У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Активизация предпринимательства в современных условиях является не отъемлемой чертой большинства стран, поскольку оно представляет собой необходимое условие достижения экономического успеха

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ДОНЕЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАРПОВА ОЛЕНА ІВАНІВНА

УДК 334.012.64:65

УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ ПІДПРИЄМСТВ МАЛОГО БІЗНЕСУ

 

Спеціальність 08.06.01 - Економіка, організація і управління підприємствами

Автореферат

дисертації на здобуття наукового ступеня

кандидата економічних наук

Донецьк - 2003

Дисертацією є рукопис.

Робота виконана на кафедрі фінансів і банківської справи Донецького національного університету Міністерства освіти і науки України (м. Донецьк).

Науковий керівник - доктор економічних наук, професор

Єгоров Петро Володимирович,

Донецький національний університет

Міністерства освіти і науки України,

декан обліково-фінансового факультету,

завідувач кафедри фінансів і

банківської справи (м. Донецьк)

Офіційні опоненти:

доктор економічних наук, старший науковий співробітник Брюховецька Наталя Юхимівна, Донецький інститут економіки і господарського права, проректор з наукової роботи (м. Донецьк),

кандидат економічних наук Благодарний Олександр Іванович, Інститут економіко-правових досліджень Національної академії наук України, старший науковий співробітник відділу економіко-правових проблем регіоноведення (м. Донецьк).

Провідна установа: Технологічний університет Поділля Міністерства освіти і науки України, кафедра економіки (м. Хмельницький).

Захист дисертації відбудеться 17 червня 2003р. о 14.00 годині на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 11.051.01 у Донецькому національному університеті Міністерства освіти і науки України за адресою:

83015, м. Донецьк, вул. Челюскінців, 198-а, ауд.101.

З дисертацією можна ознайомитися у бібліотеці Донецького національного університету (83055, м. Донецьк, вул. Університетська, 24).

Автореферат розісланий 14 травня 2003 року.

Вчений секретар

спеціалізованої вченої ради Овечко Г.С.

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність теми дослідження. Світовий досвід та практика господарювання свідчать, що підприємства малого бізнесу є однією з головних рушійних сил економічного розвитку, ефективним засобом структурної перебудови, подолання диспропорцій на окремих, вузьких сегментах ринку, активізації інноваційної діяльності, розвитку конкуренції, утворення нових робочих місць, зниження безробіття й подолання бідності.

Економічні реформи, що здійснюються в Україні, при всій своїй непослідовності і суперечливості, є умовою становлення та розвитку підприємств малого бізнесу як необхідної складової демократичних перетворень і формування механізму ринкових відносин у державі. Особливої актуальності ці питання набувають у зв'язку з розширенням економічної самостійності регіонів, тому що реалізація регіональних інтересів безпосередньо пов'язана з територіальним господарюванням і, насамперед, із розвитком малих підприємств.

Сьогодні в Україні в цілому і в окремих її регіонах склалась ситуація, коли формування механізмів управління розвитком підприємств малого бізнесу відбувається стихійно, за відсутності належної координації різних форм, методів, інструментів та інститутів, що його здійснюють. Науковий підхід до управління розвитком підприємств малого бізнесу настійно вимагає зміни методів і форм управління цим процесом, удосконалення й узгодження функцій управління ним на всіх рівнях.

Теоретичним і практичним питанням управління розвитком підприємств, у тому складі малого бізнесу, присвячено дослідження таких українських та російських учених, як В.Амітан, О.Амоша, О.Благодарний, А.Блінов, Н.Брюховецька, З.Варналій, В.Вісящев, В.Геєць, М.Іванов, О.Крутик, О.Кужель, М.Лапуста, Ю.Лисенко, В.Мамутов, С.Мочерний, О.Муравйов, О.Невелєв, С.Реверчук, В.Рубе, В.Сизоненко, М.Чумаченко і ін.

Однак, незважаючи на значну кількість досліджень з питань активізації діяльності малого бізнесу, багато проблем залишаються дискусійними і недостатньо розробленими, що не дозволяє ефективно здійснювати управління процесом усебічного та стійкого розвитку підприємств малого бізнесу, підвищення ефективності їх діяльності. Це обумовило актуальність теми дисертаційної роботи та її практичне значення для управління розвитком підприємств малого бізнесу.

Зв'язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Дисертаційну роботу виконано відповідно до тематики наукового дослідження кафедри фінансів і банківської справи Донецького національного університету “Фінансово-кредитний механізм ринкової економіки: формування і впровадження” (номер державної реєстрації 0197U017662), “Дослідження механізму управління фінансовими і кредитними процесами в економіці України” (номер державної реєстрації 0101U005729).

Мета і задачі дослідження. Метою дослідження є розробка на основі функціонального підходу концепції управління розвитком підприємств малого бізнесу і механізмів її реалізації, орієнтованої на підвищення результативності державних та регіональних програм розвитку малого підприємництва.

Для досягнення цієї мети в роботі поставлено та вирішено такі задачі:

уточнено поняття й сутність розвитку підприємств малого бізнесу і науково обґрунтовано напрямки їх розвитку;

розроблено класифікацію факторів розвитку підприємств малого бізнесу;

розроблено концепцію управління розвитком підприємств малого бізнесу на основі функціонального підходу;

розроблено комплекс механізмів управління розвитком підприємств малого бізнесу: нормативно-правового, організаційного й економічного;

проведено практичну реалізацію концепції управління розвитком підприємств малого бізнесу на прикладі Донецької області;

розроблено пропозиції щодо управління перспективним розвитком підприємств малого бізнесу у Донецькій області в умовах спеціальних економічних зон (СЕЗ) і територій пріоритетного розвитку (ТПР).

