У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Курсова робота - Готель «Князь Олег»
35



Назва реферату: Готель «Князь Олег»

Готель «Князь Олег»

Зміст

Вступ……………………………………………………………………3

Розділ І. Сучасний стан розвитку готельного туризму в Україні………………………………………………………………… 5

1.1. Гостинність як основа діяльності готелів……………………… 5

1.2. Готельний бізнес в Україні: тенденції та перспективи…………7

1.3. Готельне господарство Івано-Франківської області………… 9

Розділ ІІ. Готель «Князь Олег» та його місце в ідустрії туризму……………………………………………………………… 16

2.1. Загальна характеристика готелю……………………………… 16

2.2. Правила користування готелем…………………………………19

2.3. Надання послуг готелем…………………………………………24

Розділ ІІІ. Зарубіжний досвід розвитку готельного бізнесу та удосконалення якості надання послуг готелем «Князь Олег»…….29

Висновок………………………………………………………………36

Перелік використаних джерел……………………………………….38

Додаток……………………………………………………………… 40

Вступ

Послуги готелю зв'язані з забезпеченням "гостинності" клієнтам, що проводять тривалий час під її дахом. І якість персональної взаємодії співробітників готелю з клієнтом-єдиний інструмент створення в клієнта відчуття гостинності й уваги в обраному їм готелі.

Крім персонального обслуговування, у готельному бізнесі значну роль відіграють "операційні" стандарти, пов'язані з чистотою, охайністю, комплектацією номерів, освітленням, зовнішнім і внутрішнім дизайном готелю, функціонуванням устаткування. При цьому підтримка операційної частини сервісу в ідеальному стані ніколи не компенсує байдужого і недоброзичливого відношення з боку персоналу. Клієнти не стануть повертатися навіть у самий чудовий і сучасний готель, що виблискує чистотою й оздобленням номерів, якщо персонал у ньому грубий і негостинний.

Долинський район має прекрасні природні умови для розвитку туризму. Половина території району розміщена в гірській місцевості.

На даний час на території району функціонує кілька відомчих санаторних закладів, а саме: "Джерело Прикарпаття" (ВАТ "Вигодський ЛК"), "Перлина Карпат" (Болехівський ЛК), "Пролісок" (Долинська бавовно-прядильна фабрика).

В оточенні гір і ріки Свіча розміщується оздоровча база "Бескид". Тут нічого не завадить відпочинку - ані рух транспорту, ані шум міського життя.

На межі Закарпаття і Прикарпаття розташована база відпочинку "Високий перевал", на якій у зимовий період можна покататись на лижах.

Розміщення відпочиваючих здійснюється в 2-3 місних кімнатах, окремі кімнати відводяться для керівників груп. До послуг відпочиваючих побутові, душові та туалетні кімнати з автономним безперебійним забезпеченням гарячим та холодним водопостачанням.

Дитячий туризм та оздоровлення проводиться в санаторіях "Долина", "Карпати", "Дружба" та "Бескид".

Культурно-виховна програма включає в себе захоплюючі екскурсії на легендарні Скелі Довбуша, в Гошівський монастир, урочище Шандра, на гірські річки Свіча, Прут. Здійснюються екскурсії в міста Львів, Івано-Франківськ, Галич, Яремче, Трускавець, Моршин, Чернівці, перлину Карпат - озеро Синевир. До послуг відпочиваючих - диско-зали, кафетерії, бібліотеки, кінозали, ігрові майданчики, де проводяться різноманітні розважальні програми, спортивні заходи.

Є розроблені туристичні маршрути: до Древнього Болехова, Шляхом Каменяра, на гори Магуру, Люту, озеро Синевир, урочище "Яворина".

Розвитком народної творчості, збереженням і примноженням самобутнього мистецтва Бойківщини займаються 43 клубні державні заклади, Будинок Техніки НГВУ "Долинанафтогаз", діє кінотеатр "Україна", який розрахований на 600 місць.

На Долинщині є 175 пам'яток історії та культури. Останніми роками споруджено пам'ятники Михайлу Грушевському, Тарасу Шевченку в Долині. Виготовлено 25 меморіальних плит діячам науки, культури, мистецтва. Закінчено будівництво пам'ятника "Борцям за волю України" в райцентрі.

Протягом минулих років спостерігалася тенденція активного входження малого бізнесу у сферу туризму.

На початку минулого року відкрито колибу у готельному комплексі «Князь Олег», завершено будівництво готелю в м. Долина по вул. Промислова.

Метою даної курсової роботи є характеристика та аналіз надання послуг готелем «Князь Олег» (м.Долина).

Методи дослідження – описовий, порівняльний, структурний.

Структура роботи – робота складається зі вступу, трьох розділів, висновків та списку використаної літератури та додатку.

Розділ І. Сучасний стан розвитку готельного туризму в Україні

1.1. Гостинність як основа діяльності готелів

Гостинність – це "секретний елемент" будь-якого турботливого обслуговування, а особливо готелів. Турбота, виявлена стосовно гостя в і здатність почувати потреби клієнтів – невловимі. Напевно, найкраще почати обговорення питання про гостинність зі спогадів про ті життєві ситуації, у яких, імовірно, гостям довелося попадати в ресторанах чи в інших місцях. Чи було турботливе відношення, тобто гостинність, частиною того, з чим гостеві приходилося зіштовхуватися? Їжа, готельний номер, чи обслуговування продукту, невже можуть вони існувати без гостинності? Так. Але гостинність – це саме той елемент, що робить спогади приємнішими і враження що запам'ятовуються. Без відчуття, що про нього піклуються, людина, що переступила поріг готелю, скоріше є споживачем, аніж гостем, чи постійним покупцем, неживим предметом швидше, ніж людиною. Варто зрозуміти, що гостинність у готельній індустрії – це майже аксіома [3,с.221].

Треба сказати, що в умовах індустрії гостинності захопленість технологічними нововведеннями привела до переконання, що всі контакти між клієнтами й обслуговуючим персоналом варто було б звести до мінімуму, оскільки це раз і назавжди вирішило б і проблему ввічливості, і гостинності.

На щастя, клієнти не прийняли цю тенденцію, і в даний час є багато доказів того, що готельна індустрія переглядає свої позиції в даному питанні. Гостинність не тільки не вмерла, але, навпаки, стає новим символом. Фаталізм став змінюватися усвідомленням того, що майбутнє цілком залежить від наших дій. Людина знову зайняла належне їй в індустрії гостинності місце. Гість зайняв місце серед найбільш важливих облич, а кваліфікований обслуговуючий персонал повернув собі розуміння своєї найвищої цінності. Крім того, що відбуваються в індустрії гостинності процеси усе більше свідчать про нове відношення до машин як помічникам людини, а не його чи конкурентам замінникам.

Гостинність важко вимірити чи включити в навчальні програми. Це якість обслуговування, а не рівень підготовки чи досвід, якому учаться. Не можна сказати, однак, що навчання тут не є важливим. Належне навчання дає службовцю навички, необхідні для створення умов, при яких може проявитися гостинність.

Навчання персоналу повинно включати вивчення особливостей гостей, що


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10