У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ПРОЕКТ ГАРЯЧОГО ЦЕХУ

"Дієтична їдальня, гарячий цех на 50 місць в м. Коломия"

ЗМІСТ

Вступ 4 Техніко-економічне обґрунтування5 Розрахунково-пояснювальна частина: Характеристика підприємства7 Визначення виробничої програми підприємства8 Призначення проектованого цеху та режим його роботи11 Складання виробничої програми цеху та розрахунок сировини14 Технологічні карти та прейскуранти постійно діючих цін21 Лінії обробки окремих видів продуктів22 Графіки реалізації страв25 Розрахунок і відбір механічного обладнання27 Розрахунок і відбір теплового обладнання28 Розрахунок чисельності виробничих працівників31 Розрахунок та підбір немеханічного обладнання33 Підбір інвентаря, посуди, інструменту35 Розрахунок площі цеху48 Функціонлаьний взаємозв'язок приміщень в дієтичній столовій49 Організація праці в цеху50 Висновок51 Література52 Графічна частина53

1. ВСТУП

Проект - комплексний документ, який складається із текстових (пояснювальної записки, розрахунків, обґрунтувань) та графічних (креслення, схеми) матеріалів, заказних специфікацій на матеріали, вироби та обладнання, та документи за якими будують та експлуатують підприємство, цех. Цільовим призначенням проекту визначаються технічні та економічні задачі, які вирішуються у процесі проектування. Головне місце в проекті ПГХ (даного цеху) займає технологічна частина (розрахунки). За допомогою технологічних розрахунків визначають показники:

добові витрати води, палива, електроенергії;

режим обіднього залу та даного цеху;

кількість штатних одиниць;

об'єм перероблюваної сировини та відходів виробництва;

асортимент, об'єм продукції, яка виготовляється, з розрахунком спеціалізації та виробничого кооперування підприємства.

Курсове проектування виконується на основі знань, взятих в результаті вивчення дисциплін, необхідних для самостійного засвоєння спеціального предмета. В завданні на курсовому проектування показують тип проектування, зміст розрахунково-пояснювальної записки, об'єм графічних робіт та число роботи над проектом, дата початку роботи та її закінчення.

Графічна частина включає креслення гарячого цеху та загального типу підприємства.

Розрахунки конструкції включають розрахунки обладнання на праце-спроможність. У списку використаної літератури вказують авторів, повну назву.

Технологічне проектування їдальні повинне враховувати функціональні взаємозв'язки усіх приміщень, щоб технологічні потоки сировини, готової продукції, посуду та хлібу не перетинались, але були найкоротшими.

З цього випливає, що технологічне планування їдальні повинне не тільки задовільняти вимоги технологічного процесу виготовлення страв, але ще повинне бути побудоване з розрахунком принятої форми обслуговування (самообслуговування) тих, хто харчується. В курсовому проекті також викладаються основні завдання дієтичного харчування, а саме:

Все життя людини пов'язано з харчуванням. Харчування по спеціально розробленим раціонам (дієтам) називається дієтичним. Різновиди його є лікувальне та лікувально-профілактичне харчування. Часто лікувальне харчування - дієтичним, а ПГХ, на яких воно організовується - дієтичними їдальнями. Дієтичне харчування повинно надаватися не менше 2 разів на добу, тому в дієтичних їдальнях повинні бути щоденно всі необхідні страви в залежності від контингенту хворих, після хворіб, та тих, хто користується дієтичним харчуванням. Страви готуються по всіх дієтах. Користуються Збірником дієтичного харчування, який призначений для організації дієтичного харчування в дієтичних їдальнях (відділеннях) з врахуванням особливостей організації харчування людей з хронічними захворюваннями або після проведеного лікування з ціллю профілактики. В збірнику включено 680 рецептур блюд, гарнірів, соусів, складених для дієтичних їдалень (відділень) ІІ і ІІІ націночної категорій для дієт № 1, 2, 5, 7, 8, 9, 10, 15. Дієтичне лікування призначає лікар. За його порадою складається індивідуальний раціон або призначається одна з дієт, передбачених номенклатурою дієтичних раціонів.

Дієта №1 призначається при виразковій хворобі шлунка та 12-перстної кишки, хронічному гастриті з нормальною та підвищеною шлунковою секрецією, після операції на шлунок.

Дієта №2 - при колітах, гастритах.

Дієту №5 призначають при захворюванні печені та жовчних шляхів.

Дієта №7 - при захворюванні нирок.

Дієта №8 - при ожирінні, яке виникає внаслідок систематичного пере-ї-да-ння або порушення обміну речовин.

Дієта №9 - при цукровому діабеті.

Дієта №10 - при захворюванні серцево-судинної системи.

Дієта №15 призначається при різних захворюваннях без порушень зі сторони системи травлення, не потребуючих спеціальних лікувальних дієт, може користуватися цією дієтою і здорова людина.

2. ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ

Техніко-економічне обґрунтування є необхідним матеріалом, який визначає основні завдання проектування, а тим самим і основні характеристики підприємства, що будується. До роботи по його складанню залучають планові органи, спеціалістів по питаннях проектування, будівництва та експлуатації ПГХ.

В техніко-економічному обґрунтуванні повинні міститися конкретні дані, які підтверджують необхідність та доцільність проектування підприємства у вказаному населеному пункті (районі, мікрорайоні).

Техніко-економічне обґрунтування дозволяє правильно розташувати підприємство та вибрати відповідним даним умовам тим, встановити потужність, режим праці, встановити виробничу програму тощо. Воно є основою для складання завдання на проектування. Завдання на проектування складає організація-замовник при безпосередній участі організації, яка виконує проектну роботу. В завданні на проектування вказують: те, що їдальня під назвою "Любисток" - дієтична їдальня, ІІ націночної категорії, у вечірній час працює як кафе ІІ націночної категорії. Спроектована для того, щоб людина могла задовольнити свої потреби (споживання їжі) та відпочити у вечірній час під легку музику від суєти). В основу проектування кожного виробничого підприємства закладено технологічний процес, який представляє собою сукупність виробничих дій - операцій, - які виконуються працівниками з використанням ручних та механізованих засобів праці. Потужність цього підприємства - розрахована на 50 місць. Є можливість розширення підприємства. Працює на сировині. Працює підприємство з 8.00 до 22.00, гарячий цех з 7.00 до 22.30 (режим роботи гарячого цеху залежить від режиму праці залу та форм відпуску готової продукції, а режим роботи всього підприємства залежить від режиму праці всіх цехів та обіднього залу. В цьому підприємстві вводиться цехова структура виробництва, в кожному цеху організовуються технологічні лінії.

Технологічною лінією називають ділянку виробництва, де знаходиться все необхідне обладнання для конкретного технологічного процесу. Так виділяються лінії приготування супів, гарячих страв, гарячих напоїв.

Дієтична їдальня розташована в центрі міста Коломия на площі Відродження, 24. Розташована біля учбового закладу


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20