Об'єктом дослідження є процеси управління розвитком підприємств малого бізнесу.

Предметом дослідження є механізми управління розвитком підприємств малого бізнесу.

Теоретичною і методологічною основою дослідження послужили фундаментальні положення економічної теорії, наукові праці вітчизняних та зарубіжних учених в області економіки, права, управління. З метою одержання обґрунтованих висновків у роботі було використано діалектичний метод, методи системного підходу, аналізу, синтезу, економіко-математичного, зокрема статистичного моделювання.

Наукова новизна результатів дослідження полягає в розробці на основі функціонального підходу концепції управління розвитком підприємств малого бізнесу, яка дозволяє підвищити результативність державних і регіональних програм розвитку малого підприємництва та створює можливість для активізації процесів розвитку малих підприємств на державному, регіональному і місцевому рівнях, включає комплекс механізмів управління розвитком підприємств малого бізнесу: нормативно-правового, організаційного й економічного.

При цьому отримано такі наукові результати:

уточнено поняття розвитку підприємств малого бізнесу і розроблено класифікацію факторів, які впливають на нього, що дозволило науково обґрунтувати напрямки удосконалення функціонального управління цим процесом;

розроблено концепцію управління розвитком підприємств малого бізнесу на основі функціонального підходу, яка дозволяє підвищити ефективність управління цим процесом у рамках державних і регіональних програм розвитку малого підприємництва;

розроблено комплекс механізмів управління розвитком підприємств малого бізнесу: нормативно-правового, організаційного й економічного, що дозволяє підвищити результативність управління цим процесом;

розроблено модель управління розвитком підприємств малого бізнесу, яка дозволяє визначити вплив обсягів кредитів, виданих комерційними банками малим підприємствам, доходів від наданих кредитів і розміру середньої процентної ставки кредитного портфеля на суму податкових надходжень від підприємств малого бізнесу до бюджету області;

розроблено модель впливу регіональних факторів на розвиток малих підприємств в умовах спеціального режиму інвестиційної діяльності, яка дозволяє здійснити науково обґрунтований вибір управління перспективним розвитком підприємств малого бізнесу для підвищення ефективності їх діяльності в умовах спеціальних економічних зон і територій пріоритетного розвитку.

Практичне значення отриманих результатів полягає в тому, що теоретичні положення, викладені в дисертаційній роботі, доведено до рівня конкретних практичних пропозицій та рекомендацій з удосконалення управління розвитком підприємств малого бізнесу. А саме: розроблена на основі функціонального підходу концепція управління розвитком підприємств малого бізнесу дозволяє підвищити результативність державних та регіональних програм розвитку малого підприємництва і вийти на якісно новий рівень управління, що дає можливість забезпечити активізацію розвитку малих підприємств та підвищення ефективності їх діяльності. Отримані в дисертації наукові результати, концептуальні положення, запропонований комплекс механізмів управління розвитком підприємств малого бізнесу носять універсальний характер та можуть бути використані в управлінні розвитком малих підприємств різних форм власності й організаційно-правових форм господарювання на загальнодержавному і регіональному рівнях.

Отримані результати дисертаційного дослідження було використано Комітетом з питань промислової політики і підприємництва Верховної Ради України, Донецькою обласною державною адміністрацією, Державною податковою адміністрацією у Донецькій області, Радою з питань спеціальних економічних зон і спеціального режиму інвестиційної діяльності в Донецькій області, про що свідчать відповідні документи. Окремі положення роботи використано в навчальному процесі підготовки студентів спеціальності “Фінанси” у Донецькому національному університеті Міністерства освіти і науки України.

Апробація результатів дослідження. Основні наукові положення і результати досліджень дисертаційної роботи, висновки та рекомендації доповідались і одержали позитивну оцінку на Науково-практичній конференції “Фінанси, гроші, кредит: тенденції і перспективи розвитку” (м. Донецьк, 1999 р.), Регіональній науково-практичній конференції “Стратегія управління соціально-економічним розвитком регіону на період до 2010 року”
(м. Донецьк, 1999 р.), Всеукраїнській науково-практичній конференції “Шляхи зміцнення фінансово-економічної самостійності регіонів України” (м. Дніпропетровськ, 2000 р.), Всеукраїнській науково-практичній конференції “Регіоналізація економіки і проведення адміністративної реформи в Україні” (м. Дніпродзержинськ, 2000 р.), Міжнародній науково-практичній конференції “Актуальні питання удосконалення фінансово-кредитного механізму в Україні” (м. Запоріжжя, 2001 р.), Міжрегіональній науково-практичній конференції “Оподаткування в промисловому регіоні: теорія, практика і перспективи розвитку” (м. Донецьк, 2001 р.), V Міжнародній науково-практичній конференції “Наука і освіта - 2002” (м. Дніпропетровськ, 2002 р.), 50-й Міжнародній ювілейній фінансовій конференції (м. Свиштов, Болгарія, 2002 р.), Науково-практичній конференції “Кредитування жіночого бізнесу в Донецькому регіоні: проблеми і рішення” (м. Донецьк, 2002 р.), Міжрегіональній науково-практичній конференції “Оподаткування в промисловому регіоні: теорія, практика і перспективи розвитку” (м. Донецьк, 2002 р.).

Публікації. За результатами виконаних досліджень опубліковано 21 наукову роботу загальним обсягом 7,1 д.а., з них автору належить 6,8 д.а.

