У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





РЕФЕРАТ

на тему:

Засоби для укладання волосся.

Способи та техніки укладання волосся.

Можливість застосування різноманітних варіантів укладання волосся, створення об'єму, а також фіксації та збереження заданої форми забезпечують сучасні засоби для укладання.

До косметичних засобів для укладання волосся належать лаки (спреї), пінки (муси), гелі, а також помади, воски, лосьйони, моде-люючі креми. Більшість препаратів для укладання волосся містять вітамінні додатки та фільтри від ультрафіолетових променів, захи-щають волосся, зберігають його пружність, еластичність, блиск.

Пінки (муси) для укладання надають волоссю об'єму, пишності, еластичності. Волосся не склеюється і легко розчісується.

Пінку наносять гребінцем або руками на вимите волосся, підсу-шене рушником, прочісують по всій довжині волосся — від коренів до кінців.

Пінки виготовляють різного ступеня фіксації — нормальної, сильної, максимальної.

Лаки (спреї) для волосся — це засоби для заключної фіксації зачіски.

Лак укриває волосся тоненькою плівкою, яка захищає його від впливу навколишнього середовища, добре зберігає форму зачіски, надає пишності, шовковистого блиску. Якісний лак швидко виси-хає, не склеює волосся і легко вичісується.

Виробники косметичних засобів пропонують лаки для різних типів волосся, а також різного ступеня фіксації. Новинками є «спрей-об'єм» та «спрей-блиск».

Гелі для укладання волосся містять інгредієнти, які захищають волосся від ушкоджень під час розчісування, гарячого укладання. Розрізняються гелі за ступенем фіксації та способом нанесення (гелі, гелі-спреї). Гелі рекомендують використовувати для створення ефекту «мокрого волосся». Через властивість гелю обтяжувати во-лосся не рекомендується застосовувати його на тонке, м'яке волосся.

Для створення стильних гладких зачісок гелі наносять на воло-ге волосся. І навпаки, щоб підкреслити окремі пасма, гель наносять на сухе волосся.

Лосьйони для укладання волосся мають властивості конди-ціонера, надають волоссю м'якості, пишності, блиску, полегшують розчісування, укладання, забезпечують фіксацію форми. Випуска-ються лосьйони для різних типів волосся, в тому числі ослабленого, фарбованого. Лосьйони рівномірно наносять на вимите, підсушене рушником волосся, розподіляють по всій довжині гребінцем із ши-рокими зубцями.

Моделюючі креми — це нове покоління засобів для укладання волосся. Крем наносять долонями на волосся перед укладанням пальцями, феном, гребінцем.

Крем дає змогу збільшити об'єм волосся, не обтяжуючи зачіску, поновити її форму вологими руками.

Воски актуальні для створення зачісок на короткому волоссі. Віск допомагає сформувати пасма, надає волоссю гнучкості, блиску. Розподіляють віск долонями по всій довжині волосся або на окремі пасма. Віск рекомендують застосовувати для фарбованого волосся з хімічною завивкою.

СПОСОБИ ТА ТЕХНІКИ УКЛАДАННЯ ВОЛОССЯ

Укладання волосся засноване на його здатності розтягуватися при зволоженні на 50-60%, зберігати нетривалий час надану форму після висушування або змінювати конфігурацію під впливом підви-щеної температури й зафіксовувати її після остигання.

Залежно від таких властивостей волосся, існують техніки укла-дання, подані нижче.

Холодний спосіб:—

виконання хвиль пальцями та гребінцем;—

укладання волосся кільцями на пальцях та з фіксуванням шпильками;—

укладання волосся за допомогою бігуді, папільйоток;—

укладання волосся за допомогою фена. Гарячий спосіб:—

укладання волосся електрощипцями (плойками).

При виконанні зачісок застосовують техніки збільшення об'єму волосся, надання елементам зачіски більшої міцності, які теж мож-на віднести до процесу укладання волосся, а саме:—

начісування — збивання пасма волосся на всю товщину пасма з обох боків;—

тупірування — збивання пасма волосся з внутрішнього боку без наскрізного проникнення зубців гребінця.

Загальна послідовність процесу вкладання волосся:—

визначення напрямку волосся в зачісці;—

вибір способу вкладання волосся;—

вибір та підготовка інструменту;—

вибір засобу для укладання волосся та фіксації зачіски;—

миття волосся;—

нанесення на волосся фіксуючого засобу;—

здійснення накручування;—

висушування волосся;—

розчісування волосся;—

надання зачісці форми, начісування, тупірування, фіксація укладеного волосся лаком.

Виконання начісування і тупірування волосся

Начісування виконують після ретельного розчісу-вання волосся. На потрібній частині волосяного покриву відділяють пасма завширшки 1-1,5 см. Середню частину пасма розчісують і захоплю-ють великим і вказівним пальцями лівої руки, відтя-гують пасмо перпендику-лярно до поверхні голови. Правою рукою вводять гребінець у волосся на відстані 5-6 см від ко-ренів. Рухом гребінця в бік основи пасма (до коренів) починають начісувати пасмо. Рух гребінця вниз завершу-ють при першому відчутті його гальмування. Наступ-ний крок починають із вве-дення зубців гребінця у волосся на 1-2 см вище попереднього рівня.

Переміщувати пальці лівої руки вгору по пасму та вводити гребінець у волосся слід узгоджено. Коли гребі-нець рухається вниз, пальці лівої руки міцно утримують волосся, коли ж гребінець починає рух угору, ліва рука послаблює захват і руха-ється по пасму в тому ж напрямку. Таким чином пас-мо обробляють з обох боків.

При тупіруванні пасмо необов'язково відтягувати перпендикулярно до поверх-ні голови, — його відтягу-ють до того місця, яке воно буде займати в готовій зачісці. Начісують во-лосся лише до половини довжи-ни пасма і з того боку, який буде внутрішнім при оформленні за-чіски. Після тупірування волос-ся пригладжують щіткою або гребінцем, викладають хвилями, локонами, буклями та фіксують лаком.

Укладання волосся холодним способом

Холодне укладання може виконуватись на всій масі волосся або на окремих ділянках. Холодному вкладанню піддається волосся усіх типів і структур, але найбільш придатне для цього хвилясте во-лосся, на якому надана форма зберігається довше.

Укладання здійснюється на вологому волоссі з використанням за-собів для укладання. Пальцями рук, бігуді або щіткою пасму волосся задають форму, яка фіксується гарячим або холодним повітрям.

З інструментів та пристосувань використовують фени, сушуари, клімазони, гребінці, щітки, затискачі, шпильки, сітки для волосся.

Технологія укладання волосся хвилями

Волосся миють, видаляють рушником зайву вологу, наносять засіб для укладання.

Пасмо волосся розчісують гребінцем з рідкими, а потім частими зубцями, притримуючи основу пасма лівою рукою. Середнім паль-цем лівої руки притискають розчесане пасмо з правого боку, відсту-пивши на 2-3 см від проділу.

Гребінець вводять частими зубцями у пасмо волосся щільно


Сторінки: 1 2 3 4 5 6