У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Виконання модельної жіночої зачіски на волоссі різної довжини для овального типу обличчя

Розвиток побутового обслуговування населення в умовах ринкової економіки. Сучасний напрям моди в перукарній справі. До побутових підприємств ми відносимо такі підприємства, що надають послуги населенню. До таких підприємств ми відносимо і майстерні по ремонту і пошиття одягу, перукарні, хімчистки, майстерні по ремонту складної побутової техніки (телевізори, холодильники, комп’ютери ), та інші послуги, які надаються населенню. На сьогоднішній день обслуговування населення, як самостійна галузь народного господарства розвивається швидкими темпами. Будують нові спеціалізовані підприємства і комбінати служби побуту, перукарні й приймальні пункти, розширюються форми й види обслуговування. Як і в іншій будь-якій галузі народного господарства, працівники служби побуту повинні зосередити усі зусилля на зростання ефективності підприємств і покращення використання маючих коштів, зниження собівартості продукції, поліпшення її якості, підвищення прибутку рентабельності підприємства, підвищення культури і якості обслуговування населення, зменшення терміну виконування заказів, підвищення суспільного престижу працюючих; в цій області людей. За останні роки побудовано багато нових спеціалізованих перукарень, обладнаних сучасним обладнанням, інструментами і приспосібленнями. Побутові послуги для населення відповідно оплачуються.

На сьогоднішній день всі підприємства входять в ринкову приватизацію, беручи в оренду приміщення. Завдяки цьому покращується рівень обслуговування населення, бо в умовах ринкової економіки спрацьовує закон конкуренції. Пеукарні можна придбати на аукціонах, але так, як на аукціонах таке приміщення часто зростає у ціні, тому купівля перукарень на аукціонах є серйозним недоліком у їх приватизації.

Та на сам перед, щоб викупити таке приміщення і створити з нього мале підприємство, потрібно великі кошти, а так як їх може бути, що немає, тоді слід звернутися у банк за позикою, і лише після того, як банк погоджується надати кредит, ми можемо розгортати сферу нашої діяльності.

Перш за все ці кошти треба із розрахунками використати на купівлю приміщення, його приватизації, купівлю необхідного обладнання і матеріалів для праці. Ці кошти слід виділяти із господарськими, тобто економленим розрахунком. Окрім приватизованих перукарень є ще й власні, але господарський розрахунок відноситься як до даної форми власності, так і до іншої. Але в наш час відкриваються щоразу інші перукарні, салони, то створюється відповідна конкуренція. Конкуренція в умовах ринкової економіки відіграє неабияке значення. Вона створює систему економічних відносин, що забезпечують ефективні функціонування народного господарства на основі зацікавленості товаровиробників в одержанні прибутку. Тобто кожний власник перукарень дивлячись на створення нових перукарень і разом із цим можливо, щоб відвідувачі ходили тільки до нього. Для цього він дозволить собі придбати новішу техніку, обладнати свій зал, як із зовнішньої так і з зовнішньої сторони приміщення. Перукарня повинна приваблювати відвідувачів, але не лякати їх своїм жахливим інтер’єром та обслуговуванням. Також велику роль відіграє культура обслуговування. Працівник служби побуту щодня спілкується з великою кількістю відвідувачів, тому він повинен дати повну інформацію по професійних запитаннях, бути уважним, ввічливим, а також охайний зовнішній вигляд. Для збільшення кількості відвідувачів необхідно дотримуватись зразкового збереження перукарень, обслуговувати населення на високому професіональному та культурному рівні, спричиняти атмосферу теплоти, зручності і затишку.

Сучасний напрям моди характеризується величезним різноманіттям модних зачісок чи стрижок. На сьогоднішній день є багато можних модельних стрижок, таких як : „Італьянка”, „Каскад”, „Попкаре” і т.д. Виконуючи ці стрижки, виконують таку операцію як філірування. Волосся стає пишнішим, легко укладається, має плавний перехід від довгого до короткого волосся. Після закінчення стрижок виконують укладки, використовуючи фен. Для закріплення форми стрижки використовують різні фіксатори : гелі, лаки, бріоліни, різні креми. Для укладки волосся використовують різні щітки, гребінець для начосу з вилочкою. На даний час виконують різноманітні зачіски : вечірні, весільні, конкурсні, повсякденні. Укладають зачіску різними буклями, локонами, валиками і т.д. Для оформлення зачісок використовують різні прикраси, ленти і т.п. Зараз виконують фарбування методом філірування через шапочку або через фольгу, де в кінцевому результаті зафарбовані тільки окремі пасма волосся.. Також розрізняють різні види хімічних завивок : спіральна, горизонтальна, вертикальна, прикоренева, завивка з мокрим ефектом. Також зараз стрижуть чілки, що мають різну форму.

Майстер-перукар намагається зробити все, щоб клієнт був задоволений, виглядав сучасним, красивим, почував себе спокійно і затишно. Для кінця ХХ початку ХХІ ст. характерний бурхливий темп життя, тому існують одночасно декілька спрямувань : класика, стабільність і авангард. В моделі зачіски майстер відтворює художній образ, що відображає індивідуальність людини і майстерність перукаря. На сьогоднішній день проводяться різні семінари, конкурси, де відбувається показ моделей з різноманітними модельними зачісками чи стрижками. Мода виконує відповідну функцію в розвитку суспільства. І найбільшим її виявом є в одягу і зачісках.

Зачіска з’явилася значно раніше, ніж одяг, і мінялася разом з еволюцією людини. Уже в 4 - 5 ст. до н.е. волоссю приділяли велику увагу. Кожна епоха вносила в розвиток перукар мистецтва щось своє, нове. Але само по собі воно завжди знаходилось в прямій залежності від загального становища економіки і культури народу. Чим вища культура народу, тим багатший його смак і різноманітні потреби, тим вищий рівень перукар мистецтва. Історія розвитку зачіски представляє для робітників перукарів роботи не тільки пізнавальний інтерес, але і професіональну цінність, так як деякі деталі зачісок минулого з успіхом використовувались і в даний час. Перукар мистецтво розвивалось із перукар ремесла, тобто від технічного використання до творчого втілення


Сторінки: 1 2 3 4 5