У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Переказ скорочено - Глиняна альтанка (Лін Менчу)
2



Короткий переказ Глиняна альтанка (Лін Менчу)

Короткий переказ твору Глиняна альтанка (Лін Менчу)

Вань був чаеторговцу, а допомагав йому Тао на прізвисько Залізний Чернець. Пріворовивал він у господаря хвацько. Раз застукав його Вань за підрахунком вкрадених грошей та й вигнав. По всьому місту колишнього слугу злодієм ославив, так що Залізного Ченця ніхто прислужувати не брав.

Той вже зголоднів до останньої крайності, втомився проклинати колишнього господаря, коли випадково почув, що дочка Ваня, залишилася вдовою, повертається додому з усім скарбом і малолітнім братом. Вирішив Тао зустріти її першим, може, допомогти чимось, може, просто про заступництво попросити.

На дорозі Тао гукнув незнайомець. Дізнавшись про справи Залізного Ченця, він покликав його з собою. Так Тао виявився в бандитській зграї. Підкріпившись, він пішов на розвідку і незабаром доповів новим друзям, що Вань Сюняєв з братом і слугою будуть до вечора, а поклажа у них знатна.

У темному лісі розбійники напали на подорожніх, слугу і хлопчика вбили, а Вань Сюняєв ватажок взяв собі за дружину.

Якось жінка поцікавилася ім'ям свого нового чоловіка, і той зізнався, що звуть його Мяо Чжун, а кличка - Десять Драконів. Його підручний на прізвисько Мечений був незадоволений такою відвертістю, він підозрював, що жінка може донести, і замислив її вбити. Довелося ватажкові відвести її в безпечне місце, до свого знайомцеві, і там залишити. Знайомий цей оголосив нещасної, що Мяо Чжун її йому продав .

Через кілька днів Вань Сюняєв вночі вибралася з дому. Вона вирішила покінчити із собою: не могла знести ганьби. Тільки приладнала петлю, як з'явився високий чоловік. Він обіцяв врятувати її.

Був це відомий своєю шанобливістю Інь Цзун, що жив із старою матір'ю. Інь Цзун хотів доставити Вань Сюняєв додому до батька. Рушили вони в путь. Коли до міста залишалося зовсім трохи, хлинув дощ. Рятуючись від дощу, подорожні ткнули в першу-ліпшу двері ... і опинилися в будинку Міченого. Там же опинився і Мяо Чжун - Десять Драконів.

Розбійники схопилися з Інь Цзун. Кожного він би здолав, але їх було двоє. Скоро все було скінчено. Бідну Вань Сюняєв посадили під замок.

Тим часом старий Вань, дізнавшись про розбійницькому нападі, про те, що син і слуга вбиті, а дочка зникла, призначив нагороду тому, хто допоможе покарати лиходіїв. Що жив по сусідству старець якраз в ці дні послав свого сина Хеган купити іграшок з глини на продаж. Трапилося так, що прийшов той за покупками в те село і в той будинок, де Мічений жив. Поки вибирав іграшки, почув знайомий голос Вань Сюняєв, яка благала його про допомогу. З усіх ніг пустився юнак у місто, про все розповів Ваню. Той написав в управу чолобитну, і збройні стражники захопили всю розбійницьку зграю. Їм би це не вдалося, якби на шляху лиходіїв не встав закривавлений чоловік величезного зростання - убитий бандитами Інь Цзун!

Всіх лиходіїв стратили, а на честь Інь Цзуна вдячний Вань спорудив кумирню.