У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Матеріали, які використовуються в перукарській справі

Матеріали, які використовуються в перукарській справі.

У перукарській справі вимкористовуються такі матеріали: духи, одеколони, туалетні води, лосьйони, мила, шампуні, креми, вазелін як допоміжний матеріал при фарбуванні волосся, лаки, пінка, бальзами, гелі, гель-спрней. гель-віск, туш для волосся, спирти, гліцерин.

Одеколони – це приємно-пахучі, водно-спиртові розчини парфумерної композиції із запахом ківіткового або фантазіцйного спрямування. Використовують одлеколони в перукарській роботі з метою ароматизуючою, освіжаючою, дезинфікуючою.

Туалетні води – це водно-спиртові розчини, біологічно активні речовини, кислоти, луги і ароматичні речовини. Призначення туалетнизх вод у перукарчській справі – для очистки шкіри від бруду, жиру, для зняття засобів декоративної косметики, для протирання сухої чутливої шкіри замість води і мидла.

Лосьйони – косметичний засіб пао догляду зав волоссям, представляє собою багатий вміст вітамінів, настояння лікарсмьких речовин, соків. Використання лосьйонів набагато ширше, ніж туалетних вод. Їх використовують: як очисне освіження, зм’якшення шкіри голови, для закріплення волосся, для укладки волосся і збереження зачіски, для зменшення пітливості шкіри, використовують, як засіб після бриття, як засіб від зменшення подразнень, як тонізуючі і відбілюючі препарати.

В роботі перукатя використовується цілий ряд миючих засобів зх метою особистої гігієни. Перукар викорисовує туалетне мило і шампунь, а аткож бальзам для якісного виконання роботи. Перукар мусить використовувати різноманітні шампуні для миття волосся інколи рідке мило або бальзам. Для підтримки санітарного стану перукарні використовують синтетичні миючі засоби.

Спеціальні медичнгі мила в перукарській справі використовують по догляду за сухою або жирною шкірою обличчя, голови, рук.

Борне мило використовують по догляду за жирною шкірою.

???, гліцеринове мило використовує перукар по доглчяду за сухою шкірою голови.

Дегтярське мило – це мило, яке лікує запальні процеси шкіри.

Шампунь – це жирний засіб для миття волосся, міцстить впиттуючі речовини, аромаьтизатори, іноді кондиціонери або барвики. По призначенню шгампуні поджіляються на дві групи: для миття волосся і для миття волосся з підфарбовуючим ефектом. Шампуні виготовлені на основі поверхнево-активних речлвин, нга подразнюють і не обезжирюють шкіру, вони легко поєднуються з засобами по догляду за шкірою та волоссям, що зхабезпечує добрий ефеккт поживи коріння волосся.

Для того, щоб підтримувати шкіру в нормальному стані перукаті у своїй справі використовують велику кількфість кремів. Креми полсідають третє місце після засобів по догляду за зубами і волоссям.

Крем – це в’язкий косметичний засіб у вигляді пахучої суміші різноманітниїх жирів і жироподжібних речовин з водою, соками чи водн6ими витяжками з рослинної сировини, призначений для зовнішнього застосування. Креми викорисотовують з метою очищення, пом’якшенння і живлення шкіри, захисту від сонячного проміння та шкідливого атмосферного впливу, а також для лікування при сухій чи жирній шкірі обличчя і вугровій висипці передчасному старінні шкіри. Кремиякі виготовлені на основі жиру мають зхисну функцію, підживлюючу, а інколи і відбілюючу. У складі жирних кремів є воски, які утворюють на шкірі захисну плівку. Креми виготовлені на основі рослинних жирів для підживлювання шкіри призначені по догляду за сухою шкірою. Емульсійні креми містять в собі воду. Використовують ці креми по догляду за нормальною і жирною шкірою облияччя, рук і ніг. Безжирові креми використовують по догляду за дуже жирнолю шкірою обличчя.

Вологоутримуючі креми мають здлатність утримувати і зберігати вологу в клітинах шкіри. Ці креми знижують швидкість випаровування води з верхнього шару шкіри. А також по догляду за шкірою можна викоритстовувати туалетні води. Їх використоують для зняття макіяжу, чистки сухої, чутливої шкіри, для жирної шкіри і вперукарнячх замість одеколону.

Гліцерин – це продукт переробки жирів.

Гліцерин перукарі використовують, як складник в косметичних кремах. Гліцерин ще також сприяє зволоженню шкіри, а також пом’якшує шкіру.

Креми виготовлені на основі біологічно-активних жирів, використовують у вечірній час. Є ще цілий ряд кремів, які призначені для захисту шкіри від опіків сонця. Ці креми ще викориистовують з лікувальними цілями шкіри.

Лак для волосся – це аерозольний засіб для закріплення зачіски і надання волоссю блиску і об’єму. Кольорові лаки застосовують також для підкрашування волосся. На сьогоднішній день лаки поділяються на три групи фіксації: це сильнофікесуючі, слабофіксуючі і середньої фіксації. Лак має здатність швидко висихати, а також запобігає дії вологи, знімає статичну електрику. Пінки бувають сильної, середньої і слабкої фіксації. Вони не бобтяжують і не склаюють волосся. ДЖля пошкодженого волосся дужче часмто перукарі використовують пінки-бальзами. Вони просочуються у кожен волосок і виконує захисну плівку, яка захищає волосся від гарячого проміння. Цю пінку ??? непотрібно.

Бальзами перукар виткористовує з метою покращення, пом’якшення волосся. Бальзами полегшують розчісування волосся. Надає волоссю блиску і м’якості. В бальзами входчять багато рослинних екстрактів, які проникають в волосся аж дол самих кінчиків і робляить волосся сильнішим. Крім того у вміст бальзамів входять рослинні протеїи, які закріпляються на волоссі і закріляють його, захищаючи від шкдливих зовнішніх дій.

Гель – це косметичний засіб для укладки волосся. Гелі представляють собоюб прозору або напівпрозору желеподібну масу. Гелі призначені для виготовлення гладких зачісмок і мокрого ефекту волосся. Гель потрібно наносити на сухе чи вологе чисто вимите ворлосся гребінцем або пальцями. А потім уложити волосся у зачіску або покрутити волосся у локони, хвилі або в спіралі.

Гель-спрей – це гель сильнішої фіксації. Цей гель має пульвилізатор, який рівномірно наносить гель на волосся. Його чяасто перукарі використовують, як засіб для укладки волосся на бігуді або коли потрібно виконати мокрий ефект волоссю. Гель-спрей допомагає припідняти


Сторінки: 1 2 3 4