У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Переказ скорочено - Ян Гуйфей (Ле Ши)
1



Короткий переказ Ян Гуйфей (Ле Ши)

Короткий переказ твору Ян Гуйфей (Ле Ши)

Дівчинка на ім'я Ян рано осиротіла. Панує імператор Сюаньцзун вшанував її своєю прихильністю, звів у звання «Гуйфей» («дорогоцінної наложниці») і щедро обдарував. Дощ милостей пролився і на все сімейство Ян, сестра і брати придбали небувалу владу.

Поступово імператор перестав відвідувати інших палацових наложниць. Дні і ночі він проводив з Ян Гуйфей, догоджаючи її уявленнями майстерних танцюристів, музикантів, жонглерів, фокусників, канатоходців. Прихильність імператора міцніла, зростала і вплив сім'ї Ян, з ними вже ніхто не міг змагатися, подарункам не було числа.

Кілька разів імператор за різні провини намагався віддалити від себе Ян Гуйфей, але так сумував без неї, що відразу ж повертав її до палацу.

Безтурботно текли роки великої любові, поки один з імператорських полководців, Ань Лушань, не підняв заколот. Тут-то і з'ясувалося, як ненавидів народ сімейство Ян, порівнявшись по могутності І багатством з самим государем. У військах зріло невдоволення. Вірні імператору солдати спочатку розправилися з міністром з сім'ї Ян, убивши заразом і його сина та інших родичів. Потім від імператора зажадали і життя Ян Гуйфей. Тільки коли бунтівники побачили мертве тіло ненависної наложниці, вони втихомирилися.

Залишок днів імператор невтішно тужив за коханою. Всі в палаці нагадувало про неї. За його велінням даос-чарівник відправився у потойбічний світ, де зустрівся з Ян Гуйфей. Він пообіцяв їй швидке побачення з імператором. І справді, незабаром государ помер і в новому житті назавжди з'єднався з дорогоцінною подругою.