У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Реферат

«Перенесення мікросвіту, мотивів, установок і іміджу Людини в мікросвіт штучного Інтелекту»

У тісноті міст і підземних доріг, в шумі радіо і телевізійних приймачів Людина відчуває себе оточеним тисячами побратимів по побутових і соціальних проблемах, по роду діяльності і розвагам. Інтуїтивно створюється враження величезних можливостей і зв'язків по встановленню продуктивних (у тому числі любовних) і творчих (у тому числі культурних) контактів. Але, все і на багато складніше, і простіше.

Неважко встановити, що Людина одночасно перебуває і діє в чотирьох основних сферах свого обмеженого мікросвіту:

1) локальній сфері сім'ї і друзів;

2) корпоративній сфері конкурентів і партнерів по виконуваній роботі;

3) регіональній сфері цивільних і патріотичних прав і обов'язків;

4) глобальній сфері світових наукових, культурних і соціально-економічних інтересів.

Круг же особисто знайомих з Людиною в кожній сфері опиняється істотно обмеженим. Так в локальній сфері мікросвіту Людини є 15-20 родичів і найближчих друзів, рідше в патріархальних сім'ях до 40-50 чоловік. А найближчими по духу і правилам спільного проживання є батьки і діти Людини (8-10 близьких родичів). В корпоративній сфері виконання службових обов'язків круг особистих знайомих розширяється до декілька сотень Чоловік, але близько знайомими залишаються 15-20 колег.

У регіональній і глобальній сферах периметри мікросвіту Людини істотно збільшуються, проте кількість особисто і близько знайомих залишаються практично в тих же співвідношеннях, що і в корпоративній сфері. Іноді біля мало товариської Людини круг знайомих в регіональній і глобальній сферах різко звужується. Таким чином у всіх чотирьох сферах мікросвіту кожної Людини виявляється всього до сотні близько знайомих і до півтора тисяч особисто і візуально знайомих по випадкових зустрічах і службових відносинах.

Всі сфери мікросвіту Людини істотно збільшуються, якщо він досяг однієї або декількох вершин сяючого Тріо: слави, влади і/або багатства. Наприклад, коментатор телебачення або популярний актор відомий всім. Багато хто намагається встановити з ним знайомство і вважає його своїм близьким. Проте реально локальна і корпоративна сфери мікросвіту Людини, що досягла сяючих вершин, розширяються не набагато (в 3-4 рази за рахунок далеких родичів і колег-конкурентів). Периметри ж регіональної і глобальної сфер стають достатньо широкими, тобто багато десятків тисяч або навіть мільйони впізнають в обличчя Людини залежно від досягнутих висот і масштабів популярності. Сама ж Людина може відчувати себе самотнім через рідкісне перебування в дружній локальній сфері, де забезпечується відновлення його фізичних і моральних сил.

Для ЕМОС кількість реальних взаємодій з іншими суперкомп'ютерами в локальних, корпоративних, регіональних і глобальних мережах по виконанню сумісних проектів очевидна буде знаходиться в тих же межах. Проте обмін інформацією між ЕМОС виявиться таким же інтенсивним, як і потоки інформації за всіма програмами радіо і телебачення для Людини. Природно, що в ЕМОС необхідно жорстко просівати накопичувану інформацію строго по заданих темах і точних зв'язках інваріантів ключових слів, бо лавина несистематизованої інформації для ЕМОС і ЕОБЗ, як і для Людини, ще гірше, ніж її відсутність!

Скористаємося системним підходом до реалізації перенесення в мікросвіт ЕМОС всіх рис вдачі, зовнішніх і сутнісних ознак індивідуальності Людини і його Інтелекту, у тому числі метамоделей використовування особою різних мотивацій: ірраціонального (підсвідомого), піднесеного (духовного), раціонального (свідомого) і морального (соціального) в активній практичній діяльності при адаптації Людини в його обмеженому мікросвіті.

Дуже велика кількість ступенів свободи на різних етапах формалізації логіко-інтуїтивних уявлень і проявів Інтелекту пояснюється багатовимірністю і високою зв'язністю свідомості, надпідсвідомість і підсвідомість Людини, і відповідно важко передбаченою емоційністю і стохастичністю його поведінки в різних ситуаціях. Реально Інтелект Людини і його мікросвіт є гіперсистемою, яку можна назвати істотно складною і невизначеною, а її дослідження необхідно проводити на основі багатьох тисяч і навіть сотень тисяч випробувань. Фундаментальної не тільки системотехнічної, але і юридичною проблемою є перенесення всього внутрішнього мікросвіту емоцій, моральних, культурних, соціальних і політичних мотивів і установок Інтелекту Людини в мікросвіт ІЇБП як Віртуальний Двійник Людини. Це забезпечить те саме безсмертя не тільки Душі, але і Розуму, про який завжди мріяли всесильні миру цього, всіх часів і народів. Одночасно виникає задача про моральну і законодавчу заборону копіювання або розмноження Віртуальних Двійників Видатних Осіб (ВДВЛ) в ЕМОС ІЇБП. Можливі цілі подальшого використовування метамоделей і висловів ІЇБП-ВДВЛ грають особливу роль в організації випробувань для перенесення мікросвіту, мотивів, установок і всього іміджу Людини в мікросвіт ЕМОС. Для виключення суб'єктивізму вибір умов випробувань і методики проведення експериментів, типа психологічних і/або педагогічних експериментів на Людині, а також вибір еталонного типу мета-моделі ІЇБП в ЕМОС, його структури і реалізовуваних функцій, повинні визначатися колегіально: робочою групою фахівців - системних аналітиків і психоаналітиків і обов'язково контролюватися незалежними експертами.

Від того, які сплановані експерименти, які властивості Людини вважаються значущими, в яких умовах і протягом якого часу проводяться випробування, як підводитимуться підсумки і настроюватимуться емоційно-орієнтовані бази знань, які вибираються показники «духовної» ефективності і «творчої» продуктивності Людини і ВДВЛ: - від всього цього залежать і «уміння і навики», передавані йому Людиною для подальшої індивідуальної (адекватної) реалізації ВДВЛ поставлених перед ним цілей, що придбавалися штучним Інтелектом. Від цього залежить і вся подальша «доля» ІЇБП-ВДВЛ. Без попереднього особового метапсихоаналізу і установок самої Людини в процесі структурної ідентифікації узагальнених метамоделей «подібного йому» ВДВЛ не можна навіть сподіватися на який або позитивний ефект формалізацій.

Звернемося до докладного дослідження поведінки Людини в своєму


Сторінки: 1 2 3 4