У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Легке плаття

Організація торгівлі Легкими платтями

План

Нормативно-правова документація продажу товарів.

Характеристика робочого місця

а) меблі торгового залу;

б) види робочого місця;

в) організація робочого місця.

Приймання легкого плаття по кількості та якості, документальне оформлення.

Підготовка легкого плаття до подачі на робоче місце.

Розміщення і викладка товарів на робочому місці.

Характеристика асортименту легкого плаття.

Маркування, умови зберігання, вимоги до якості товарів.

Особливості продажу легкого плаття.

Характеристика виробників товарів.

Висновки і пропозиції.

Список використаної літератури.

Легке плаття

Група легкого плаття відрізняється надзвичайною багато відмінністю видів і фасонів виробів. Вироби цієї групи в найбільшій степені піддані змінам моди.

Легке плаття буває жіноче і для дівчат.

В залежності від сезону носіння легке плаття буває зимове, літнє та демісезонне.

Матеріали для легкого плаття різні: по волокнистому складу, структурі, колоритному оформленню.

Бавовняні тканини, які використовуються для виготовлення плаття, найбільш багато відмінні і займають значне місце в виготовленні легкого плаття. Маючи красивий зовнішній вигляд, вони володіють рядом важливих речей: незминаємістю, достатньою повітропроникністю, стійкістю до дії світла, багатократному пранні.

Для виробів групи легкого плаття використовують також бавовняні тканини з протизминаючою обробкою, тканини із бавовни з лавсаном, з еластичними нитками. В останні роки появились бавовняні тканини з новими видами обробки – шовковистою лущеною, стійкого тиснення.

Асортимент лляних тканин, який застосовується для виготовлення легкого плаття значно поширився за рахунок використання хімічних волокон.

Неперервно відновлюється асортимент шовкових тканин.

По призначенню легке плаття можна поділити на домашнє повсякденне, нарядне і для літнього відпочинку.

Легке плаття виготовляють всіх розмірів, довжини і повнот.

Група легкого плаття ділиться на чотири підгрупи: плаття, блузки, спідниці і другі платтяні вироби.

Плаття

Асортимент виробів підгрупи плаття включає слідуючи основні види: плаття, плаття-пальто, плаття-костюм, сарафани, халати, пляжні ансамблі.

Плаття. Плаття складається із ліфа і спідниці, рукавів і коміра. Ліф має спинку цілу або розрізну і перед цілий або розрізний, складаючий із двох пілочок. Спинка і пілочки можуть бути на кокетці – прямій і фігурній. Платя відрізняються від других видів одягу надзвичайною багато відмінністю фасонів. По силуету вони можуть бути прилягаючі, пів прилягаючі, прямі і вільні. По формі плаття бувають строгі, спортивні і фантазі.

Силует і форма плаття залежить від покрою. Плаття бувають відрізними по лінії талії і щільно покроєними. В відрізному платті ліф і спідниця з’єднуються по лінії талії сточним або настрочним швом; лінія талії може розміщуватися на одному місці, вище або нижче його в залежності від моди.

Плаття може бути з рукавами вшивними, реглан, комбінованими, щільнокроєним або без рукавів. Рукава в платті бувають різної довжини (короткі, ѕ, 7/8, довгі) і ширини (прямі, розширені або звужені донизу.

Комір в платтях також буває різної форми – стійка, відкладенй, щільно кроєний, шалевий, хомутик і інші. В платтях без коміра виріз горловини може бути круглим, овальним, квадратним, мисоподібним. Кишені в платтях роблять накладні, прорізні, різної форми і розміру, розміщують на ліфі або спідниці.

Плаття виготовляють із різних матеріалів, причому вибір матеріалів в основному залежить від призначення плаття. Для літніх плать використовують бавовняні, шовкові тканини різних кольорів; для зимових – шерстяні і напівшерстяні. Домашні плаття шиють із бавовняних, штапельних і лляних тканин; повсякденні – із бавовняних, шерстяних, шовкових тканин; нарядні – із гарних і нарядних тканин із натурального, штучного і синтетичного шовку, із шерсті з різними малюнками і фактурою.

Дуже важливим елементом є обробка. Обробка повинна бути модною і відповідати зросту споживачів і призначенню виробу. В якості обробки в платтях використовують обробочні строчки, сборочки, рельєфи.

Плаття домашні повинні бути простими і добрими для роботи в домашніх умовах.

Нарядні плаття (вечірні, бальні), повинні мати красивий зовнішній вигляд. Вони мають складний покрій, різні фасони і обробки. В різниці від повсякденних і домашніх плать вони не мають сезонного призначення. В асортимент нарядних плать входять денні і вечірні плаття, плаття для наречених.

- Легке плаття для літнього відпочинку шиють із фарбованих тканин, стійкі до дії світла. Для літнього відпочинку призначені сарафани, плаття-халати, купальні костюми, які випускаються як у вигляді окремих виробів так і комплексів. Наприклад, комплект може складатися із сарафана і блузи, плаття-халата і купального костюма. В комплект може входити сумка, косинка або шляпа.

Для жінок в більшій кількості випускають ансамблі, які складаються із пальто і плаття.

До дитячого плаття пред’являються особливі способи. Форма і покрій дитячого плаття залежить від віку і являється особливостями фізичного розвитку дітей. Плаття для дітей ясельного, дошкільного віку рекомендується плаття прямого і пів прилягаючого силуету. Плаття для підлітків по фасону і формі майже не відрізняються від жіночих.

Дитячі плаття шиють із тих самих тканин, що й жіночі, а також із спеціальних дитячих тканин. Малюнок і розцвітка тканини для дитячих плать повинні підбиратися з урахуванням віку споживача.

Наприклад, для дівчат молодшого шкільного віку використовують тканини з простим і дитячим малюнком.

Для дівчат шкільного віку випускають шкільну форму, яка складається із плаття і фартуха. Формові плаття шиють із шерстяних тканин, а фартухи – із шерстяних і шовкових тканин чорного і білого кольору.

Плаття пальто по силуету і фасону нагадують пальто, а по конструкції, матеріалам і обробці – плаття. Вони можуть бути однобортними або двобортними, з застібкою донизу або без застібки; з кишенями накладними або прорізними; з поясом або без нього; з рукавами різного покрою, вузькими і широкими. Плаття пальто шиють без підкладки із платтєвих шерстяних і шовкових тканин.

- Плаття-костюми жіночі для дівчат старшого віку бувають повсякденні і нарядні.


Сторінки: 1 2 3