У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Розвиток побутового обслуговування населення в умовах ринкової економіки. Сучасний напрям моди в перукарській справі.

До прибуткових підприємств ми відносимо такі підприємства, що надають послуги населенню.До таких підприємств ми вдносимо: майстерні по ремонту і пошиття одягу, перукарні, хімчистки, майстерні по ремонту складної і побутової техніки (телевізори, холодильники, та ін. вироби послуг, тобто такі послуги, які надаються населенню. На сьогоднішній день обслуговування населення, як самостійна галузь народного господарства розвивається швидкими темпами. Будують нові підприємства спеціалізовані і комбінати служби побуту, перукарні, й приймальні пункти, розширюються форми і види обслуговування. Як і в іншій будь-якій галузі народного господарства працівники служби побуту повинні зосередити усі зусилля на зростання ефективності підприємства і покращення використання ми ючих коштів, зниження собівартості продукції, поліпшення її якості, підвищення прибутку і рентабільності підприємства, підвищення культури і якості обслуговування населення, зменшення терміну виконування заказів, підвищення суспільного престижу працюючих людей. За останні роки побудовано багато нових спецалізованих перукарень, обладнаних сучасним обладнанням , інструментами і приспосібленнями. Побутові послуги для населення відповідно оплачуються.

На сьогоднішній день всі міропідприємства входять в ринкову приватизацію, беручи в оренду приміщення. Завдяки цьому покращується рівень обслуговування населення, бо в умовах ринкової економіки спрацьовує закон конкуренції. Перукарні можна придбати на аукціонах, але так, як на аукціонах таке приміщення часто зростає у ціні, тому купівля перукарень на аукціонах є серйозним недоліком у їх приватизації. Та насамперед щоб викупити з нього мале підприємство, потрібні великі кошти, а так як їх може бути, що немає, тоді слід звертатися у банк за позикою, і лише після того, як банк погодиться надати кредит ми можемо розгортати сферу нашої діяльності. Перш за все ці кошти треба їх розрахунком використати на: купівлю приміщення, його приватизації, купівлю необхідного обладнання і матеріалів для праці. Ці кошти слід виділити із господарським, тобто економленим розрахунком. Так окрім приватизованих перукарень є іще і власні, але господарський розрахунок відноситься як до однієї форми власності так і до іншої. Але в наш час відкривається щоразу інші перукарні салони, то створюється відповідна конкуренція. Конкуренція в умовах ринкової економіки відіграє неабияке значення. Вона створює систему економічних відносин, які забезпечують ефективні функціонування народного господарства на основі зацікавленості товаровиробників в одержанні прибутку. Тобто кожний власник перукарень дивлячись на створення нових перукарень і разом із цим можливе щоб відвідувачі ходили тільки до нього і нікого іншого. Для цього він позволить собі придбати новішу техніку, обладнати свій зал чи салон, як із зовнішньої сторони приміщення, знизити ціни на послуги. Його салон чи зал повинен тільки приваблювати відвідувачів, але не лякати їх своїм жахливим інтер’єром та обслуговуванням. Тому інтер’єр перукарні повинен бути таким, що відвідувач зайшовши в неї, міг дати високу оцінку, але і майстром, що там працюють, так і в самому оздобленню перукарні, а це можуть бути вивіски із зачісками, які дають рекламу, стіниповинні бути пофарбованні у світлі кольори, вони ніби передають теплоту, спокій, простір. Також велику роль відіграє культура обслуговування. Працівник служби побуту щодня спілкується з великою кількістю відвідувачів, тому він повинен дати точну вичерпну інформацію по професійних запитаннях, бути уважним, ввічливим, мати велику витримку, а також охайний зовнішній вигляд, дотримуватись трудової та підприємницької дисципліни. Для збільшення кількості постійних відвідувачів необхідно дотримуватись зразкового збереження перукарень, обслуговування населення нависокому професійному і культурному рівні, створювати атмосферу теплоти, зручності і затишку.

Сучасний напрям моди характеризується величезним різноманіттям модних покрасок волосся, які ми можемо поділити на колоровки, міліровки на шапочку і міліровки на фольгу, і звичайно покрашене чи висвітлене волосся.

На сьогоднішній час модним є стрижки такі: як італьянка, каскад, каскад з італьянкою, поп каре, каре та ін., і короткі стрижки. В цих стрижках виконується така операція як філірування. Після філірування волосся стає пишнішим і легше укладається.

В сучасних зачісках є модні різні види буклів: маленькі і великі, стрижки в поєднанні з буклями, стрижки на довгому і середньому волоссі, спіральна хімічна завивка, і завивка з мокрим ефектом. Перукарні намагаються зробити все, щоб жінки почували себе сучасними, модними і красивими.

Історія розвитку перукарського мистецтва.

Перукарське мистецтво з’явилося в первісному суспільстві значно раніше, ніж одяг, і змінювалося разом з єволюцією мистецтва. Вже в IV-V віках до нашої ери доглядові за волоссям приділялося велика увага. При цьому зачіска постійно змінювалась.

Кожна епоха вносила в розвиток перукарського мистецтва щось своє, нове. Але саме по собі воно завжди перебувало в прямій залежності від загального стану економіки і культури. Чим вища культура народу, чим багатий його смак і різноманітніші потреби, тим вищий рівень перукарського мистецтва.

Історія розвитку перукарського мистецтва має для працівників перукарської справи не тільки пізнавальний інтерес, але й професійну цінність, бо деякі деталі з минулого з успіхом використовуються і в наш час.

Про розвиток перукарського мистецтва в різних країнах ми дізнаємося з археологічних розкопок.

Археологічні знахідки показують, що еволюція зачісок в Єгипті відбувалася дуже повільно. Стиль цієї епохи відображав умови життя суспільства. Форма зачіски нагадувала трапецію. Волосся часто спліталося удрібні косички і рівно обрізалося. Таким чином, щоб воно лише закривало вуха, створюючи зачіску “???”. Чоловіки і жінки носили перуки. Особливістю зачіски були строгі геометричні лінії.

У Греції перукарське мистецтво перебувало на найвищому рівні розвитку. У Греків поєдналися всі культури і досягнення інших


Сторінки: 1 2 3 4 5