Структура й обсяг роботи. Дисертаційна робота складається зі вступу, трьох розділів і висновків, які викладені на 199 сторінках тексту. Матеріали дисертації містять 18 таблиць, 8 рисунків, список використаних джерел із 191 найменування і 9 додатків.

ОСНОВНІ ПОЛОЖЕННЯ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

Розділ 1. - Методологічні передумови розробки концепції управління розвитком підприємств малого бізнесу. Малий бізнес - це самостійна, ініціативна, систематична господарська діяльність суб'єктів підприємництва, до яких відносяться малі підприємства усіх форм власності та громадяни-підприємці, здійснювана ними на власний ризик і з метою одержання прибутку. Аналіз переваг і недоліків застосування окремо кількісного і якісного підходів при класифікації підприємств дозволив автору обґрунтувати необхідність використання як кількісних, так і якісних критеріїв визначення підприємств малого бізнесу, що дає можливість виділити сильні й слабкі сторони кожної групи підприємств та характер їх взаємодії, розкрити соціально-економічну сутність підприємств малого бізнесу, їх роль в економічному і соціальному житті суспільства.

Розвиток підприємств малого бізнесу є цілеспрямованим процесом кількісної зміни стану малих підприємств і результатів їх діяльності, який готує якісні зміни їх внутрішнього стану і структури і виникає під дією факторів, що впливають на них. Ці фактори слід розбити на групи, виходячи з наступних класифікаційних ознак:

-

за характером впливу: нормативно-правові, організаційні, економічні (загальноекономічні, фінансово-кредитні, ресурсні);

-

за ступенем впливу: прямі і непрямі;

-

у залежності від ролі в активізації розвитку підприємств малого бізнесу: стимулюючі і дестимулюючі;

-

у залежності від сфери впливу: зовнішні (макрорівня і регіонального рівня) і внутрішні.

Управління розвитком підприємств малого бізнесу являє собою системний вплив на їх зовнішнє і внутрішнє середовище з метою активізації факторів, що позитивно діють на розвиток підприємств малого бізнесу, і нівелювання негативних факторів, що стримують цей розвиток, для функціонування малих підприємств як важливого сектора ринкової економіки. Це дозволило науково обґрунтувати напрямки удосконалення управління цим процесом, головними з яких є: формування спеціального комплексу нормативно-правових актів; раціональний поділ функцій між центральними і регіональними органами влади з питань підтримки малого бізнесу; формування та реалізація державних і регіональних програм підтримки; використання прямих і непрямих методів підтримки малого бізнесу; розвиток ринкової інфраструктури, яка сприяє розвитку малих підприємств; створення культури підприємництва і формування у суспільстві привабливого іміджу підприємця. Завдання полягає в тому, щоб і в цілому у державі, і в окремих її регіонах збільшити кількість діючих підприємств малого бізнесу, розширити їх роль та місце в економічному і соціальному житті суспільства.

Найбільш повно і точно характеризує зміст процесу управління бізнесом така послідовність функцій управління: планування, організація, облік, контроль, аналіз, регулювання, стимулювання. Запропонований функціональний підхід дав можливість виявити механізми управління розвитком підприємств малого бізнесу, їх взаємозв'язок, що дозволило визначити повноту, комплексність і характер здійснюваних функцій управління на загальнодержавному, регіональному й місцевому рівнях.

Аналіз напрямків удосконалення функцій управління розвитком малих підприємств свідчить про те, що воно повинне здійснюватись в комплексі, на всіх рівнях державної ієрархії управління цим процесом, у взаємодії різних форм, методів, інструментів, важелів та способів управління на основі чітко розробленої реальної концепції як системи ідей і уявлень, яка визначає мету управління розвитком підприємств малого бізнесу, характер відносин між суб'єктами й об'єктами управління, і зв'язків у межах більш широких взаємин з навколишнім середовищем (рис. 1).

Розділ 2. - Механізми управління розвитком підприємств малого бізнесу. Управління розвитком підприємств малого бізнесу представлено комплексом нормативно-правового, організаційного й економічного механізмів.

Нормативно-правовий механізм розвитку підприємств малого бізнесу є синтезом системи правового і нормативного їх забезпечення для управління взаємодією між центральними, регіональними та місцевими органами державної влади й підприємствами малого бізнесу з метою оптимізації впливу нормативно-правового поля на економічний і соціальний розвиток малих підприємств.

Проведений аналіз існуючої нормативно-правової бази, яка має багаторівневу структуру, свідчить про те, що вона ще не відповідає адекватно новим умовам розвитку вітчизняної економіки.

Дослідження показали, що державна підтримка розвитку підприємств малого бізнесу повинна ґрунтуватися на подальшому удосконалюванні існуючих форм власності, а також дозволили визначити шляхи усунення існуючих недоліків нормативно-правового регулювання оподаткування підприємств малого бізнесу з метою стимулювання розвитку даного сектора економіки, як за рахунок зниження податкового преса, так і за рахунок оптимізації управління діяльністю малих підприємств.

Результати проведеного аналізу етапів становлення нормативно-правової бази розвитку малих підприємств із позицій удосконалення функцій управління цим процесом свідчать про те, що нормативно-правовий механізм розвитку підприємств малого бізнесу повинний здійснюватися в рамках Національної програми сприяння розвитку малого підприємництва в Україні на основі розроблених стратегічних програм розвитку малого підприємництва на загальнодержавному, галузевому і регіональному рівнях (рис.2). При цьому запропоновано основні напрямки формування нормативно-правового поля діяльності малих підприємств.

