У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





РЕФЕРАТ

на тему:

Основні підходи до практичного моделювання зачісок за призначенням.

Повсякденні ділові зачіски. Ділові зачіски орієнтовані на нові модні рішення, але залишаються стриманими, помірними, звични-ми за сприйняттям і способом подачі. Нескладні у виконанні, з об-меженою кількістю деталей, стриманим декором, вони мають бути зручними, елегантними, створювати враження зібраності, цілеспря-мованості, ділового настрою.

Перспективні тенденції виявляються в силуетних формах стри-жок, у характері окремих є темені. На основі однієї стрижки можна виконати декілька різних зачісок, варіюючи залеж-но від стилю одягу та обставин.

Модними деталями жіночих коротких стрижок можуть стати філіровані чілки, різні форми окантування скронь, окремі подо-вжені пасма в контрасті з загальною короткою довжиною волосся (рис 10.63)

Рис 10.63 Повсякденні зачіски з короткого волосся

Довге волосся можна зачісувати симетрично й асиметрично, зберігаючи загальну збалансованість зачіски (рис. 10.64). Простий і красивий вигляд має волосся, зібране вгору або зачесане назад. Завжди актуальні валики, коси, пучки, «хвости».

Рис. 10.64. Повсякденні зачіски з довгого волосся

Моделювання чоловічих ділових зачісок принципово не відрізняється від створення жіночих. У виборі зачісок чоловіки більш консервативні, зачіски лаконічні, чіткі, стримані, базуються на моделях класичного або спортивного стилю.

Рис 10.65 Повсякденні чоловічі зачіски

Рис 10.66 Баки у класичній чоловічій зачісці

Форми класичного стилю зачісок відходять від установ-лених канонів. На зміну тен-денції подовження волосся нижньопотиличної зони при-ходить інша — його сильного вкорочення. Подовження во-лосся лобно-тім'яної та верхньопотиличної зон створюють нетрадиційний ритм прямого волосся, нове вирішення об'єм-ної форми зачіски (рис. 10.65).

Елементом, що визначає модний стиль класичних чо-ловічих зачісок, залишаються баки, довжина, форма та вико-нання яких визначаються індивідуально (рис. 10.66).

Зачіски для занять спор-том і відпочинку мають забез-печувати збереження форми в активному русі. Спрямуван-ня волосся у більшості зачісок відповідає природному на-прямку росту (рис. 10.67). Зачіски доповнюються про-стими аксесуарами: прогумо-ваною тасьмою, еластичними пов'язками, затискачами.

Рис. 10.67. Спортивні зачіски

Зачіски для танцювальних вечорів, дискотек можуть бути яскравими, оригінальними (рис. 10.68). Бажаний ефект стильності, піднесення та енергійності досягають або монолітністю зачісок з пучками, залакованим начосом, або динамічністю з контрастними об'ємами і довжиною, з філірованими та завитими чілками і тім'я-ною зоною. В обох випадках результат укладання посилюють засто-суванням кольорових лаків, туші, яскравих аксесуарів, підставних постижерних деталей — чілок, кіс, локонів, окремих пасом.

Рис 10.68 Зачіски для танцювальних вечорів

Рис 10.69 Вечірні святкові зачіски

Святкові зачіски відріз-няються ошатністю, вони прикрашають людину, під-креслюють її неповторність, мають ознаки піднесення, урочистості, святковості

Діапазон призначення святкових зачісок досить широкий для домашнього свята, відвідування театрів, концертів, офіційних урочи-стостей, знаменних подій у житті людини — закінчення навчального закладу, весіл-ля, ювілей (рис 10.69)

Для святкових зачісок характерні:—

нейтральні форми — невимушені, компактні, прості, ла-конічні, стримані за стильовим рішенням, які відображають класич-не трактування можливостей сучасних технологій та вимог моди;—

активні форми — складні, декоративні, динамічні й рухомі, в яких застосовуються високохудожні, багатоелементні, в тому числі фантазійні рішення.

Створюючи зачіску, враховують стиль поведінки та індивіду-альні риси людини, її зовнішність, художнє рішення святкового костюма.

До моделювання зачісок застосовують два основних підходи:—

виконання кардинально нової зачіски, нетрадиційної для кон-кретної людини форми й оздоблення;—

видозміна звичайної, традиційної форми зачіски, надання їй декоративності, художньої насиченості.

Вечірній стиль у зачісках створюють як сукупність декількох стилів. Зачіска може бути класичною і сучасною, волосся підібра-ним або таким, що вільно спадає, гладенько розчесаним або накру-ченим. Ознаками сучасної вечірньої зачіски стали легкість і швидкість виконання.

Сьогодні клієнти відмовляються від складних зачісок, а перу-карі не пропонують складні нагромадження, вигадливе начісуван-ня, занадто сильне лакування волосся.

Перевагу надають комбінованому укладанню зі сполученням пасом прямого і накрученого волосся, комбінаціям волосся, зібра-ного у «хвости», різноманітним завиткам, плетінню.

Актуальним залишається стиль 40-х років минулого сторіччя з гофрованими пасмами, завитками та шиньйонами, народні мотиви. Домінують об'ємність, кучеряве, завите волосся, легкі, вільні, на-ближені до натуральних форми зачісок.

Вечірню зачіску можна створити мінімальним набором засобів і прийомів — підготувати волосся миттям шампунем для збільшення об'єму, спреєм для об'єму, завершити укладання лаком сильної фіксації. Помада для волосся та блиск дозволяють посилити ефект зачіски.

Виконуючи зачіски з довгого волосся, застосовують нестан-дартні форми, комбінації з буклів, валиків, пучків, плетення сіткою, джгутами, косичками. Створити враження власного довго-го волосся, уможливити оригінальні зачіски для урочистостей дозволяють постижерні вироби — шиньйони, «хвости», пасма, клеєні прикраси.

Для волосся середньої довжини рекомендуються моделі силу-ету «колокол», для яких характерний невеликий прилеглий об'єм, рівномірний ритм прямого волосся, розширеність донизу (рис. 10.70).

Найпростіший варіант створення нарядної зачіски з короткого волосся — ефект «мокрого волосся» з використанням гелю та воску, які дозволять укладання в будь-якому напрямку (рис. 10.71).

Рис 10.70. Модель силуету Рис 10.71. Зачіска з ефектом

«колокол» «мокрого волосся»

Зачіску прикрашають декоративні проділи — косі, зигзаго-подібні, заколки, інша біжутерія.

Зачіски для домашніх урочистостей можуть бути менш складними, з недорогими прикрасами, наприклад, укладки з виділе-ною начосом потиличною зоною, плавною завивкою окремих пасом або повна завивка всього волосся (рис. 10.72).

 

Рис. 10.72 Зачіски для домашніх урочистостей.

У нарядних зачісках для чо-ловіків теж застосовують укла-дання з гелем або воском. Увагу акцентують на чілку, надаючи їй різної форми, розміру, на-прямку (рис 10.73)

Компактності й аскетичності чоловічим зачіскам нада-ють широкі або вузькі борозни, розміщені за визначеним ма-люнком

Рис 10.73 Нарядні зачіски для чоловіків

Весілля — особлива подія в житті людини. У цей день кожна на-речена мріє мати казкове вбрання і не менш казкову зачіску. Весільна зачіска має бути ніжною, романтичною, виразною. Вона виконується з урахуванням весільного ансамблю — сукні, головно-го убору, прикрас. На форму


Сторінки: 1 2 3