У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Короткий переказ Красуня Мо прорахувалася (Лін Менчу)

Короткий переказ твору Красуня Мо прорахувалася (Лін Менчу)

Сестриця Мо, зробивши втечу, двічі прорахувалася, проте ж потім вона поєднувалася законним шлюбом з Яном Другим

Якийсь чиновник-письмоводитель був одружений на жінці легковажною, схильної до любовних зв'язків. Навіть після народження сина вона про дитину не дбала, а тільки розважалася. Якось чоловік поїхав у справах, дружина завела шашні, втекла з полюбовником з дому, захопивши з собою сина. У дорозі трирічний малюк почав плакати, лінива мати сунула дитини в траву і з дружком далі відправилася.

Дитину підібрав ремісник Третій Лі. Був він бездітним, родичам хлопчина дуже полюбився.

Тим часом додому повернувся письмоводитель. Порожньо. Ні дружини, ні сина. Ніхто нічого не знає. Одного разу, проходячи випадково повз будинок Третього Лі, примітив грає дитини і визнав у ньому свого сина. Лі хлопчика віддати відмовився, твердив, що знайшов у траві і тепер дитина його. Пішли до суду. Суддя не повірив Третьому Лі і наказав бити його батогами. Той стояв на своєму. Але коли тортури підсилили, він обмовив себе: мовляв, давно жінку з дитиною доглянув, її вбив і в річку кинув, а дитя в будинок взяв. На Третього Лі негайно надягли важку колодку, поставили на коліна. Залишалося тільки вирок оголосити.

Раптово навколо все потемніло. Заблищали блискавки, загримів грім. Суддя впав додолу і духа віддав, з чиновників капелюхи позривало, начальство тремтіло від страху. Та ще на спині померлого судді напис з'явився: «Третього Лі засудили несправедливо!»

Довелося продовжити дізнання. Незабаром Лі виправдали, а там і недбайливу мати відшукали.

Такі випадки в житті трапляються. Ось і красуня Мо завела собі коханця - Яна Другого. Тільки чоловік, дізнавшись, миритися з цим не захотів і суворо попередив дружину. Тоді коханці задумали втечу.

А поки Мо тужила в самоті. Вирішила випросити у чоловіка дозвіл відправитися на прощу. Той дозволив. Треба сказати, що був у них родич - шалапут Юй Шен, який давно за Мо увивався. Тепер вирішив не упустити випадку. Після прощі заманив її до себе в будинок, напоїв вином і досяг мети. Красуня не дуже-то й опиралася. Вона навіть вибовкав сп'яну про втечу з полюбовником.

Кілька разів назвала Юй Шена Яном, потім звеліла човен до умовного дня і години приготувати.

Юй Шен до потрібного дня пригнав човна до будинку Мо. Та про пиятику майже забула, а про втечу пам'ятала. Похапцем склала речі в човен. Відчалили. Тут тільки помітила, що бігла не з тим. Але повертатися пізно.

Чоловік повернувся додому - не застав дружину. Вирішив, що її коханець викрав. Відправився до Яна. Той заперечував, а коли справи в розшукову управу передали, зізнався, що задумували з Мо втечу і що з жінкою потім сталося - не знає. Били його, били, але наклепу на себе не звів.

А втікачі оселилися разом, віддавалися любовним утіхам. Правда, Мо весь час Яна Другого згадувала. Зрозумів Юй, що між ними ладу не буде, і задумав продати жінку в місцеве веселий заклад. Заманив її туди обманом, умовившись попередньо з господинею, і залишив. Дізналася Мо, що її продав дружок, та пізно було.

Якось трапився в тих краях людина з її рідних місць. Прийнялася Мо про чоловіка розпитувати, заодно і про Яна Другого все дізналася. Мо йому і свою історію повідала. Гість обіцяв повідомити чоловікові новина.

Так і зробив. Разом прийшли вони до розшукової наказ. Там завели справу про зловмисної продажу людини. Юй Шена схопили і кинули до в'язниці. Він не міг нічого заперечувати. Ян Другий подав прохання про звільнення за відсутністю вини. Суддя наказав доставити красуню Мо. Почалося ретельне дізнання.

Юй Шена били кийками і присудили повернути гроші, виручені за продаж подружки. Яна визнали невинним, хоча він і вчинив перелюб. Тут виступив обдурений чоловік і заявив, що відрікається від розпусної дружини. Тоді сусіди запропонували чоловіку віддати дружину Яну Другому. Той погодився. Склали потрібні папери, і все, до радості красуні Мо, склалося в кращому вигляді.

Коханці засвоїли науку своїх пригод і прожили разом достойно до самої кончини.