У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





РЕФЕРАТ

на тему:

Технологія виконання базових стрижок. Чоловічі стрижки

1. Стрижка «наголо»

Інструменти електрична машинка, гребінець, прямі ножищ безпечна бритва

Технологія виконання. Стрижка проста, виконується на сухому волоссі (рис 6 14)

Рис 6 14 Стрижка «наголо»

а — зовнішній вигляд б — схема виконання

Якщо волосся довге, його підстригають на необхідну для роботи машинкою довжину способом «на пальцях», Бажаної довжини во-лосся досягають установленням висоти ножа в машинці на 1,3 мм Розчісують волосся за ростом Стрижку машинкою починають з лобно-тім'яної зони в напрямку від крайової лінії росту волосся на лобі до маківки Першу смугу виконують від середини лобною ви-ступу, всі наступні — у напрямку за годинниковою стрілкою Для забезпечення рівності стрижки зістригають кожну нас гупну смужку із захопленням частини попередньої

Волосся на маківці та потиличні вихори додатково прострига-ють проти їх росту Темні місця або смуги, що залишились після стрижки, простригають машинкою з ножем тієї ж висоти, яким виконували первинну стрижку

Волосся окантовують на скронях, за вушними раковинами, на шиї

Якщо стрижка виконана ножем висотою 3 мм, окантування здійснюється ножем висотою 1/20, якщо волосся с грипи ножем висотою 1 мм, окантування не потрібне, досить зголити пушкове волосся безпечною бритвою

Окремі волосинки, що стирчать, зрізають ножицями

2. Стрижка «бокс»

Рекомендується для короткого волосся будь-якого типу.

Стрижка небажана у випадках, коли шкіра голови має дефекти.

Інструменти: електрична машинка, прямі ножиці, гребінець, безпечна бритва.

Техніки стрижки: спосіб «на пальцях», стрижка машинкою, окантування.

Технологія виконання. Виконується на сухому волоссі (рис. 6.15). Стрижку починають машинкою з правої скроні, паралельними смужками рухаючись від початку росту волосся на скроні до рівня скроневого виступу. Стрижку продовжують на потилиці та лівій скроні. Лінія стрижки волосся потилиці стійка, проходить через по-тиличний виступ.

Волосся тім'яної, верхньопотиличної зон стрижуть способом «на паль-цях». Волосся перехідної смуги від стрижки машинкою до стрижки ножи-цями вкорочують машинкою з висо-тою ножа 3 мм, рухаючись навкруги голови з виведенням машинки вгору.

Плавний перехід від стрижки но-жем 1/10 до рівня довжини волосся перехідної смуги здійснюють ножем 1 мм, від перехідної смуги до довжини волосся стрижки «на пальцях» — ту-шуванням. Пушкове волосся зрізують машинкою або безпечною бритвою.

Рис. 6.15. Стрижка «бокс»:

а — зовнішній вигляд; б, в — схеми виконання

3. Стрижка «напівбокс»

Рекомендується для короткого волосся будь-якого типу (рис. 6.16). Техніки стрижки: спосіб «на пальцях», стрижка машинкою, окантування.

Інструменти: електрична машинка, прямі ножиці, гребінець, безпечна бритва.

Технологія виконання. Стрижка виконується у послідовності, аналогічній стрижці «бокс». Відрізняється більшою довжиною во-лосся тім'яної та верхньоскроневих зон. Стрижку починають ма-шинкою з висотою ножа 3 мм, рухаючись від крайової лінії росту во-лосся вгору з виведенням машинки догори.

Лінія стрижки потиличної зони нестійка — може бути до середи-ни потиличного виступу, вища або нижча нього.

Волосся тім'яної та верхньопотиличної зон стрижуть способом «на пальцях». Плавний перехід від стрижки машинкою до стрижки ножицями здійснюють тушуванням.

Машинкою з висотою ножа 1 мм укорочують волосся вздовж лінії окан-тування скронь, за вушними раковина-ми, зістригають або зголюють пушкове волосся на шиї. Волосся на скронях і за вушними раковинами окантовують бритвою.

Чілку окантовують прямими ножи-цями за бажаною формою та довжиною. Окантування волосся скронь та за вушними раковинами здійснюють бритвою. На шиї окантування не вико-нують.

Рис. 6 16. Стрижка «напівбокс»: а — зовнішній вигляд, б, в — схеми виконання

4. Стрижка «угорка»

Рекомендується для волосся будь-якого типу (рис. 6.17). Форма стрижки: наповнена в лобно-тім'яній зоні, подовжена. Інструменти: гребінець, прямі ножиці, електрична машинка. Техніки стрижки: спосіб «на пальцях», тушування, окантування, стрижка машинкою.

а

Рис. 6.17. Стрижка «угорка»: а — зовнішній вигляд, б — схема виконання

Технологія виконання. Стрижку виконують на вимитому во-лоссі. Волосся правої скроні, нижньопотиличної зони та лівої скроні тушують машинкою над гребінцем від крайової лінії росту волосся.

Тушування волосся скронь і середньопотиличної зони продов-жують за допомогою ножиць і гребінця. Волосся тім'яної зони стри-жуть способом «на пальцях».

Довжину стрижки можна варіювати від укороченої до подовженої.

Окантування волосся чілки, скронь, за вушними раковинами та на шиї виконують ножицями або машинкою.

Тушування волосся правої скроні, потилиці, лівої скроні вико-нують машинкою над гребінцем від крайової лінії росту волосся на ширину 1 -1,5 см. За допомогою ножиць і гребінця продовжують ту-шування волосся скронь і потилиці до тім'яної зони.

Волосся розчісують. Чілку окантовують ножицями за косою лінією. Окантування волосся скронь, за вушними раковинами та на шиї виконують за бажанням клієнта машинкою або бритвою.

5. Стрижки «їжак», «бобрик», «каре»

Рекомендуються для прямого, жорсткого волосся.

Інструменти: прямі ножиці, гребінець, електрична машинка, щітка.

Техніки стрижки: спосіб «на пальцях», тушування, окантування.

Форма стрижки: стрижка -«їжак» має овальну, злегка витяг-нуту над маківкою форму (рис. 6.18).

Рис. 6.18. Стрижка «їжак»: а — зовнішній вигляд; б — схема виконання

Стрижка «бобрик» має форму площадки в тім'яній зоні, за-округлену на скронях, як у стрижці «їжак» (рис. 6.19).

а б

Рис. 6.19. Стрижка «бобрик»: а — зовнішній вигляд; б — схема виконання

Стрижка «каре» в тім'яній та скроневих зонах має форму площадок (рис. 6.20).

б

Рис. 6.20. Стрижка «каре»: а — зовнішній вигляд; б— схема виконання

Технологія виконання. Усі три стрижки виконуються на вими-тому волоссі: машинкою — на сухому, ножицями — на зволоженому. Якщо волосся довге, його вкорочують до потрібної довжини по всьому волосяному покриву голови способом «на пальцях». Ма-шинкою з висотою ножа 3 мм зістригають волосся від початку його росту з виведенням машинки угору вздовж крайової лінії росту во-лосся на правій скроні, потилиці, лівій скроні.

На волосся наносять зв'язуючі засоби. За


Сторінки: 1 2 3