У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Переказ скорочено - Жабеня (Едгар По)
1



Короткий переказ Жабеня (Едгар По)

Короткий переказ твору Жабеня (Едгар По)

В одній державі жив король, який любив жартувати. Тому всі його сім міністрів були відомими жартівниками. Але був у короля і справжнійкарлик-блазень, якого всі називали Жабеня. Жабеняти разом з дівчиною Тріпеттой подарував королю один генерал. Одного разу король вирішив влаштувати маскарад і доручив жабенята придумати гостям костюми.Карлик успішно впорався з цим завданням. Проте король і його міністри хотіли, щоб Жабеня придумав для них щось особливе.

Бажаючи в черговий раз повеселитися, король змусив карлика випити келих вина. Не задовольнившись результатом, він наповнив і другий келих. У цей момент Тріпетта спробувала заступитися за свого друга, знаючи, що той не виносить вино. Але король лише відштовхнув дівчину і виплеснув вино їй в обличчя, розраховуючи цим розсмішити оточуючих. У відповідь він почув лише скрегіт зубів жабенята.

Карлик встиг відійти від дії вина і запропонував королю і його свиті вбратися «орангутангами». Намастивши дьогтем і обвалявши в пеньку тирана і міністрів, Жабеня обв'язав їх ланцюгом. У призначений час вісім скованих «орангутангів» увірвалися до зали і почали лякати гостей. У той час, коли вони опинилися в центрі зали прямо під люстрою, вони були підвішені карликом на ланцюгу, що звисає зі стелі. За допомогою факела Жабеня підпал кривдників і зі словами «я блазень - і це моя остання жарт» зник через люк у стелі. Ніхто більше не бачив жабеня і Тріпетту.