Організаційний механізм управління розвитком підприємств малого бізнесу запропоновано розглядати як систему, що містить організаційні інструменти впливу на діяльність малих підприємств через організаційні структури загальнодержавного і регіонального управління, які приводять у дію ці інструменти. Основним координатором розробки регіональної політики розвитку малого підприємництва в регіоні виступає структурний підрозділ з підтримки малого підприємництва в складі органів виконавчої влади, основними функціями якого є: розробка пропозицій щодо розвитку інфраструктури малого бізнесу; координація дій обласних, міських та районних органів державного управління в частині сприяння розвитку малих підприємств; участь у розробці і реалізації державних та регіональних програм розвитку малого підприємництва; сприяння у створенні фондів підтримки малого підприємництва, участь у розробці пропозицій по залученню коштів міжнародних фондів підтримки розвитку малих підприємств; методична допомога органам, що здійснюють державну реєстрацію підприємств малого бізнесу; створення інформаційного банку з проблем розвитку малого бізнесу. Виконання певної частини функцій покладено на спеціальні регіональні фонди: регіональний фонд підтримки підприємництва, фонд захисту споживачів, фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та ін.

Нова регіональна політика повинна ґрунтуватися на базових документах у сфері малого бізнесу, якими повинні стати стратегія регіонального розвитку підприємств малого бізнесу та його адресні регіональні програми.

У зв'язку з цим у роботі сформульовано основні вимоги, які висуваються до управління регіональними органами процесом розвитку підприємств малого бізнесу, а також головні напрямки регіональної політики розвитку малого підприємництва.

Економічний механізм управління розвитком підприємств малого бізнесу як частина господарського механізму є системою управління, насамперед фінансовими відносинами і фінансовими ресурсами підприємств малого бізнесу через відповідні важелі, за допомогою методів і форм організації фінансових відносин та їх використання в інтересах і з метою динамічного розвитку малих підприємств і економічного, соціального розвитку суспільства в цілому (рис.3). У рамках економічного механізму визначено основні напрямки компенсації недостатності ресурсів і фінансово-кредитної підтримки малих підприємств, а також досліджено економіко-математичну модель визначення оптимальної системи їх оподаткування.

В результаті аналізу виявлено причини, що заважають залученню малими підприємствами позикових коштів з банківської системи, і обґрунтовано, що надання державних гарантій за кредитами, які запитуються підприємствами малого бізнесу в комерційних банках, дозволяє значно збільшити кількість проектів і програм, що одержують державну підтримку, у порівнянні з прямим наданням позичок з державних і приватних джерел.

Для проведення аналізу впливу обсягів кредитів, виданих банками малим

підприємствам, доходів від наданих кредитів і розміру середньої процентної ставки кредитного портфеля на величину податкових надходжень підприємств малого бізнесу до бюджету області (Yi) розроблено модель управління розвитком підприємств малого бізнесу, що має такий вигляд:

, , (1)

де Lij - факторні навантаження; Xi - загальні фактори, які використовуються для відображення усіх n-вихідних факторів; Ei - специфічні фактори; i - номер фактора; j - номер навантаження.

Розділ 3. - Синтез механізмів управління розвитком підприємств малого бізнесу в Донецькій області. За підсумками 2001 р. кількість підприємств малого бізнесу склала 86,5% загального числа суб'єктів господарювання Донецької області, а чисельність зайнятих на них - 5,3% усього працездатного населення області і 12,6% загального числа зайнятих на госпрозрахункових підприємствах області. При цьому частка малих підприємств Донецької області в 2001 р. у малому бізнесі України склала: по кількості малих підприємств - 10,6%, по чисельності зайнятих - 8,4%, по обсягу виробництва продукції - 8,7%. Показник кількості малих підприємств на 10 тис. чоловік населення в середньому в області склав 51 одиницю, що трохи вище за середнє по Україні (48).

Проведений аналіз за період з 1992 р. по 2001 р. свідчить, що становлення та розвиток підприємств малого бізнесу в Донецькій області перебуває ще на недостатньому рівні і відрізняється крайньою нерівномірністю (табл.1).

Таблиця 1.

Кількість малих підприємств Донецької області у 1992-2001 рр. |

1992 | 1993 | 1994 | 1995 | 1996 | 1997 | 1998 | 1999 | 2000 | 2001

Кількість зареєст-рованих малих підприємств, од. | 16858 | 24490 | 29926 | 36845 | 38445 | 41294 | 42750 | 44320 | 45500 | 46940

Темпи зміни, % | 100,0 | 145,3 | 122,2 | 123,1 | 104,3 | 107,4 | 103,5 | 103,7 | 102,7 | 103,2

Кількість діючих малих підприємств, од. | 6431 | 10030 | 12875 | 13550 | 14230 | 15448 | 17076 | 17831 | 17771 | 17703

Темпи зміни, % | 100,0 | 156,0 | 128,4 | 105,2 | 105,0 | 108,6 | 110,5 | 104,4 | 99,7 | 99,6

Відношення діючих малих підприємств до зареєстрованих,% | 38,1 | 41,0 | 43,0 | 36,8 | 37,0 | 37,4 | 39,9 | 40,2 | 39,1 | 37,7

Кількість малих підприємств на 10 тис. чоловік населення | 15 | 21 | 26 | 27 | 28 | 31 | 34 | 36 | 50 | 51

Це викликано, у першу чергу, відсутністю реальної системи управління, що стимулює розвиток малих підприємств, і сформованих, діючих механізмів їх всебічної підтримки, що обумовлює необхідність адаптації концепції управління розвитком підприємств малого бізнесу в Донецькій області.

У ході дослідження проаналізовано особливості реалізації регіональних програм розвитку малого підприємництва в Донецькій області, стан регіональної інфраструктури підтримки підприємств малого бізнесу, участь банків області у виконанні цих програм. У рамках практичної реалізації концепції управління розвитком підприємств малого бізнесу в Донецькій області визначено умови, які забезпечують широке залучення банків до кредитної й інвестиційної діяльності.

