більше намазався тушшю. Хлопці заходилися від сміху. Коли вчителька помітила, що Федя зробив, то сказала йому, що туш хімічна, отруйна і від неї будуть пухирі і виразки. Федько злякався і весь урок тер обличчя то промокашкою, то хусткою, але нічого не допомагало. Він злякався і підняв руку, щоб вийти вмитися, але вчителька його не відпустила. Феде вже почало здаватися, що особа вже починає свербіти, але вчителька сказала: «Нічого. Нехай почухається. Зате іншим разом не станеш мазати обличчя чим попало ».

Федько сидів як на голках і весь час хапався за обличчя. На перерві Федько побіг умиватися. Всю зміну тер обличчя милом. Потім весь тиждень Федько ходив серйозний: все чекав, що на обличчі пухирі вскочать. Але пухирі так і не схопилися, а за цей тиждень Федько навіть розучився на уроках сміятися. Тепер сміється тільки на перервах, та й то не завжди.