У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Вступ

Протягом кількох десятиліть демонструється, що творчий процес завжди знаходиться у русі. Перукарська мода нестримна. Вчора – африканські кучері і гладенький шовк, сьогодні – розвіяні текстурні локони і начіси, тупіровки. Що буде завтра? У сучасному перукарському світі сприймаються самі найрізноманітніші тенденції та тільки одиниці виявляються на “гребені” хвилі.

На сучасному етапі більшість людей прагнуть кардинально змінити свій імідж. Зараз в іміджі важливо все від усмішки до самих кінчиків нігтів. Враховується простота та легкість у виконанні.

Скажімо дбаючи про красу своїх губ ми також стараємось не відставати від швидких темпів моди. Бо кожного сезону змінюється райдуга кольорів, та й взагалі інші тенденції, модні та блискучі помади, то матові.

На даний час не є проблемою підбір зачіски для клієнтів, різноманітних стрижок, та навіть форми брів, губ, макіяжу. Це все можна зробити за допомогою комп’ютерної графіки. І це зменшує ризик неправильного воконання роботи при обслуговуванні клієнта.

Сучасний розвиток мистецтва доповнює красу людського тіла незвичайними, стильними прикрасами – це пірсінг і татуїровки, але це дуже екстравагантно та екстримально. Проте і цьому знайшли заміну. Є інше мистецтво для створення фантастичного іміджу – боді-арт-одне із самих модних і популярних на сьогодні направлень дизайну, і методика створити особистого, оригінального іміджу, по іншому подивитися на людське тіло, людський образ і стиль.

Впроваджуються нові технології, нові види послуг, організовуються українські школи перукарів, конкурси, майстер-класи моделюванні зачісок і макіяжу та розвитку сучасної моди.

Сьогоднішній стиль визначили на фестивалі “Світ краси” – в моді асиметрія де поєднується класика, авангард, настройка контрасту, колорування, різні трикутники, а також стрижки у формі бахроми – рвана структура.

До розвитку перукарського мистецтва і декоративної косметики також можна віднести відкриття великої кількості спеціалізованих кваліфікованих шкіл, де викладають спеціалісти своєї справи і навіть відкриття вищих закладів з поглибленим вивченням перукарського мистецтва та декоративної косметики.

Творча частина

2.1. Характеристика сучасного і перспективного напрямів моди в зачісках.

З кожним роком, століттям, тисячоліттям мода розвивається, удосконалюється як в одязі так і в зачісках, стрижках, макіяжі. Кожна жінка, дівчина і без виключення чоловіки, юнаки хочуть виглядати красиво і привабливо. Для того щоб кожному догодити перукарі-модельєри надзвичайно уважно і довго працюють над волоссям тобто щоб створити нові зачіски чи стрижки треба обов’язково враховувати індивідуальні властивості клієнта, приховати чи навпаки відкрити деякі риси обличчя, а також підібрати зачіску до одягу, характеру, віку людини.

Провідні вітчизняні і зарубіжні майстри та центри моделювання створюють та диктують нам напрям моди. Провідними українськими майстрами можна вважати: В’ячеслава Дюденка, Ірину Павлюк, Марину Каніковську, Олександра Кирилюка, Тетяну Шинкаренко. Із зарубіжних: Патрік Камерон, Мартіна Ахт. Центри моделювання розміщені в Києві, Львові, Сімферополі, Харкові та інших великих містах.

Перспективні і сучасні напрямки в моді допомагають розвиватися декоративній косметиці і удосконалювати методи роботи. Декоративна косметика стає настільки потрібною і незамінною, збільшує свій попит, що диктується як окремий вид послуг. Завдяки макіяжу можна підкреслити естетичну красу, витонченість, гармонійне поєднання, макіяж стає як основа у доповненні індивідуального образу людини, доповнює зачіску та одяг. Найголовнішим напрямком моди є натуральна краса людини, а макіяж служить для підкреслення та відтворення цієї краси. Ми міняємо фасон, форму, колір в прагненні красивого.

Зачіска відображає прагнення до ідеалу, базується на простоті.

Сучасна мода неоднозначна, тобто вона не регламентована, не вказує на довжину волосся і характер деталей зачіски. Художні особливості залежать від соціального психологічного образу. Сучасні зачіски характеризуються легкістю прядок, плавними лініями, тому і методи технології мають бути легкими, пластичними, щоб створити відповідний стиль.

Знову в сезоні моди начіси в стилі афро, пишно і необережно розпущене волосся. Ще місяць назад стилісти пропонували об’ємні начіси у вигляді піднятих і зафіксованих піднятих і зафіксованих чілок. Тепер можна сміливо експериментувати зі всім об’ємом волосся.

Моделювання форм зачіски тісно пов’язане з технологією модної стрижки. У формоутворюючому задумі укладка відходить на другий план. Форма стрижки вишукана і витончена, перевага чітким лініям, колір волосся чистих, нейтральних, не ярких відтінків.

Геометрія також не залишається без уваги: гострі кути, відтіночність прямих ліній. Все в єдиному пориві створює враження досягненого ідеалу. Графічне зображення, деякі декоративні прийоми є особливістю тенденцій.

Усі стрижки базуються на основному методі градуювання: саваж та сессун. У модельних стрижках стрижках другим основним методом є філірування. Сучасних методів філірування є декілька: слайсінг (стрижка від кореня до кінців); пойтінг (зрізання і філірування сухого волосся) є класичний і вільний; “карвінг” (слайсінг, що утворює окремі прядки); пунктирна стрижка (обробка кінців волосся звичайними ножицями), метод надріз (це стрижка кінців волосся закриваючи відкриваючи ножиці); вільна виїмка (ножицями “вихоплюють” кінці волосся); метод скользіння (проріджування волосся для досягнення послідовних змін довжини).

Щоб силует стрижки завжди мав форму, необхідно кожного місяця поповнювати її. Та можна вибрати іншу людну стрижку. Є гарні модні стрижки для волосся різної довжини, яка “зберігається” протягом декількох місяців.

Сьогоднішній сезон диктує найбільш актуальні відтінки, які надають волоссю виразності та не залишають при цьому натуральності. Стилісти-перукарі цієї весни роблять ставку на натуральні відтінки та особливу техніку мілірування, надаючи волоссю м’який блиск: в моді гармонія, але ніяк не радикальні тони. У тонуванні головною задачею є спробувати нові кольори.

Тренд цього року – сріблясті, білі пасма декількох відтінків, відрізняється блиском. Гарно дивиться на волоссю середньої довжини, гладкому волоссю додає об’єму. Колір волосся легко міняється за


Сторінки: 1 2 3 4