Реалізовано розроблену модель для визначення впливу обсягів виданих кредитів підприємствам малого бізнесу Головним управлінням Промінвестбанку Донецької області за 1999-2001 рр., доходів від наданих кредитів і розміру середньої процентної ставки на величину податкових надходжень до бюджету області:

, (2)

де Y - податкові надходження до бюджету від підприємств малого бізнесу; х1 - сума виданих кредитів підприємствам малого бізнесу; х2 - доходи від наданих кредитів; х3 - середня процентна ставка кредитного портфеля банку; t - фактор часу.

Отримані результати від реалізації моделі вказують на сильний вплив досліджуваних факторів (ознак) на результативну ознаку, про що свідчить отриманий коефіцієнт детермінації, який дорівнює 0,646. Він показує, що на розвиток процесу податкових надходжень значний вплив (64,6%) роблять досліджувані фактори, а 35,4% залишається на недосліджені фактори.

Апробація моделі оптимального оподаткування на прикладі малого підприємства дозволила реально судити про ефективність переходу на єдиний податок, а також визначити, при якій ставці одержуваний чистий прибуток буде максимальним.

Ефективність інвестиційної та підприємницької діяльності підприємств малого бізнесу в різних містах і районах Донецької області в умовах спеціальних економічних зон і територій пріоритетного розвитку залежить від оптимального використання наявного економічного і людського потенціалів окремих територій. Отже, існує необхідність у дослідженні впливу регіональних особливостей на розвиток малих підприємств в окремому місті (районі). З цією метою для виявлення ступеня впливу окремих факторів на результативну ознаку було побудовано модель, що має такий вигляд, виключно для суттєво вагомих факторів:

(3)

де Y - кількість малих підприємств; х - чисельність населення міста (району); х - обсяг іноземних інвестицій по проектах СЕЗ і ТПР; х - обсяг інвестицій в основний капітал; х - обсяг кредитних вкладень в економіку міста (району); х - обсяг коштів на рахунках фізичних осіб у банках; х - обсяг дебіторської заборгованості; х - обсяг кредиторської заборгованості; х - обсяг доходів місцевих бюджетів; х - обсяг витрат місцевих бюджетів; х- обсяг виробництва промислової продукції; х- обсяг експорту товарів; х - обсяг імпорту товарів.

У реалізації моделі було використано дані 22 міст і 5 районів - територій пріоритетного розвитку Донецької області, що функціонують в умовах спеціального режиму інвестиційної діяльності. Результати дослідження зв'язків між заданими показниками дозволили встановити, що найбільш істотний вплив на процес розвитку підприємств малого бізнесу в Донецькій області роблять: обсяги заощаджень фізичних осіб на рахунках у банках, обсяги кредитних вкладень в економіку міста (району), обсяги іноземних інвестицій по проектах СЕЗ і ТПР .

У результаті проведеного за участю автора соціологічного дослідження в Донецькій і Луганській областях встановлено основні причини, що заважають залученню інвестицій у конкретне місто (район): недосконале законодавство, обмежені фінансово-кредитні ресурси, низький платоспроможний попит населення. Тому для формування інвестиційного клімату в регіоні, який би сприяв залученню як вітчизняних, так і іноземних інвесторів - представників малого бізнесу, необхідне удосконалення економічного механізму створення і функціонування спеціальних економічних зон і територій пріоритетного розвитку. У роботі запропоновано основні напрямки діяльності місцевих органів влади щодо створення економічних і правових умов функціонування СЕЗ і ТПР. З метою надання можливості участі малих підприємств у системі спеціального режиму інвестиційної діяльності доцільно знизити мінімальну планку обсягу інвестицій з 1 млн. дол. до 50 тис. дол. і розробити законодавче забезпечення умов для вкладення невеликих за обсягами особистих коштів підприємців.

ОСНОВНІ ВИСНОВКИ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

Проведене дисертаційне дослідження підтвердило теоретичну доцільність та практичну значимість управління розвитком підприємств малого бізнесу. Основні висновки і результати, отримані в ході дослідження, зводяться до такого:

1.Уточнено і конкретизовано поняття “малий бізнес”, запропоновано кількісні та якісні критерії визначення підприємств малого бізнесу. Науково обґрунтовано основні напрямки їх розвитку і визначено типові функції держави щодо підтримки і розвитку малих підприємств.

2. Уточнено поняття процесу розвитку підприємств малого бізнесу, виділено і класифіковано фактори розвитку малих підприємств.

3. Дано визначення управління розвитком підприємств малого бізнесу і виділено функції управління цим процесом, а також основні напрямки їх удосконалення. На основі функціонального підходу розроблено концепцію управління розвитком підприємств малого бізнесу, у рамках якої визначено цілі, задачі, принципи, суб'єкти, об'єкти, механізми і методи управління цим процесом, що дозволяє підвищити результативність державних і регіональних програм розвитку малого підприємництва.

4. У рамках запропонованої концепції розроблено комплекс механізмів управління розвитком підприємств малого бізнесу: нормативно-правового, організаційного, економічного. В основі побудови нормативно-правового механізму лежить ієрархічний принцип формування нормативно-правової бази управління розвитком малих підприємств. У рамках даного механізму виявлено причини, що стримують формування нормативно-правової бази розвитку малих підприємств, і науково обґрунтовано етапи її становлення на основі розроблених стратегічних програм розвитку цього сектора економіки на загальнодержавному, галузевому і регіональному рівнях.

