У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





РЕФЕРАТ

на тему:

Мода перших п'яти років XXI ст.

Початок третього тисячоліття надає напрямам моди небачених досі розмаїть, розкутості. Провідні стилісти пропонують свої роз-робки на основі фольклорного матеріалу. В новій інтерпретації з'являються зачіски у стилі «Жанни Д'арк», «Марії Антуанетти», «Елвіса Преслі», «Мірей Матьє» та ін. Повертаються силуети за-чісок первісних людей, Стародавнього Єгипту, Греції, епохи Се-редньовіччя, Відродження, Директорії, Модерну, різних десяти-літь XX ст. Якщо історична мода вимірюється тисячоліттями, століттями і десятиліттями, то останнім часом вона змінюється щороку. На основі сучасних напрямів кожен може створити свій особливий стиль.

На початку XXI ст. паризьке агентство з образів тенденцій «Тrend Union» подало своє бачення напрямів моди, що були реа-лізовані стилістами зачісок в авангардному моделюванні. У моді на 2000 р. було визначено чотири головні тенденції: функціональ-ність, родина, флірт і безглуздя. Напрям «функціональність» — це спрощення, точність, легкість управління. Форми стрижок цього напряму більше підходять до «нового блукаючого стилю життя». Прості, оригінальні форми стрижки відповідають ергономічним критеріям. Вони чітко і легко моделюються. Цей стиль можна до-повнювати аксесуарами лише в тому разі, якщо вони корисні, не химерні й майже не помітні. Колір волосся витримують у теплих червоних і майже технічних відтінках білого кольору.

Стиліст зачісок Джун Бритт Целлєр пропонує в цьому стилі поняття: легко, спортивне, охайно, просто у моделюванні. Вона розробила стрижку, в якій волосся підстрижене особливою ліні-єю, щоб підкреслити контур обличчя. Контур обличчя, вилиці підкреслюються пом'якшенням округлості за лінією волосся, яке зверху підстригають ковзаючим зрізом (рис. 6.1).

Функціональність від Відала Сессуна сформована рухливістю ^волосся і триступеневою стрижкою, тобто в три кроки: базова лінія, вертикальна обробка довжини, обробка кінчиків волосся разом роіntcat. Технологія стрижки починається з розподілу волосся на три однакові частини.

Рис. 6.1. Зачіска 2000 р. Напрям «функціональність»

Спочатку виявляють базову лінію стрижки. Вертикальні зрізи зменшують об'єм волосся. Стиль зачіски підкреслює коротка чілка. Роіntcat дозволяє зрівняти довжину й пом'якшити об'єм волосся у зоні чола. Вер-хню частину волосся поділяють на п'ять однакових частин у вигляді зірки з центром на маківці.

Напрям «родина» — це свідомий пошук традицій і осо-бистого культурного походжен-ня. Цінності минулого в цьому напрямі мають велике значен-ня. «Родина-2000» — це тради-ційність, комфорт, романтика, бо з настанням нового тисячо-ліття ностальгія за історико-романтичним минулим посилю-ється. Минуле батьків і бабусь здається більш надійним. Яблу-ко за своєю круглою формою стає символом родинної згурто-ваності. Мода пронизується саме цією згуртованістю, стилем романтики і підхоплює їх у нових інтерпретаціях.

Клаудіо Абуела в цьому напрямі підкреслює природ-ність обличчя та особистий шарм. У запропонованій зачісці виявляється стиль, що поєднує саме природність і романтику (рис. 6.2).

Після формотворення стриж-ки майстер пропонує пом'як-шити контур філірувальними ножицями. Щоб підкреслити рух волосся, треба зробити мілірування.

У тенденціях «родини—2000» перукар Джеймс Лонганьяні пропонує природність волосся та форми, що нагадують романтичні зачіски італійського Відроджен-ня.

Рис. 6.2. Зачіска 2000 р. Напрям «родина» Рис. 6.3. Зачіска «флірт»

Саме це підкреслює поєд-нання м'яких петель із волосся з вільними хвилеподібними пасмами. Для увиразнення лі-ній зачіски запропоновано фарбувати волосся від коренів до кінців. Зачіску моделюють за допомогою постижерних пасом.

Дженіфер Чайн пропонує внести до напряму «родина— 2000» теплі світлі відтінки. Майстер використовує форму волосся для підкреслення жі-ночності й природності обличчя. Форми пучків, асиметрично розташовані на скронях, роб-лять зачіску нарядною, а гол-часті та хвилясті пасма, що стирчать, — динамічною. Чілка оформлена також асиметрично: одна половина рівно підстрижена і закриває половину чола, а друга — довга, філірована й спуска-ється на очі.

Напрям «флірт-2000» — це спокуса, елегантність, святко-вість. Моделі цього напряму є носіями гарного настрою, почуття задоволення, молодості, привабливості та сексуальності. Це — за-вуальований шик буржуазії 30-х років XX ст., м'яка спокуса, що не провокує, а переконує стриманим шармом.

На початку третього тисячоліття в моді знову з'являється еле-гантність. У формах зачісок і стрижок гармонійно використані елементи ретро та футуристичні. Велике значення мають блиск і рух, зачіски спокусливі, поетичні, елегантні. В моделюванні важливу роль відіграє колір волосся. Найактуальнішими у нап-рямі «флірт» стали: холодний попелясто-білий, темні відтінки червоного, що нагадують оксамит, глибокі відтінки каштанового і блискучі чорного. Перукарі Кленсі Гарн-Калловей і Мартін Дафор запропонували стрижку, побудовану на базових лініях та філіру-ванні волосся (рис. 6.3). Починають стрижку з виявлення лінії на потилиці, потім на її основі виконують градуювання. Зменшують об'єм за рахунок вертикальних зрізів і slithing. Чілку коректують за методом « Point-cut ». Укладка основана на гладеньких лініях, виконаних за методом « polishing ». Джун Бритт Целлєр надає своїй моделі веселої гри жіночності та сексуальності. Традиційне «каре» змодельовано в рухому форму. «Slithing» надає руху, підкреслює довжину волосся, а коротка чілка — вираз обличчя.

Рис. 6.4. Зачіска «безглуздя-2000»

Напрям «безглуздя-2000» — це футуристичні й жіночі елементи, що надають багато нових ідей у дизайні. Безглуздя виявляється в настрої, що не обмежується і порушує межу звичного. Один за одним поєд-нуються стилі, епохи, будь-які елементи. Виявляється бажан-ня бути ким завгодно, аби не таким, як завжди. Натхнені природою дизайнери провоку-ють екстравагантність і ексцен-тричність.

Зачіски переплітаються зі своїми незвичними формами, а також порушують норми. Але при цьому зберігаються м'якість, жіночність, хвилястість. Навіть колір поєднується з відтінками рослин. У моду цього напряму ввійшли кольори баклажана, сливи, а також несподівані від-блиски у волоссі, які з'являють-ся під час руху тільки на мить (рис. 6.4). У напрямі «безглуз-дя-2000» стиліст Клаудіо


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7