5. Організаційний механізм управління розвитком підприємств малого бізнесу є складною системою, що містить організаційні інструменти впливу на діяльність малих підприємств через організаційні структури загальнодержавного і регіонального управління.

6. У рамках економічного механізму управління розвитком підприємств малого бізнесу доведено, що управління фінансовими відносинами та фінансовими ресурсами малих підприємств через відповідні важелі за допомогою методів і форм організації фінансових відносин для динамічного розвитку підприємств малого бізнесу є основним. Уточнено й адаптовано до чинного законодавства економіко-математичну модель визначення оптимального оподаткування підприємств малого бізнесу і розроблено модель управління розвитком підприємств малого бізнесу, яка дозволяє визначити вплив обсягів кредитів, виданих комерційними банками малим підприємствам, доходів від наданих кредитів та розміру середньої процентної ставки кредитного портфеля на величину податкових надходжень підприємств малого бізнесу до бюджету області. Всі представлені механізми містять практичні рекомендації щодо підвищення ефективності управління розвитком підприємств малого бізнесу.

7. У результаті аналізу розвитку підприємств малого бізнесу Донецької області і управління цим процесом виявлено відсутність реальної системи управління і сформованих ефективних механізмів усебічної підтримки розвитку малих підприємств на всіх рівнях державної ієрархії управління цим процесом.

8. На основі синтезу механізмів управління розвитком підприємств малого бізнесу (нормативно-правового, організаційного й економічного) запропоновано практичну реалізацію концепції управління розвитком підприємств малого бізнесу на прикладі Донецької області.

9. На основі розробленої автором економіко-математичної моделі і проведеного за його участю соціологічного дослідження проаналізовано вплив регіональних факторів на розвиток малих підприємств у містах і районах Донецької області в умовах спеціального режиму інвестиційної діяльності, що дозволило здійснити науково обґрунтований вибір управління їх перспективним розвитком в умовах спеціальних економічних зон і територій пріоритетного розвитку.

СПИСОК ОПУБЛІКОВАНИХ АВТОРОМ РОБІТ

ЗА ТЕМОЮ ДИСЕРТАЦІЇ

у фахових виданнях:

1. Карпова Е.И., Боровиков А.Л. Совершенствование механизма банкротства предприятий в условиях экономического кризиса // Проблемы формирования антикризисной политики и механизма банкротства предприятий. Сб. науч. трудов. – НАН Украины. Ин-т экономики промышленности – Донецк, 1998. – С.139-142. (Особистий внесок здобувача: обґрунтовано необхідність і напрями удосконалення механізму банкрутства підприємств малого бізнесу з метою їх фінансового оздоровлення).

2. Карпова Е.И. Финансово-кредитная поддержка малого предприни-мательства в Донецком регионе // Финансы, учет, банки. Сб. науч. трудов. Под общ. ред. д.э.н., проф. П.В. Егорова. – Донецк: “Китис”, ДонГУ, 1999. – С.111-116.

3. Карпова Е.И. Регулирование и поддержка малого и среднего бизнеса в реформируемой экономике региона // Вісник Донецького університету.
Серія В: Економіка і право. – Донецьк, 1999. – №.2. – С.74-79.

4. Карпова Е.И. Факторы оптимизации условий развития малого бизнеса в Украине // Економіка: проблеми теорії та практики. Збірник наукових праць. Випуск 64. – Дніпропетровськ: ДНУ, 2000. – С.49-54.

5. Карпова Е.И. Теоретические и методологические аспекты исследования малого бизнеса // Вісник Донецького університету. Серія В: Економіка і право. – Донецьк, 2000. – №1. – С.117-122.

6. Карпова О.І. Забезпечення правових гарантій розвитку малого бізнесу // Финансы, учет, банки. Сб. науч. трудов. / Под общ. ред. д.э.н., проф.
П.В. Егорова. – Донецк: “Китис”, ДонГУ, 2000. – С.210-214.

7. Карпова Е.И. Концептуальные подходы к формированию системы управления развитием малого бизнеса // Вісник Донецького університету.
Серія В: Економіка і право. – Донецьк, 2000. – №2. – С.112-117.

8. Карпова Е.И. Стратегия развития и поддержки малого бизнеса // Финансы, учет, банки. Сб. науч. трудов / Под общ. ред. д.э.н., проф. П.В.Егорова. – Донецк: ДонНУ, УкрНТЭК, 2000. – С.147-152.

9. Карпова Е.И. Факторы становления и развития малого бизнеса в Украине // Финансы, учет, банки. Сб. науч. трудов. Выпуск 5 / Под общ. ред. д.э.н., проф. П.В.Егорова – Донецк: ДонНУ, УкрНТЭК, 2001. – С.174-179.

10. Карпова Е.И., Гуляева А.С. Развитие системы налогообложения малого бизнеса в Украине // Финансы, учет, банки. Сб. науч. трудов / Под общ. ред. д.э.н., проф. П.В.Егорова – Донецк: ДонНУ, 2001. – С.35-38. (Особистий внесок здобувача: визначено концептуальний підхід до модернізації системи оподаткування підприємств малого бізнесу і вирішення питання доцільності вибору ними спрощеної системи оподаткування з метою стимулювання їх подальшого розвитку).

11. Карпова Е.И. Финансово-кредитный механизм управления развитием малого бизнеса // Экономические проблемы и перспективы стабилизации экономики Украины. Сб. науч. тр. / НАН Украины. Ин-т экономики промышленности; Редкол.: Прокопенко Н.Д. (отв. ред) и др. – Донецк, 2001. – Том 1. – С.196-206.

12. Карпова Е.И. Совершенствование функций управления развитием малого бизнеса // Вісник Донецького університету. Серія В: Економіка і право. – Донецьк, 2002. – №1. – С.69-75.

13. Карпова Е.И. Активизация предпринимательской деятельности предприятий малого бизнеса Донецкой области в условиях специальных экономических зон // Финансы, учет, банки. Сб. науч. трудов / Под общ. ред. д.э.н., проф. П.В.Егорова. – Донецк: ДонНУ, УкрНТЭК, 2002. – С.115-119.

14. Егоров П.В., Карпова Е.И. Синтез механизмов управления развитием предприятий малого бизнеса в Донецкой области // Финансы, учет, банки. Сб. науч. трудов. Вып.8. Часть 2 / Под общ. ред. д.э.н., проф. П.В.Егорова. – Донецк: ДонНУ, – 2002. – С.191-200. (Особистий внесок здобувача: обґрунтовано необхідність і визначено, що управління розвитком малих підприємств повинне здійснюватись на основі синтезу розроблених механізмів управління розвитком підприємств малого бізнесу: нормативно-правового, організаційного і економічного, що дозволяє підвищити результативність управління цим процесом).

15. Карпова Е.И. Модели управления развитием предприятий малого бизнеса // Проблемы повышения эффективности функционирования предприятий различных форм собственности. Сб. науч. тр. / НАН Украины. Ин-т экономики промышленности; редкол.: Булеев И.П. (отв. ред) и др. – Донецк, 2002. – С.421-429.

за матеріалами конференцій:

1. Карпова Е.И. Роль банков в активизации предпринимательской деятельности в регионе // Тезисы докладов и выступлений научно-практической конференции “Финансы, деньги, кредит: тенденции и перспективы развития” (11 января 1999 г.). – Донецк, 1999. – С.38-39.

2. Карпова Е.И. Концептуальные аспекты регулирования малого бизнеса в регионе // Материалы региональной научно-практической конференции “Стратегия управления социально-экономическим развитием региона на период до 2010 года”. Секция “Экономико-правовое обеспечение реформ” (28-30 сентября 1999 г.). – Донецк: ИЭПИ НАН Украины, Юго-Восток, 2000. – С.170-175.

3. Карпова Е.И. Концептуальные основы региональной политики поддержки малого предпринимательства // Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції, присвяченої 80-річчю ДДТУ та 250-річчю
м. Дніпродзержинська “Регіоналізація економіки і здійснення адміністративної реформи в Україні” Частина 1 / Відп. редактор Н.Ф.Єфремова (18-19 травня 2000 р.). – Дніпродзержинськ, 2000. – С.102-104.

4. Карпова О.І. Шляхи фінансового забезпечення розвитку малого бізнесу // Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції “Актуальні питання удосконалення фінансово-кредитного механізму в Україні” (29-30 травня
2001 р.) – Запоріжжя: ЗНТУ, 2001. – С.72-73.

5. Карпова Е.И. Концепция управления развитием малого бизнеса // Матеріали V Міжнародної науково-практичної конференції “Наука і освіта – 2002”. – Том 10. Економіка (5-7 березня 2002 р.). – Дніпропетровськ: Наука і освіта, 2002. – С.46-47.

6. Elena Karpova Concept of fiscal regulation and stimulation of small business in Ukraine. In: Finance (11-12 April 2002) – Abagar, Veliko Tarnovo, 2002, p. 699-703.

АНОТАЦІЯ

Карпова Е.И. Управління розвитком підприємств малого бізнесу. – Рукопис.

Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.06.01 – Економіка, організація і управління підприємствами.

Донецький національний університет Міністерства освіти і науки України, Донецьк, 2003 р.

Дисертацію присвячено управлінню розвитком підприємств малого бізнесу. У роботі обґрунтовано необхідність управління процесом розвитку підприємств малого бізнесу з метою забезпечення виконання ними своєї важливої економічної і соціальної ролі. Розроблено концепцію управління розвитком підприємств малого бізнесу на основі функціонального підходу, що дозволяє підвищити результативність державних і регіональних програм розвитку малого підприємництва, створює можливість для активізації процесів розвитку малих підприємств на державному, регіональному і місцевому рівнях та включає комплекс нормативно-правового, організаційного й економічного механізмів управління розвитком підприємств малого бізнесу.

Запропоновано модель управління розвитком підприємств малого бізнесу, що дозволяє визначити вплив обсягів кредитів, виданих комерційними банками малим підприємствам, доходів від наданих кредитів і розміру середньої процентної ставки кредитного портфеля на величину податкових надходжень підприємств малого бізнесу до бюджету області. Розроблено модель впливу регіональних факторів на розвиток малих підприємств в умовах спеціального режиму інвестиційної діяльності, що дозволяє здійснити науково обґрунтований вибір управління перспективним розвитком підприємств малого бізнесу для підвищення ефективності їх діяльності в умовах спеціальних економічних зон і територій пріоритетного розвитку.

Проведено практичну реалізацію концепції управління розвитком підприємств малого бізнесу на прикладі Донецької області.

Ключові слова: підприємства малого бізнесу, управління, нормативно-правовий механізм, організаційний механізм, економічний механізм, державні і регіональні програми розвитку малого підприємництва, модель, спеціальний режим інвестиційної діяльності.

АННОТАЦИЯ

Карпова Е.И. Управление развитием предприятий малого бизнеса. – Рукопись.

Диссертация на соискание научной степени кандидата экономических наук по специальности 08.06.01 – Экономика, организация и управление предприятиями.

Донецкий национальный университет Министерства образования и науки Украины, Донецк, 2003 г.

Диссертация посвящена управлению развитием предприятий малого бизнеса. В работе обоснована необходимость управления процессом развития предприятий малого бизнеса с целью обеспечения выполнения ими своей важной экономической и социальной роли. Для достижения поставленной в работе цели на основе теоретико-методологических подходов уточнено понятие и сущность развития предприятий малого бизнеса, разработана классификация влияющих на него факторов, что позволило научно обосновать направления совершенствования функционального управления этим процессом. Разработанная на основе функционального подхода концепция управления развитием предприятий малого бизнеса позволяет повысить результативность государственных и региональных программ развития малого предпринимательства и выйти на качественно новый уровень управления, что дает возможность обеспечить активизацию развития малых предприятий и повышение эффективности их деятельности. Предложенный функциональный подход дал возможность выявить механизмы управления развитием предприятий малого бизнеса: нормативно-правовой, организационный и экономический, их взаимосвязь, что позволило определить полноту, комплексность и характер осуществляемых функций управления на государственном, региональном и местном уровнях.

В рамках экономического механизма разработана модель управления развитием предприятий малого бизнеса, которая позволяет определить влияние объемов кредитов, выданных коммерческими банками малым предприятиям, доходов от предоставленных кредитов и размера средней процентной ставки кредитного портфеля на сумму налоговых поступлений от предприятий малого бизнеса в бюджет области, а также исследована экономико-математическая модель определения оптимальной системы их налогообложения.

Проведенный анализ свидетельствует, что развитие предприятий малого бизнеса в Донецкой области, как и в целом в Украине, находится еще на недостаточном уровне и отличается крайней неравномерностью. Это обусловлено отсутствием реальной системы управления этим процессом и действенных механизмов, стимулирующих их развитие. Проанализированы особенности реализации региональных программ развития малого предпринимательства в Донецкой области, состояние региональной инфраструктуры поддержки малых предприятий, участие банков области в выполнении этих программ. Проведена практическая реализация концепции управления развитием предприятий малого бизнеса на примере Донецкой области.

Разработана модель влияния региональных факторов на развитие малых предприятий в условиях специального режима инвестиционной деятельности, которая позволяет осуществить научно обоснованный выбор управления перспективным развитием предприятий малого бизнеса для повышения эффективности их деятельности в условиях специальных экономических зон и территорий приоритетного развития. В результате проведенного с участием автора социологического исследования в Донецкой и Луганской областях установлены основные причины, препятствующие привлечению инвестиций в конкретный город (район): несовершенное законодательство, ограниченные финансово-кредитные ресурсы, низкий платежеспособный спрос населения.

Полученные результаты диссертационного исследования были использованы Комитетом по вопросам промышленной политики и предпринимательства Верховной Рады Украины, Донецкой областной государственной администрацией, Государственной налоговой администрацией в Донецкой области, Советом по вопросам специальных экономических зон и специального режима инвестиционной деятельности в Донецкой области.

Ключевые слова: предприятия малого бизнеса, управление, нормативно-правовой механизм, организационный механизм, экономический механизм, государственные и региональные программы развития малого предпринимательства, модель, специальный режим инвестиционной деятельности.

SUMMARY

Karpova E.I. Management of small-scale business enterprises’ development. – Manuscript.

Thesis for candidate degree in economic sciences on specialty 08.06.01 – Economics, organization and management of enterprises. Donetsk national university of Ministry of education and science of Ukraine, Donetsk, 2003.

Thesis devoted to management of small-scale business enterprises’ development. Thesis grounds the need to management small-scale business enterprises’ development process in order to provide their performance of impotent economic and social role.

Conception of small-scale business enterprises’ development management was designed. The conception is based on functional approach and allows to increase the effectiveness of state and regional small-scale business development programs, creates possibilities to activate small-scale enterprises development processes at state, regional and local levels


Сторінки: 1 2





Наступні 7 робіт по вашій темі:

ПОЕТИКА ПРОЗИ МАРСЕЛЯ ПАНЬОЛЯ - Автореферат - 24 Стр.
ФОРМУВАННЯ МОТИВАЦІЇ І ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ПРАЦІ В МОЛОЧНОМУ СКОТАРСТВІ - Автореферат - 30 Стр.
ОБГРУНТУВАННЯ МЕТОДУ ТА ПРИСТРОЮ КЕРУВАННЯ ЕЛЕКТРООБЛАДНАННЯМ ПОТОКОВОЇ НАСІННЄОЧИСНОЇ ЛІНІЇ - Автореферат - 27 Стр.
ГЕНДЕРНА ПАРИТЕТНІСТЬ У ДЕРЖАВНОМУ УПРАВЛІННІ: СТАНОВЛЕННЯ ТА ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ В УКРАЇНІ - Автореферат - 31 Стр.
ТРАНСФОРМАЦІЯ ЛІПІД-ПІГМЕНТНИХ КОМПОНЕНТІВ ФОТОСИНТЕТИЧНИХ ТКАНИН Triticum aestivum L. ЗА УМОВ СВИНЦЕВОГО НАВАНТАЖЕННЯ - Автореферат - 25 Стр.
ГЛІЦИНОВІ РЕЦЕПТОРИ В ПІРАМІДНИХ НЕЙРОНАХ ГІПОКАМПУ ЩУРА ТА МЕХАНІЗМИ ЇХ МОДУЛЯЦІЇ ГІНКГОЛІДАМИ - Автореферат - 29 Стр.
ГЕОГРАФІЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНИХ ЗВ`ЯЗКІВ НА ТРАНСФОРМАЦІЮ ГОСПОДАРСТВА АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ - Автореферат - 23 Стр.